Curcuma sau Turmericul (Curcuma longa) este o plantă înrudită cu ghimbirul, din rădăcina căreia de obține pudra de turmeric, unul dintre ingredientele din amestecul de curry.
Pudra de curcuma sau turmeric are o culoare galben intens spre auriu, un gust puțin amărui, ușor piperat și un miros puternic aromat, asemănător cu cel al ghimbirului. Se folosește în bucătăria popoarelor asiatice pentru condimentarea mâncărurilor, dar este utilizat și la prepararea ceaiului sau a turmeric latte-ului.
Curcuma este considerat a fi un superaliment, și pe bună dreptate. Acesta are puternice proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și antibacteriene. S-a demonstrat chiar că poate fi util în tratarea și vindecarea multor afecțiuni. În plus, praful de curcuma are avantajul de a fi ușor de inclus în diverse rețete, oferind preparatelor o aromă foarte plăcută. Se poate folosi pentru condimentarea supelor, tocănițelor, salatelor și chiar a deserturilor. Iată aici 5 Retete creative și exotice cu turmeric sau curcuma.
În general, pentru a fi bine absorbit în corp, curcumina (substanța activă din turmeric) are nevoie de piperină, componentul principal din piper, și de grăsime (cum este cea din laptele de cocos).
Turmeric latte este o băutură pe bază de turmeric, care conține și piper și lapte de cocos pentru o absorbție ridicată a curcuminei. În plus, este aromat și delicios.
Află mai multe despre beneficiile consumului de turmeric latte
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane