Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Ce este postul intermitent?
ce este postul intermitent

Postul intermitent este un tip de post a cărui popularitate crește rapid și devine o metodă de slăbire tot mai des utilizată. Recent s-au înregistrat sute de mii de căutări cu sintagma „post intermitent” doar pe Google, în decurs de o luna. Volumul mare de căutări arată cât de popular a devenit.

 

Oamenii de știință și nutriționișții îl agreează și ei și spun că este o metodă de viitor pentru pierderea în greutate și pentru menținerea greutății nou dobândite.

 

După cum arată și numele, postul intermitent este un plan alimentar în care ții post o perioada stabilită de timp pe parcursul unei zilei. De obicei, acest interval este de 16-20 de ore consecutive. Poți mânca în restul de 4-8 ore rămase.

 

Pe parcursul postului este recomandat a se consumă cât mai multă apă, dar și unele băuturi cu puține calorii sunt permise ocazional, cum ar fi ceai sau cafea. 

 

Cu cât ții post mai multe ore pe zi, cu atât ai rezultate mai bune. Poți ține aceste perioade de post ori de câte ori vrei. Din nou, cu cât sunt mai dese, cu atât mai bine.

 

Cum ții un post intermitent?

Este extrem de simplu să ții acest plan alimentar. Tot ce trebuie să faci este să-ți alegi un interval de timp pe parcursul zilei când vrei să ții post. Acest interval ar trebui să cuprindă 16-20 de ore. Cu cât sunt mai multe ore, cu atât mai bine.

Nu trebuie să mai numeri caloriile pentru că pauzele atât de mari între prima și ultima masă a zilei (în intervalul de 24 de ore) oferă timpul necesar procesării dar și odihnei organelor care compun sistemul digestiv.

Cel mai bine ar fi că timpul stabilit pentru post să fie unul fix. De exemplu, poate fi de la orele 20:00 până la 11:00 a două zi. Atunci vei avea prima ta masă. După ora 20:00 începi iar perioada de post.

 

Din experiență celor care practică postul intermitent, se pare că cel mai bine este să începi cu o perioada de 16 ore de post (de exemplu de la orele 20:00 până la 12:00 a două zi) timp de două săptămâni. Când corpul se obișnuiește cu programul, se poate mari intervalul orar, cu câte 30 de minute, până se ajunge la 20 de ore.

 

La început nici nu este necesar să ții post zi de zi. Poți începe cu 2-3 perioade de post pe săptămâna, la care poți adaugă tot mai multe zile de post, pe măsură ce te obișnuieșți.

 

Găsești mai multe informații utile despre cum se ține postul intermitent, cum poți slăbi cu ajutorul acestei diete și ce suplimente te pot ajuta în articolul Postul intermitent – o metodă nouă de slăbit, cu multe beneficii pentru sănătate

 

Descoperă remediile naturale pentru slăbit din magazinul nostru verde viu!

 

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101