Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
Ce este curcuma sau turmeric?

 

turmeric beneficii

 

Curcuma sau Turmericul (Curcuma longa), numit uneori șofran indian sau condimentul de aur, este o plantă înaltă, înrudită cu ghimbirul, care crește în Asia și America Centrală. Condimentul denumit curcuma sau turmeric este obținut prin uscarea și măcinarea rădăcinii plantei, care este transformată într-o pudră fină ce poate fi folosită în alimentație.

 

Pudra de curcuma sau turmeric are o culoare galben intens spre auriu, un gust puțin amărui, ușor piperat și un miros puternic aromat, asemănător cu cel al ghimbirului. Totodată, e bine de știut că turmericul este unul dintre ingredientele din amestecul de curry.

Curcuminul este substanță activă din turmeric, responsabilă pentru efectele terapeutice ale acestui condiment.  Acesta este extras prin procesarea rădăcinii și se regăsește în pudra de turmeric în concentrație de 2,5% până la 4%. Curcuminul are anumite proprietăți benefice, motiv pentru care este folosit și în unele suplimente alimentare, în diferite concentrații.

 

Află mai multe despre beneficiile consumului de curcuma

 

Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101