Ce face ca un aliment să aibă efect antistres? Probabil întrebarea această îți aduce aminte de serile acelea când ai fi mâncat orice pentru a te simți mai bine și a-ți înăbuși stările nervoase.
Există, însă, o diferență imensă între alimentele cu proprietăți antistres și orice alt aliment pe care îl folosești ca pe un anestezic emoțional.
Mâncatul compulsiv îți da o stare de bine temporară, dar are multe alte dezavantaje, cel mai important fiind luarea în greutate. Așadar, atunci când vorbim despre alimente cu rol de calmare, nu ne referim la acele alimente care îți oferă confort, adică snacks-uri sau dulciuri, ci alimente care chiar te ajută să te liniștești și să elimini stresul. Acestea conțin o serie de nutrienți esențiali și reprezintă o bună sursă de energie.
Printre alimentele antistres se numără: sparangelul, avocado, ciocolată neagră, fructele de pădure, caju, nucile, ceaiul de mușețel, fulgii de ovăz.
Găsești mai multe informații valoroase în articolul: 8 alimente cu proprietăți antistres dovedite științific.
Descoperă alimentele și suplimentele cu rol antistres din magazinul nostru verde viu!
4,9
Pe baza opiniei a 843 de persoane