Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
La ce e bun ghimbirul?
la-ce-e-bun-ghimbirul

 

Ghimbirul este folosit de mii de ani ca remediu natural, datorită proprietăților sale medicinale. Vechile texte chineze, romane, grecești, arabe și sanscrite menționează utilizarea rădăcinii de ghimbir pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării.

 

Cercetările efectuate de specialiști evidențiază multitudinea de beneficii ale ghimbirului. De la combaterea infecțiilor, până la scăderea colesterolului și pierderea kilogramelor în plus, este clar că adăugarea rădăcinii de ghimbir în dieta ta zilnică va avea un efect benefic asupra sănătății. Efectele sale uimitoare se datorează prezenței în compoziția sa a unor compuși cu valențe terapeutice: gingerol, shogaol, paradol și zingerone.

 

Iată care sunt principalele 10 beneficii ale ghimbirului asupra sănătății și stării noastre de bine:

 

1. Ajută la combaterea infecțiilor

Ghimbirul luptă împotriva virusurilor, infecțiilor bacteriene, ajutând la tratarea bronsitelor, a laringitelor, pneumoniei și a infecțiilor aparatului urinar. Ceaiul de ghimbir este foarte benefic și în caz de viroze, răceală și gripă, datorită efectului său diaforetic (provoacă transpirație) și de menținere a temperaturii corpului. 

 

2. Reduce inflamațiile
Conform Internațional Journal of Preventive Medicine, datorită componentelor sale cu efect antiinflamator (gingerol, shogaol, paradol și zingerone), ghimbirul ar putea inhiba anumiți markeri inflamatori, prevenind, astfel, apariția cheagurilor de sânge și reducând riscul unui atac de cord.

 

3. Ameliorează durerile articulare și musculare
Datorită abilității sale de a reduce inflamatia, adăugând ghimbir în dieta ta vei observa o diminuare a durerilor musculare și a celor articulare, cauzate de artrită.

 

4. Ameliorează durerile menstruale
Un studiu publicat în The Journal of Alternative and Complementary Medicine a arătat că ghimbirul este la fel de eficient în reducerea durerilor menstruale precum ibuprofenul.

 

5. Îmbunătățește funcționarea creierului
Un studiu din 2012 a constatat că extractul de ghimbir a ajutat la îmbunătățirea funcției cognitive și a atenției la femeile de vârstă mijlocie. În plus, un ceai de ghimbir seara te va ajuta să te relaxezi și să combați stresul și oboseală. 

 

6. Reglează nivelul glicemiei

Un studiu realizat în 2015 a concluzionat că suplimentele cu ghimbir au redus creșterea nivelului glicemiei cu 12% și au îmbunătățit controlul pe termen lung al glicemiei cu 10%.

 

7. Scade nivelul colesterolului
Unul dintre cele mai mari importante beneficii ale ghimbirului este abilitatea acestuia de a scădea nivelul colesterolului și al trigliceridelor într-un mod natural. Un studiu efectuat de Universitatea de Medicină din Babol, Iran, a arătat că ghimbirul a fost capabil să reducă nivelul de LDL (colesterol rău) și să îmbunătățească nivelul de HDL (colesterol bun).

 

8. Combate greața și reglează digestia

Un alt beneficiu puternic al ghimbirului este capacitatea de a susține sănătatea digestiei, prevenind probleme precum: balonare, senzație de plenitudine, crampe abdominale, arsuri la stomac, reflux gastric etc. De asemenea, ghimbirul este indicat în curele de slăbit, deoarece stimulează digestia și grăbește pierderea în greutate.

 

9. Oferă protecție împotriva ulcerului stomacal

Mai multe studii au demonstrat că utilizarea ghimbirului ar putea preveni formarea ulcerului stomacal. Un studiu din 2011, realizat pe animale, a arătat că pudra de ghimbir protejează împotriva ulcerului cauzat de aspirina, prin blocarea activității enzimelor responsabile de formarea ulcerului.

 

10. Ar putea inhiba dezvoltarea cancerului
Din lista de beneficii ale ghimbirului, probabil cele mai impresionante sunt proprietățile sale anti-cancer, datorate componenței 6-gingerol. Unele studii de laborator arată că miraculosul condiment poate fi eficient în blocarea dezvoltării celulelor canceroase în cazul cancerului ovarian, pancreatic și de prostată. Cu toate acestea, este necesară continuarea procesului de cercetare pentru a determina modul în care ghimbirul inhibă dezvoltarea cancerului și cum poate fi folosit în ajutorul pacienților.

 

Află mai multe despre Ghimbir

 


Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101