Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Minte
  4. Stiai ca cascatul poate ajuta la racorirea creierului?

Stiai ca cascatul poate ajuta la racorirea creierului?

Cascatul a fost aprig dezbatut pana acuma de catre oamenii de stiinta , dar un nou studiu sugereaza ca oamenii casca ca sa-si raceasca creierul si astfel cascatul poate fi un mod natural de reglare a temperaturii creierului. Cercetatorii americani a

Cascatul a fost aprig dezbatut pana acuma de catre oamenii de stiinta , dar un nou studiu sugereaza ca oamenii casca ca sa-si raceasca creierul si astfel cascatul poate fi un mod natural de reglare a temperaturii creierului.

Cercetatorii americani au examinat frecventa cascatului la 80 de persoane in timpul iernii si la alte 80 de persoane vara, si s-au constatat variatii sezoniere.

Cascatul este cunoscut a fi "contagios", au subliniat cercetatorii. Dupa ce li s-au aratat fotografii ale altor persoane cascand, aproape jumatate dintre participanti au cascat in timpul iernii, comparativ cu mai putin de un sfert in timpul verii.
Constatarea ca oamenii casca mai rar vara, atunci cand temperaturile exterioare depasesc adesea temperatura corpului, sugereaza ca acesta ar putea fi un mecanism natural de racire a creierului, au declarat cercetatorii de la Universitatea din Princeton si de la Universitatea din Arizona.

"Acest lucru ofera un argument suplimentar pentru punctul de vedere ca mecanismele de control ale cascatului sunt implicate in termoreglarea fiziologica. In ciuda numeroaselor teorii din ultimele decenii, foarte putina cercetare a fost facuta pentru a descoperi functia biologica a cascatului si nu exista inca nici un consens cu privire la scopul sau printre zecile de cercetatori" remarca coordonatorul  studiului Andrew Gallup, intr-un comunicat recent de presa.

Cascatul ar putea ajuta la racirea creierului prin inhalarea profunda de aer rece si prin cresterea fluxul de sange catre nivelul creierului cauzata de intinderea a maxilarului.

"Potrivit ipotezei de racire a creierului, este temperatura aerului inconjurator, care ii ofera unui cascat utilitatea. Astfel cascatul ar fi contraproductiv si, prin urmare,ar trebui sa fie suprimat la temperaturi mai mari decat temperatura corpului, pentru ca a lua o gura profunda de aer nu ar promova racirea. Cu alte cuvinte, ar trebui sa existe o "fereastra termica", sau un interval relativ restrans de temperaturi in care sa ne astepteptamla rate mai ridicate  ale cascatului ", a explicat Gallup.

Sursa:

Universitatea Princeton, stiri de presa, septembrie 2011

#cascatul #creier #ipoteza #maxilar #racire #racirea creierului #sange

Ce au mai parcurs alti cititori...

13 alimente pentru imbunatatirea memoriei, a functiei creierului si a vederii
Cum ajutăm creierul să depăşească senzaţia de frică în 3 paşi simpli
Ce efect are consumul de alcool asupra creierului
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101