Orice comandă de peste 200 lei intră automat în Tombola lunii Decembrie! 30 premii cu valoare totală de peste 4500 lei!

(4,9)Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
La ce se folosește turmericul în bucătărie?

 

La ce se folosește turmericul în bucătărie

 

Turmericul sau Curcuma (Curcuma longa) este o plantă înrudită cu ghimbirul, din rădăcina căreia de obține pudra de turmeric, unul dintre ingredientele din amestecul de curry.

 

Pudra de turmeric are o culoare galben intens spre auriu, un gust puțin amărui, ușor piperat și un miros puternic aromat, asemănător cu cel al ghimbirului. Se folosește în bucătăria popoarelor asiatice pentru condimentarea mâncărurilor, dar este utilizat și la prepararea ceaiului sau a turmeric latte-ului.

Turmericul are avantajul de a fi ușor de inclus în diverse rețete, oferind preparatelor o aromă foarte plăcută. Se poate folosi pentru condimentarea supelor, tocănițelor, salatelor și chiar a deserturilor. Iată aici 5 Retete creative și exotice cu turmeric

 

În general, pentru a fi bine absorbit în corp, curcumina (substanța activă din turmeric) are nevoie de piperină, componentul principal din piper, și de grăsime (cum este cea din laptele de cocos).

Turmeric latte este o băutură pe bază de turmeric, care conține și piper și lapte de cocos pentru o absorbție ridicată a curcuminei. În plus, este aromat și delicios.

 

 

Află mai multe despre beneficiile consumului de turmeric latte

 

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101