EASYBOX | TRANSPORT GRATUIT >50 LEI | 22-30 SEPTEMBRIE
Ca să poți reducere balonarea, în primul rând trebuie să identifici cauza.
Se întâmplă la anumite alimente? Poate să fie și o cauză bacteriană, prezența unor paraziți sau prea puțin acid gastric în stomac. Oricum, dacă problema persistă trebuie să consulți și un medic specialist.
Câteva sfaturi utile:
- să eviți mâncarea cu grăsimi
- să nu te grăbesti atunci când mămânci, mestecă bine alimentele
- îți recomand și aceste capsule vegetale care reduc senzația de balonare, Bowelcare Tranzit intestinal de la Organic India
- să nu consumi fructe imediat după masă. Procesul digestiv este deja în plină desfășurare și va transformă fructele în acid, care va duce la apariția gazelor.
- să nu consumi băuturi reci în timpul mesei, nici chiar pe timpul verii. Băuturile la temperatura camerei sunt cele mai indicate în timpul mesei.
-să reduci consumul de sare, pentru că aceasta cauzează retenție de apă.
- să eviți să bei orice fel de lichide 30 de minute după masă. Lichidele ingerate vor dilua sucurile gastrice din stomac care descompun mâncarea și vor încetini digestia. Cu cât procesul se va defasura mai încet, cu atât vor apărea mai multe gaze.
- să consumi alimente care reduc balonarea: usturoi, pepene, ananas, ghimbir, turmeric.
Iată câteva alimente mai greu de digerat și care este bine să fie evitate pentru a preveni balonarea: untul, sosurile grele, citricele, zahărul artificial din produsele fară zahăr, fasolea, varza, băuturile carbogazoase, produsele de patiserie, bomboanele, alimentele condimentate și lactatele. Ideea nu este să fie eliminate complet, pentru că unele sunt chiar foarte sănătoase, dar să fie reduse.
Poți citi mai multe în acest articol 5 sfaturi practice pentru a scapa de balonare.
Descoperă toate remediile naturale pentru balonare și digestie din magazinul nostru verde viu!
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane