REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 21-24 IUNIE

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Ce este ghimbirul?
cum-se-depoziteaza-ghimbirul

 

Ghimbirul (Zingiber officinale), denumit popular și „ghimber” sau „gingiber”, este numele dat unei plante erbacee din regiunile tropicale. Rizomul (rădăcina) de ghimbir are o formă neregulată, contorsionată, atingând până la 5-6 centimetri în lungime. Ghimbirul e deosebit de prețuit în bucătăriile orientale din India, Malaezia, Nepal, Bangladesh etc. În fostele colonii britanice, cum ar fi Canada, Australia, Jamaica, Kenya, se consumă o așa-zisă "bere" din ghimbir (ginger beer), care de fapt este o băutură ne-alcoolică, răcoritoare.

Beneficiile acestei plante sunt binecunoscute și apreciate, ghimbirul fiind folosit de mii de ani ca remediu natural, datorită proprietăților sale medicinale. Vechile texte chineze, române, grecești, arabe și sanscrite menționează utilizarea rădăcinii de ghimbir pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării.

 

Numeroasele studii științifice au evidențiat proprietățile curative ale ghimbirului. Efectele sale uimitoare se datorează prezenței în compoziția să a unor compuși cu valențe terapeutice: gingerol, shogaol, paradol și zingerone.

 

Află mai multe despre Ghimbir

 


Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101