meniu
Minte

Descopera ce tip de inteligenta ai

nbsp; Spatiala. Persoanele cu inteligenta spatiala sunt mai creative si au un simt artistic dezvoltat. Au o buna intelegere a artelor grafice si deseori se orienteaza spre profesii din domeniul picturii, arhitecturii si al pilotajului. Existent

Teoria inteligentelor multiple a fost propusa de Howard Gardner(profesor emerit la Universitatea Harvard si autor apreciat) in cartea sa din 1983 numita Frames of Mind: Teoria inteligentelor multiple. In urma cercetarilor facute acesta a ajuns la ideea ca exista opt tipuri de inteligente diferite, dupa cum urmeaza:

Persoanele cu inteligenta spatiala sunt mai creative si au un simt artistic dezvoltat. Au o buna intelegere a artelor grafice si deseori se orienteaza spre profesii din domeniul picturii, arhitecturii si al pilotajului.

Inteligenta existentiala se concentreaza pe marile intrebari ale vietii, de ce suntem aici, de unde venim, de ce murim si ce sens are viata. Cei care o poseda pot deveni foarte buni filozofi.

Inteligenta naturalista implica o curiozitate si capacitate marita de a intelege lumea din jur - nu doar natura, ci tot ce ne inconjoara. Persoanele cu acest tip de inteligenta studiaza cu placere stiintele pamantului si pot fi buni fermieri, bucatari si biologi.

Persoanele cu inteligenta interpersonala cauta sa ii inteleaga mai bine pe altii si sa creeze conexiuni. Stabilesc relatii de calitate si sunt buni in domenii sociale, politica, invatamant.

Persoanele cu inteligenta intrapersonala tind sa se inteleaga pe ei insisi mai bine, spre deosebire de inteligenta interpersonala. Acest gen de persoane devin buni psihologi si indrumatori spirituali.

tipuri de inteligenta

Acest tip de inteligenta se manifesta prin armonia dintre corp si minte. Persoanele ce detin aceasta inteligenta sunt deseori sportivi, dansatori, sau chirurgi. Ei isi folosesc atat mintea cat si corpul in ceea ce fac.

Persoanele cu inteligenta lingvistica sunt buni vorbitori. Ei gasesc mereu cuvintele potrivite si exceleaza la limbile straine. Este cel mai raspandit tip de inteligenta umana.

Acest tip de inteligenta este specifica persoanelor cu o abilitate incredibila de a rezolva probleme rapid si bine. Detinatorii unei astfel de inteligente sunt analitici si exceleaza in matematica, stiinte si experimente. Sunt excelenti consilieri in echipa unui politician.

Tu in ce tipar de inteligenta te regasesti?

Sursa utilizata: http://www.higherperspectives.com/type-of-intelligence-1501089154.html

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#caracter #corp #creier #inteligenta

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum stii daca partenerul tau este sau nu inteligent din punct de vedere emotional?

Cum stii daca partenerul tau este sau nu inteligent din punct de vedere emotional?

Descopera trasatura de caracter dominanta a semnului tau zodiacal

Descopera trasatura de caracter dominanta a semnului tau zodiacal

9 tipuri de alimente in care se ascunde monoglutamatul de sodiu

9 tipuri de alimente in care se ascunde monoglutamatul de sodiu
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.