REDUCERI ÎN COȘ LA FINALIZAREA COMENZII | 24-26 MAI

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Ce este brusturele?
ce este brusturele

Rădăcina de brusture este un remediu natural folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietatea sa de a purifica sângele şi a reduce febra. În Evul Mediu, era folosită drept legumă, însă astăzi doar câteva tări mai utilizează această rădăcină în bucătărie (Japonia, unde este numită gobo, Coreea, unde poartă numele de ueong, și în bucătăriile italiene și portugheze, unde se numește bardana).

 

Cunoscut încă din vremea dacilor, brusturele este una dintre cele mai răspândite plante din lume, având proprietăţi antibacteriene, antifungice, diuretice şi detoxifiante.

Fitoterapeuţii din Europa, India, China şi din Japonia recomandă preparatele din brusture pentru proprietăţile detoxifiante în bolile de ficat, de rinichi şi de splină. De asemenea, brusturele reglează nivelul glicemiei, curăţă sângele de toxine şi acţionează ca un antibiotic, având o eficienţă similară cu cea a penicilinei.

Din rădăcina de brusture se poate face ceai, poate fi consumată ca legumă sau sub formă de pulbere. Ce gust are? Brusturele are o textură plăcută, crocantă şi o aromă dulce, asemănătoare cu cea a ţelinei.

 

În a doua jumătate a secolului al XX-lea, brusturele a devenit cunoscut la nivel internațional datorită creșterii popularității dietelor macrobiotice, care susțin consumarea plantei.

 

În medicina naturistă, brusturele uscat este considerat un agent diuretic, diaforetic și purificator al sângelui, ajutând, de asemenea, la eliminarea toxinelor renale și hepatice. Datorită efectului său curativ purificator, brusturele este folosit și în reglarea colesterolului și a trigliceridelor din sânge.

 

Află mai multe despre beneficiile brusturelui pentru sănătate!

 

 

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101