Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Cum se prepară laptele de cocos?

 

cum se prepara laptele de cocos

Laptele de cocos se obţine din miezul nucii de cocos şi este utilizat foarte des în mâncăruri şi dulciuri. Se găseşte în supermarketuri şi în magazinele naturiste, fiind un produs de bază în dieta raw-vegană.

 

Este un lapte vegetal foarte hrănitor, bogat în nutrienţi esenţiali: vitaminele C, E, B1, B3, B5, B6, fier, seleniu, calciu şi magneziu. Laptele de cocos este şi o sursă foarte bogată de calciu, deşi nu conţine lactoză, fiind o alternativă la îndemână pentru persoanele intolerante la lactoză. 

Datorită acidului lauric din compoziţia sa, laptele de cocos are proprietăţi antivirale, antibacteriene şi antiinflamatoare, ajutând organismul să facă faţă virozelor şi infecţiilor. 

 

Iată cum se prepară laptele de cocos

Clateste bine pulpa nucii de cocos și tai-o în bucațele mici. Adaugă pulpa în blender sau într-un robot de bucătărie împreună cu apa (două căni de apa la o nucă de cocos decojită).
Amesteca pâna devine un lichid gros, apoi strecoară cu ajutorul unei strecuratoare sau folosind tifon, pentru a separa pulpa rămasă de laptele obținut. Stoarce bine pulpa cu mâinile pentru a scurge tot laptele.
Pulpa rămasă poate fi folosită ca faină de cocos în alte preparate (precum bombonelele Rafaello) sau pentru îngrijirea tenului.

 

De asemenea, o modalitate foarte simplă de a-ți prepara pe loc laptele de cocos, rapid și fără efort, este să folosești lapte de cocos pulbere. Este la fel de sănătos și hrănitor, îl poți bea ca atare sau poți prepara diverse băuturi și deserturi.

 

Află mai multe despre Laptele de cocos pulbere

 

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimer
Copyright 2021 Viata Verde Viu | Produse naturiste, sfaturi sănătoase și rețete gustoase. Toate drepturile rezervate.