Zahărul de cocos, sau zahărul din sevă de cocotier, este utilizat de secole ca indulcitor tradiţional în regiunile din Asia de Sud-Est, unde cocotierii înfloresc.
Conține în principal sucroză, care îi dă gustul dulce, asemănător caramelelor. Spre deosebire de zahărul alb rafinat, zahărul de cocos este minim procesat, păstrându-şi, astfel, intacte majoritatea substanţelor nutritive. De asemenea, zahărul de cocos conţine 16 aminoacizi esenţiali pentru buna funcţionare a creierului şi a metabolismului.
Cu un indice glicemic foarte mic, sub 35, şi bogat în minerale (fier, potasiu, magneziu, zinc) şi vitamine (C, B1, B2, B3, B6), zahărul de cocos este alternativa sănătoasă la zahărul alb, rafinat. Are un gust foarte plăcut, de caramel. Se poate utiliza ca îndulcitor natural, în ceai, băuturi sau deserturi, fiind indicat persoanelor diabetice sau pre-diabetice sau celor care îşi doresc o dietă sănătoasă.
Află mai multe despre beneficiile zahărului de cocos
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane