TRANSPORT GRATUIT >50 LEI | PÂNĂ LA FINALUL ZILEI!

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. 10 alimente care ucid inteligenta si pe care trebuie sa le eviti

10 alimente care ucid inteligenta si pe care trebuie sa le eviti

Din pacate, exista alimente care au un efect devastator asupra functionarii creierului, iar nutritionistii ne atrag atentia ca este absolut necesar sa limitam consumul acestora pentru a preveni efectele lor nocive. Iata 10 astfel de alimente.

Cand vine vorba de nutritie, trebuie mentionat ca exista tot felul de alimente: unele superalimente care sunt cei mai buni aliati ai tai impotriva kilogramelor suplimentare, in timp ce altele stimuleaza functia cognitiva si imbunatatesc memoria.

Pe de alta parte, unele alimente se stie ca au un efect devastator asupra functionarii creierului, si nutritionistii ne sfatuiesc sa le consumam moderat in scopul de a limita impactul lor negativ. Acestea fiind spuse, aici sunt cele 10 alimente de top care ne ucid inteligenta, incet, dar sigur:

Plasmă Marină cu Transport GRATUIT! -blog-Surpriza verii! Comandă In Green și primești un flacon personalizat! -blog-Remedii naturiste pentru sănătatea ficatului tău! - blog Până la 25% REDUCERE la deodorantele naturale Terralura! blogSare celtică blogVitamine lipozomale pentru o absorbție mai bună! Descoperă produsele Zooki cu până la 25% REDUCERE! - blog
 

1. Produsele zaharoase

Zaharul si produsele zaharoase sunt rele nu doar pentru profilul taliei, ci si pentru functionarea creierului. Consumul pe termen lung de zahar poate crea o gramada de probleme neurologice, si poate de asemenea sa interfereze cu buna functionare a memoriei. Pe de alta parte, zaharul poate de asemenea sa interfereze cu capacitatea ta de invatare, de aceea este recomandat sa eviti produsele pre-coapte, zaharul, siropul de porumb si produsele cu inalt continut de fructoza.

2. Alcoolul

Despre alcool se stie ca pe termen lung deterioreaza ficatul, si mai cauzeaza ceea ce este cunoscut sub numele de „ceata la creier”. Asa cum este sugerat de numele fenomenului, termenul se refera la resimtirea unei confuzii mentale, care actioneaza ca un nor afectand abilitatea de a gandi clar, dar si memoria. Ai observat vreodata ca nu iti poti reaminti nici macar numele unor obiecte comune, sau nu iti poti reaminti anumite evenimente, sau nu esti sigur daca ele au fost vise ori s-au intamplat in mod real? Din fericire, aceste simptome sunt reversibile, cu conditia ca sa te opresti din consumarea alcoolului, sau sa iti limitezi doza la una-doua bauturi pe saptamana.

3. Mâncarea ultra procesata de tip fast-food

Un studiu recent realizat la Universitatea din Montreal a dezvaluit ca mancarea junk (gen fastfood, sau alimentele procesate) poate schimba substantele chimice din creier, ducand astfel la simptome asociate cu depresia si anxietatea. Pe langa asta, alimentele bogate in grasimi pot de asemenea sa mai declanseze simptome ce sunt similare semnelor de retragere in sine atunci cand te opresti din a le consuma. Aceste alimente afecteaza producerea de dopamina, o importanta substanta biochimica ce favorizeaza fericirea si un sentiment general de bunastare. Mai mult, dopamina mai sprijina si functia cognitiva, capacitatea de invatare, vigilenta, motivarea si memoria. De aceea este atat de important sa eviti toate alimentele care contin grasimi in exces.

4. Alimentele prajite

Aproape toate alimentele procesate contin chimicale, coloranti alimentari, aditivi, arome artificiale, conservanti si altele asemenea – acestea pot afecta comportamentul si functionarea cognitiva, datorita chimicalelor ce provoaca hiperactivitate, atat la copii, cat si la adulti. Alimentele prajite sau procesate distrug lent celulele nervoase localizate in creier. Totusi unele uleiuri sunt mai periculoase decat altele – uleiul de floarea-soarelui este considerat a fi printre cele mai toxice.

5. Alimentele procesate sau semipreparate

Intocmai precum alimentele prajite, cele procesate sau semipreparate au si ele un impact asupra sistemului nervos central si mai si sporesc riscul dezvoltarii de tulburari cerebrale degenerative mai tarziu in viata (precum boala Alzheimer).
Oricine stie ca alimentele sarate afecteaza presiunea sanguina si sunt foarte dure cu inima. Totusi, dupa cum sugereaza cercetarile, alimentele care contin mari cantitati de sare (sodiu) pot sa afecteze si functia cognitiva si sa impiedice abilitatea de a gandi. Cu alte cuvinte, alimentele sarate iti afecteaza inteligenta!!!
De fapt, consumul de alimente sarate si nicotina au fost aratate ca avand aceleasi efecte ca si drogurile, intrucat ele cauzeaza dure simptome de abstinenta si dorinta pentru alimente sarate.

6. Cerealele, cu exceptia cerealelor 100% integrale

Toate felurile de cereale au un impact asupra functionarii creierului tau si asupra sanatatii tale in general, cu exceptia cerealelor 100% integrale, care sunt foarte bogate in fibre si se stie ca previn imbatranirea arterelor. Daca consumi cu regularitate cereale, corpul tau risca sa imbatraneasca mai rapid decat ar fi normal, si poti de asemenea sa experimentezi pierderi de memorie si ceata la creier. Acestea fiind spuse, incercati sa schimbati carbohidratii obisnuiti cu carbohidratii complecsi – tot ceea ce aveti de facut este sa optati pentru painea integrala!

7. Proteinele procesate

Proteinele sunt caramizile din care sunt construiti muschii si sunt foarte importante pentru buna functionare a corpului. Evita proteinele supraprocesate, precum hot-dogii, salamurile, carnatii, si altele asemenea. Spre deosebire de proteinele naturale care ajuta corpul sa izoleze sistemul nervos, proteinele procesate fac exact opusul. Optati pentru sursele de proteine din nuci si semintele, spirulina, leguminoase  intrucat acestea sunt surse de proteine naturale, de inalta calitate.

8. Evitati cu orice pret grasimile trans

Grasimile trans determina o serie de probleme, de la afectiuni ale inimii pana la colesterol crescutinteligenta creierului si obezitate. Totusi ele sunt rele si pentru creier, intrucat fac creierul mai apatic, iti afecteaza reflexele si calitatea raspunsului cerebral – nemaimentionand ca ele sporesc riscul de atac cerebral!
Grasimile trans mai pot avea si alte efecte asupra creierului: consumate prea mult timp, ele pot avea ca rezultat un soi de micsorare a volumului cerebral oarecum similar celui provocat de Alzheimer. Aceasta micsorare a creierului are loc datorita faptului ca grasimile trans deterioreaza lent arterele – puteti preveni asta si puteti micsora riscul de atac cerebral prin simpla limitare a consumului de grasimi trans.

9. Indulcitorii artificiali

Cand oamenii incearca sa piarda in greutate, ei tind sa creada ca vor deveni supli peste noapte prin simpla inlocuire a zaharului cu indulcitorii artificiali. Este adevarat ca indulcitorii artificiali contin mai putine calorii, dar ei de fapt fac mai mult rau decat bine! Daca sunt utilizati pentru o perioada mai extinsa de timp, indulcitorii artificiali pot provoca vatamari cerebrale si pot interfera cu capacitatea cognitiva, in special daca utilizati cantitati mari de indulcitori.

10. Nicotina

In ciuda faptului ca nicotina nu este cu adevarat un produs alimentar, totusi creeaza haos in creier prin restrictionarea fluxului sanguin catre acest important organ, impreuna cu restrictionarea fluxului de glucoza si oxigen. Nicotina nu doar provoaca imbatranire prematura, dar mai si afecteaza producerea si functionarea neurotransmitatorilor prin rigidizarea capilarelor, vasele subtiri de sange care joaca un rol esential atunci cand vine vorba de functionarea creierului.

 

SURSE

http://www.fitnea.com/11-intelligence-killing-foods-you-need-to-avoid/ - creierului

#creier #inteligenta #mancare

Ce au mai parcurs alti cititori...

Dependenta de mancare: metodele prin care industria alimentara ne controleaza!
De ce este supranumit GHIMBIRUL ''alimentul suprem pentru creier
Cum sa-ti convingi mintea sa pofteasca alimente sanatoase

Ce spun cititorii despre "10 alimente care ucid inteligenta si pe care trebuie sa le eviti"

toth lacramyoara30 September 2015 10:51Raspunde

e necesar ca ai grija de sanatatea ta...

m s30 September 2015 01:03Raspunde

...nu comentez...doresc un articol despre dieta alimentara a celor operati de vezica biliara...multumesc...

06 June 2015 15:05Raspunde

Toti semidoctii isi dau cu parerea

07 October 2014 20:44Raspunde

Cum poti spune ca zaharul afecteaza inteligenta cand glucoza este principala sursa de energie a CREIERULUI ???? Se stie si este dovedit stiintific ca atunci cand urmezi un program dietetic cu foarte putina glucoza, pe romaneste esti mai prost.... PUNE MANA SI CITESTE CARTI DE MEDICINA DACA VREI SA SCRII ASTFEL DE ARTICOLE !

Ion10 September 2016 20:55Raspunde

Zaharul = „moartea alba”

Raluca30 January 2015 07:18Raspunde

Ai dreptate! Scrie oricine orice fara vreun fel de documentatie....Ce studii au ajuns la concluzia asta?? Hai sa fim seriosi! Glucidele ajuta creierul

12 December 2014 11:20Raspunde

esti praf

08 October 2014 21:56Raspunde

Uita cartile de medicina pe care le-ai citit , un organism viu are nevoie de hrana vie, iti recomand Vicoria Boutenko.

08 October 2014 13:48Raspunde

ZAHARUL ESTE SUPRA PROCESAT...NU MAI ESTE NUTRITIV...ESTE TOXIC...

08 October 2014 13:48Raspunde

ZAHARUL ESTE SUPRA PROCESAT...NU MAI ESTE NUTRITIV...ESTE TOXIC...

Alec Blenche08 October 2014 07:32Raspunde

Este o mare diferenta intre glucoza si zahar rafinat

05 October 2014 21:53Raspunde

Bine zici Valentin Galbau!!!!!!Ori ce se publica trebuie dat informatia despre sursa originala si verificata si acela pe ce baza e publicata!!!!

m05 October 2014 11:43Raspunde

deci nu mai trebuie sa mancam nimic?nu?

Valentin Galbau05 October 2014 04:55Raspunde

O prostie mai mare nu am citit! Pe ce studii se bazeaza autorul?

Dan Arghiropol04 October 2014 20:52Raspunde

Un articol foarte bine gandit , asezat si construit ! Toata stima !

Attila27 June 2014 10:58Raspunde

Nu glucide Nu lipide Nu proteine Ne hranim cu pastile !

Gigel26 June 2014 22:05Raspunde

Stii tu ceva Ana dar nu stii bine..creierul se hraneste cu glucide de acord..dar si astea pot fi de mai multe feluri..cu asimilare rapida (zaharoasele, dulciurile) si cu asimilare lenta (cartofi, orez)...creierul pentru o buna functionare are nevoie de alea cu asimilare lenta..pt a daca tu ii dai cu asimilare rapida..asta e ca un pâr? pt creier...la fel de rapid trece si efectul..cat despre cereale..aici era vorba de prostiile alea din comert pe care idiotimea le ia (ciocapipi, nesquik) si nu cele din ovaz sau porumb...noroc bun!

Ana22 April 2014 14:58Raspunde

Trebuia sa puneti al 11-lea aliment: prostia. In primul rand, creierul se hraneste cu glucide, prin urmare cu zahar. In al doilea rand, nicotina stimuleaza creierul (cat de repede faci conexiuni) - vezi Sherlock Holmes. In al 3-lea rand, nu stiu ce rau fac cerealele la creier. In al 4-lea rand, procese intense te invatare si de utilizare a creierului reduc foarte mult sansele de a fi afectat de catre diverse alimente. Prin urmare, articolul e ceva gen: feriti-va sa fiti inteligenti.

sandu24 January 2014 22:20Raspunde

da este bine ce se spune aici.dar trebuie sa ne dea o lista si cu ce sa mancam.asai este usor nu folosi aia si ailalta,dar ce sa folosesty???????

mira11 September 2016 15:42Raspunde

Daca elimini ceea ce este indicat în articol....mananci restul!

mara marian24 January 2014 11:27Raspunde

Interesant articolul, doar ca lipseste al 6 (al saselea) aliment din lista de mai sus!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101