Lucuma este un fruct care crește în zonele subtropicale ale Americii de Sud. După ce fructul este uscat la temperaturi scăzute, pentru a-și conserva toate ingredientele cu calități unice, este măcinat și, astfel, se obține pulberea de lucuma.
Această pulbere este folosită ca îndulcitor natural, deoarece este mai sănătoasă ca zahărul și are indice glicemic scăzut.
Lucuma reprezintă aroma națională a înghețatei din Peru, aroma sa deosebită fiind o combinație interesantă între gustul siropului de arțar și cel de caramel.
Lucuma este o foarte bună sursă de vitamine și minerale având aceeași cantitate de calciu precum un pahar de lapte de vacă, precum și cantități semnificative de betacaroten (substanță puternic anticancerigenă), fier, zinc, vitamina C, vitamina B3 (niacină), precum și fibre.
Pulberea de Lucuma este un deliciu, adăugată la orice desert, înghețată, iaurt, smoothie-uri, ciocolată, etc.
Află mai multe despre pulberea de Lucuma
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane