Zahărul de cocos conține în principal sucroză, care îi dă gustul dulce, asemănător caramelelor. Spre deosebire de zahărul alb rafinat, zahărul de cocos este minim procesat, păstrându-şi, astfel, intacte majoritatea substanţelor nutritive.
Se poate utiliza ca îndulcitor natural, în ceai, băuturi sau deserturi, fiind indicat persoanelor diabetice sau pre-diabetice sau celor care îşi doresc o dietă sănătoasă.
Zahărul de cocos nu crește glicemia și nu produce fluctuații ale nivelului seric al acesteia, pentru că pe de o parte are un indice glicemic mic și o cantitate scăzută de glucide, iar pe de altă parte conține inulină, o fibră alimentară ce participă în reglarea glicemiei (încetinește absorbția glucozei în organism). Poate fi consumat, conform recomandărilor medicului, și de către persoanele cu diabet zaharat, afecțiuni pancreatice, boli intestinale, boli cardiovasculare etc.
Află mai multe despre beneficiile zahărului de cocos
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane