Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Cele mai bune alimente, plante, vitamine si exercitii ce iti pot imbunatati inteligenta si sanatatea creierului

Cele mai bune alimente, plante, vitamine si exercitii ce iti pot imbunatati inteligenta si sanatatea creierului

Cu cat iti provoci mintea cu lucruri variate, cu atat o vei putea folosi mai bine. Cu cat ai mai mare grija de sanatatea creierului, cu atat va functiona mai eficient si mai usor si va avea o viata mai lunga.

Nu cu mult timp in urma, convingerea generala despre IQ era ca inteligenta nu poate fi imbunatatita. Desi este inca un subiect controversat, in ziua de azi multi dintre noi stiu ca atat invatarea unei limbi straine cat si cititul au dovedit ca pot imbunatati rezultatele obtinute la testele de inteligenta. Ideea ca oamenii nu pot deveni mai inteligenti este ridicola, ca, de altfel, multe din convingerile pe care le intalnim in medicina conventionala.

Daca faci teste IQ de mai multe ori, le studiezi, inveti sa le rezolvi, sa le faci mai repede si mai bine, si rezultatele obtinute vor fi mai bune. Unii sunt de parere ca aceasta nu este inteligenta, dar se inseala. Experientele care provoaca abilitatile cognitive ale creierului maresc inteligenta – o inteligenta reala. Testele IQ, chiar daca nu reflecta gradul de succes pe care il va avea o persoana in viata, sunt indicatori foarte buni pentru memorie, rezolvarea problemelor si alte functii cognitive. Iar aceste abilitati sunt oricand de mare ajutor.

O idee mai buna decat repetarea la nesfarsit a testelor IQ este efectuarea altor teste de perspicacitate, invatarea unei limbi straine si exersarea constanta a mintii. Traieste-ti viata ca si cum ai avea tot timpul ceva nou de invatat, pentru ca, de fapt, chiar asa si este!

Combina aceste exercitii mentale cu o alimentatie potrivita, un program de fitness si cateva suplimente din plante pentru creier si te vei bucura de o concentrare maxima si o abilitate cognitiva imbunatatita semnificativ.

Cu cat iti provoci mintea cu lucruri variate, cu atat o vei putea folosi mai bine. Cu cat ai mai mare grija de sanatatea creierului, cu atat va functiona mai eficient si mai usor si va avea o viata mai lunga.

Relatia dintre creier si intestine

Creierul este conectat cu intestinele. Avem o relatie simbiotica cu fiecare microb din corpul nostru, iar acestia se gasesc in cea mai mare concentratie in intestine. In plus, influentele parazitice, cum ar fi raspandirea haotica a Candidei prin corp care declanseaza pofte alimentare nesanatoase, au legatura cu sanatatea intestinala.

In ceea ce priveste Candida, aceasta ciuperca a fost identificata ca posibila cauza si factor favorizant al depresiei. Restabilirea sanatatii intestinale este cel mai important pas pentru dezvoltarea inteligentei. Intestine sanatoase inseamna un corp sanatos, iar un corp sanatos inseamna un creier sanatos.

Flora intestinala echilibrata este necesara pentru sanatatea hormonala. Bacteriile din intestine produc 90% - 95% din serotonina din corp, un neurotransmitator responsabil de reglarea dispozitiei. Avem nevoie de bacterii pentru a asimila vitaminele B, esentiale pentru functionarea sistemului nervos si creier. Fara suficiente vitamine B, nu ne putem concentra.

Glutenul duce si el la o suprapopulare cu Candida si creaza tot felul de alte probleme in intestine si in intreg corpul, afectand in mod direct abilitatea de functionare a creierului.

Citeste si 3 sfaturi vitale pentru un creier sanatos

Până la 50% la ingrediente BIO pentru prăjituri delicios de sănătoase! - blogTransport gratuit la  Plasma Marină BIOCEAN - Energie, Hidratare și Nutriție Celulară! - blogSare celtică blog
 

Plante bune pentru creier

Daca ai nevoie de un stimul pentru un examen, exista plante si alte lucruri care te pot ajuta pentru un rezultat rapid. Daca vrei sa-ti dezvolti abilitatile cognitive pe termen lung si sa te bucuri de viata cu o minte limpede si o concentrare maxima, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa ucizi Candida si sa refaci echilibrul florei intestinale.

Bacopa (Isopul de apa)

Bacopa (denumit si Btahmi) este folosit pentru tratarea sindromului ADHD, a anxietatii, a tulburarilor mintale, memoriei slabe si a tensiunii. Bacopa s-a dovedit ca stimuleaza functia creierului si imbunatateste abilitatile cognitive si memoria. Mareste, de asemenea, si serotonina, o substanta chimica despre care se stie ca relaxeaza si calmeaza mintea.

Ginseng

Ginsengul este un stimulent care reduce stresul, imbunatateste concentrarea si memoria si mareste metabolismul si energia.

Salvia

Salvia a dovedit ca poate imbunatati memoria. Salvia este studiata ca potential tratament pentru Alzheimer.

Gotu kola

Gotu kola regenereaza functiile nervoase, combate imbatranirea prematura, stimuleaza circulatia si imbunatateste memoria si inteligenta.

Rozmarinul

Rozmarinul stimuleaza glanda pituitara, care produce hormonul de crestere uman, necesar pentru reglarea greutatii si care ne face sa aratam mai tineri. Rozmarinul imbunatateste memoria, pe langa multe alte beneficii pentru sanatate.

Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea s-a dovedit ca poate mari energia, reduce oboseala si imbunatati abilitatea cognitiva (mai exact: gandirea asociativa, memoria pe termen scurt, abilitatea de a face calcule, capacitatea de concentrare si viteza perceptiei audiovizuale).

Ashwagandha

Ashwaganda este pentru medicina ayurvedica ceea ce ginsengul este pentru medicina chineza. Este o planta folosita pentru imbunatatirea abilitatii cognitive si pentru tratarea multor probleme de santate, de la infertilitate pana la inflamatie.

Descopera suplimentele 100% naturale pentru memorie si concentrare buna din magazinul VVV!

 

Vitamine, minerale, grasimi si alti nutrienti de care mintea are nevoie

Lipsa oricaruia dintre urmatorii nutrienti poate afecta sanatatea creierului. Chiar si un nivel sub cel optim poate influenta negativ functia cognitiva.

Grasimile

Numeroase studii au aratat ca o alimentatie echilibrata ce contine grasimi sanatoase si/sau un supliment cu omega 3 este imperativa pentru toate functiile creierului. Nu este de mirare, daca ne gandim ca 60% din creier este compus din grasime (daca excludem apa, care reprezinta cam 70%). DHA este un acid gras cu lant lung, esential pentru sanatatea creierului si functionarea acestuia. Dintre toti acizii grasi care sunt benefici pentru creier si care ofera o imbunatatire vizibila, DHA este cel mai important. Grasimile sanatoase sunt necesare si pentru asimilarea adecvata a vitaminelor B. Sursa buna: semintele de in

Vitaminele B

B-urile sunt vitamine folosite de sistemul nervos, dar si pentru multe functii critice pentru fiecare celula din corp. Vitaminele B sunt esentiale pentru productia de hormoni, gestionarea stresului si metabolismul carbohidratilor, proteinelor si grasimilor. Carentele de vitamine B sunt destul de frecvente si pot duce la multe boli fizice si mentale. Daca nu te poti concentra, suferi de sindrom premenstrual sau alte afectiuni hormonale, insomnie, depresie sau orice alta problema mentala, este bine sa te asiguri ca nu suferi de o carenta de B-uri. 

Vitamina C

Vitamina C este mai mult decat un antioxidant, este o vitamina necesara pentru combaterea infectiilor si virusurilor si ajuta la sintetizarea neurotransmitatorului norepinefrina. De asemenea, ajuta corpul sa elimine metale grele din creier, ca fierul si cuprul. Sursa buna: catina

 

Vitamina D

O dezvoltare si functionare normala a creierului depind de vitamina D. Carentele de vitamina D au aratat ca afecteaza abilitatile cognitive. Sursa buna: soarele

Vitamina E

Vitamina E este esentiala pentru mentinerea integritatii membranelor celulare. Printre alte simptome, carenta acestei vitamine se manifesta prin simptome neurologice, printre care leziunea nervilor senzoriali si o lipsa de coordonare si echilibru. Sursa buna: nucile si semintele

Calciu

Creierul are nevoie de calciu pentru secretia neurotransmitatorilor. Corpul isi mentine nivelul de calciu constant in sange, extragand calciu din oase, cand acesta scade prea mult. De aceea carenta de calciu afecteaza in general oasele, nu creierul. Sursa buna: semintele de susan

Iod

Tiroida are nevoie de iod pentru a produce hormonii tiroidieni, folositi in mielatia sistemului nervos central. Iodul este esential si pentru dezvoltarea creierului, de aceea carenta acestuia in sarcina poate avea ca rezultat tulburari in dezvoltarea neurologica, de la moderate pana la retard mental. Sursa buna: algele de mare

Fier

Fierul este esential pentru dezvoltarea celulelor din creier care produc mielina si pentru sinteza neurotransmitatorilor. Carenta de fier in timpul dezvoltarii fatului poate duce la deficite permanente de invatare si memorie; carenta de fier in copilarie poate, de asemenea, cauza un dezechilibru cognitiv. Sursa buna: verdeturile.

Citeste mai multe despre carenta de fier.

Magneziu

Magneziul este esential in reactiile metabolice necesare pentru functionarea creierului. Carenta de magneziu duce la aparitia unor simptome neurologice si musculare. Sursa buna : verdeturile

Seleniu

Seleniu este necesar pentru enzimele antioxidante din creier si alte tesuturi. Sursa buna: semintel de chia

Zinc

Zincul are rol in neurotransmisie, dar are si rol catalitic, structural si regulator. Carenta de zinc poate duce la malformatii congenitale, deficit de invatare si de atentie. Sursa buna: semintele de dovleac

Descopera Vitaminele si Mineralele din surse naturale din magazinul VVV!

 

Antioxidanti

Creierul foloseste mult oxigen si astfel este vulnerabil la efectele radicalilor liberi. De aceea sunt atat de importanti antioxidantii. Acestia protejeaza celulele creierului neutralizand efectul radicalilor liberi si prevenind imbatranirea prematura a creierului. Antocianinele, antioxidantii din fructele de padure, sunt cele mai benefice pentru creier.

Alimente bune pentru creier

 

Uleiuri esentiale pentru functia cognitiva

Multe uleiuri esentiale pot da un impuls cognitiv temporar, dar sunt cateva combinatii care ajuta in mod special. Astfel, trei picaturi de rozmarin cu doua picaturi de lamaie stimuleaza memoria in mod eficient.

O alta combinatie utila pentru creier este compusa din patru picaturi de chiparos si o picatura de rozmarin. Rozmarinul a dovedit ca poate mari capacitatea memoriei cu 75%. Menta, lavanda, cedru si salvia sunt alte uleiuri esentiale cu abilitati de imbunatatire a functiei mentale, dar lista poate continua. Daca ai vreun ulei esential prin casa, miroase-l si vezi ce se intampla. Uleiurile de calitate superioara au si rezultate mai bune.

Daca nu il folosesti, il pierzi

Creierul functioneaza cam ca restul corpului, pe principiul “daca nu il folosesti, il pierzi”. Daca nu iti folosesti mintea suficient de mult, abilitatile cognitive vor avea de suferit. Oamenii care gandesc mai mult decat oamenii obisnuiti, cum sunt savantii sau profesorii, sunt mai putin predispusi sa sufere de Alzheimer si alte boli degenerative ale creierului.

Studiile arata ca invatarea unei limbi straine mareste semnificativ inteligenta. Dar nu doar limbile straine. Orice lucru nou si complicat, care necesita mult timp si practica si care implica mintea intr-un fel sau altul, va avea un impact semnificativ asupra inteligentei.

Daca nu te atrag limbile straine, invata sa canti la un instrument muzical, fa exercitii de matematica sau invata un nou program de computer. Dezvoltarea de web site-uri, de exemplu, este un exercitiu foarte bun pentru creier. Exista multe aplicatii si web site-uri cu teste si exercitii de perspicacitate. Si cititul mareste inteligenta, insa procesarea unor informatii mai variate are un impact mai profund decat cititul unei carti de un singur gen. Cititul de orice fel, fictiune, reviste, bloguri, carti istorice, este foarte benefic pentru creier.

Sportul este si el un ajutor enorm pentru sanatatea creierului! O forma fizica buna ajuta la o concentrare maxima. Sportul regleaza productia adecvata de hormoni si este binevenit cand ai nevoie de o pauza de la o sarcina solicitanta mental.

Fa teste de IQ si joaca diverse jocuri care pun mintea la contributie: cubul rubic, lego, puzzle, rebus etc. 

Respira corect

Respira incet si profund. Respira astfel incat abdomenul sa se extinda cand inspiri si cutia toracica sa se comprime cand expiri.

Bea multa apa

Multi oameni sunt deshidratati cronic. Cafeaua si bauturile carbogazoase nu fac decat sa inrautateasca lucrurile. Creierul este alcatuit din 75% apa. Uneori, cand ne pierdem concentrarea si simtim ca lucrurile nu merg asa cum ne dorim, cateva pahare cu apa ne pot ajuta sa ne schimbam perceptia si sa recastigam controlul.

Concluzii

Cel mai important lucru pe care il poti face pentru cresterea puterii de concentrare si a altor abilitati cognitive rapid fara sa faci alte modificari in stilul de viata este sa respiri corect, sa iei un complex de B-ruri, sa bei multa apa si sa faci cateva genuflexiuni.

Daca iti simti mintea incetosata, detoxifica-te. Renunta la fumat, alcool si la medicamente, pe cat posibil. Asa cum s-a mai spus, un corp sanatos inseamna o minte sanatoasa.

Un om cu un corp nesanatos, adica un corp plin de toxine, fara hrana adecvata si cu o abilitate limitata de a asimila nutrientii din alimente, este o fiinta fara vlaga, care nu face altceva decat sa se tarasca de la o zi la alta.

 

SURSE

http://www.organiclifestylemagazine.com/increase-your-iq-with-the-right-foods-herbs-vitamins-and-exercises-for-your-brain

#alimente sanatoase #creier #inteligenta #vitamine #vitamine B #acizi grasi omega 3

Ce au mai parcurs alti cititori...

Descopera ce tip de inteligenta ai
Stiai ca cascatul poate ajuta la racorirea creierului?
Cum ajutăm creierul să depăşească senzaţia de frică în 3 paşi simpli
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101