Mierea de Manuka (provenită din florile arbustului de Manuka din Noua Zeelandă) este studiată în marile universităţi ale lumii şi este utilizată în scop medicinal în ameliorarea şi chiar vindecarea multor afecţiuni.
Pe piață sunt disponibile multe branduri de miere de Manuka, care folosesc sisteme diferite de măsurare a acțiunii antibacteriene a acestei mieri. Cele mai cunoscute sunt factorul MGO și factorul UMF.
MGO™ este prescurtarea pentru Metilglioxal, componenta activă a mierii de Manuka responsabilă pentru proprietăţile sale unice antibacteriene. Această substanță se formează în mod natural în nectarul florilor de Manuka, din care albinele prepară mierea.
Factorul MGO™ are rolul de a indica puterea antibacteriană a mierii de Manuka, prin măsurarea nivelului de metilglioxal din miere. Cu cât nivelul MGO™ este mai mare, cu atât proprietățile antibacteriene ale mierii sunt mai puternice. Acest factor este o constantă în mierea de Manuka și se măsoară în mg/kg.
Ambele clasificări, UMF şi MGO, sunt folosite pentru a indica acţiunea antibacteriană a mierii de Manuka. Diferența dintre factorul MGO şi UMF constă în faptul că sistemul MGO măsoară şi reflectă în mod direct conținutul de MGO din miere (adică MGO100 + conține cel puțin 100 mg pe kg de miere), în timp ce sistemul UMF este o scală reprezentativă simplă, ce reflectă puterea antibacteriană a mierii de Manuka.
Descoperă Mierea de Manuka din shopul VVV
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane