Curcuma sau Turmericul (Curcuma longa), numit uneori șofran indian sau condimentul de aur, este o plantă înaltă, înrudită cu ghimbirul, care crește în Asia și America Centrală. Condimentul denumit curcuma sau turmeric este obținut prin uscarea și măcinarea rădăcinii plantei, care este transformată într-o pudră fină ce poate fi folosită în alimentație.
Pudra de curcuma sau turmeric are o culoare galben intens spre auriu, un gust puțin amărui, ușor piperat și un miros puternic aromat, asemănător cu cel al ghimbirului. Totodată, e bine de știut că turmericul este unul dintre ingredientele din amestecul de curry.
Curcuminul este substanță activă din turmeric, responsabilă pentru efectele terapeutice ale acestui condiment. Acesta este extras prin procesarea rădăcinii și se regăsește în pudra de turmeric în concentrație de 2,5% până la 4%. Curcuminul are anumite proprietăți benefice, motiv pentru care este folosit și în unele suplimente alimentare, în diferite concentrații.
Află mai multe despre beneficiile consumului de curcuma
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane