Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Este confirmat: flora intestinala dicteaza daca esti sanatos sau bolnav

Este confirmat: flora intestinala dicteaza daca esti sanatos sau bolnav

 Din ce in ce mai mult stiinta descopera ca minusculele creaturi traind in intestinele tale sunt acolo pentru un scop clar. Cunoscut drept microbiom, circa 100 000 de miliarde dintre aceste celule iti populeaza corpul, in special intestinele

 Din ce in ce mai mult stiinta descopera ca minusculele creaturi traind in intestinele tale sunt acolo pentru un scop clar. Cunoscut drept microbiom, circa 100 000 de miliarde dintre aceste celule iti populeaza corpul, in special intestinele si alte parti ale sistemului digestiv.

De fapt 90% din materialul genetic aflat in corpul tau nu iti apartine tie, ci bacteriilor, fungilor, virusurilor si altor microorganisme ce compun microflora ta.

Este adevarat, unele dintre aceste bacterii te pot imbolnavi; de exemplu, Institutul National pentru Alergii si Boli Infectioase [al SUA], a descoperit recent ca boala lui Crohn ar putea fi cauzata de raspunsurile sistemului imunitar la anumite microbiote din intestine.

Dar majoritatea acestor microorganisme sunt bune, si ele lucreaza impreuna ca ajutoare pentru sistemul digestiv si pentru mentinerea sanatatii tale. Bacteriile benefice, mai bine cunoscute drept probiotice, impreuna cu o armata de alte microorganisme, sunt asa de cruciale pentru sanatatea ta, incat cercetatorii le-au comparat cu “un organ abia acum recunoscut”. De exemplu, stim acum ca microflora ta influenteaza:

Potrivit unui articol pe aceasta tema din Time Magazine:

"Surprinzatoarea noastra ecologie interna devenit in ultima vreme un subiect fierbinte. Initiative precum Human Microbiome Project, o extensie a Proiectului Genomul Uman, a lucrat neobosit pentru a testa legaturile potentiale intre microbiota umana si sanatatea umana, si pentru a construi strategii pentru manipularea bacteriilor, astfel incat ele sa lucreze cu noi, mai degraba decat impotriva noastra.

...Ele au fost conectate cu o gama de afectiuni urate, inclusiv obezitate, artrita si inalt nivel al colesterolului. Acum doua noi domenii de cercetare imping limitele chiar si mai departe, cautand posibile legaturi intre micile vietati din intestine si doua boli foarte diferite: autism si sindromul colonului iritabil”

Flora intestinala este investigata pentru a evalua posibile legaturi cu autismul si SCI(sindromul colonului iritabil)

Este exact asupra a ceea ce se concentreaza activitatea  Dr. Natasha Campbell-McBride iar Planul ei Nutritional pentru Sindromul Psihologiei si Intestinelor( Gut and Psychology Syndrome – GAPS - nutritional plan) este proiectat pentru a restabili flora intestinala adecvata cu scopul de a vindeca si etansa intestinele – astfel inversand si eliminand afectiunile dintr-o gama ce parcurge un sir de boli de la autism, ADD/ADHD(sindromul hiperactivitatii si deficitului de atentie la copii), tulburari de invatare, si tulburarea obsesiv-compulsiva,pentru a numi doar cateva posibiltati. Este entuziasmant sa vezi ca stiinta incepe sa ia acest lucru mult mai in serios, pe masura ce autismul ajunge la proportii epidemice.flora intestinala

Potrivit articolului pe aceasta tema din Time:

"Pana la 85% din copiii cu autism sufera si de un oarecare fel de tulburare gastrointestinala cum ar fi constipatie cronica sau sindromul colonului inflamat. Cercetari facute publice in 2005 in Jurnalul de Microbiologie Medicala si in 2004 in Jurnalul de Cercetare Proteomica si Neurostiinta Nutritionala au raportat nivele neobisnuite ale compusilor metabolici in urina copiilor autisti, compusi corespunzatori inaltelor nivele de prezenta bacteriana gasite in scaunele pacientilor autisti.

In 2011, un studiu publicat in Analele Academiei Nationale de Stiinte a gasit ca cobaii cu intestine fara flora bacteriana au aratat o miscare anormala si simptome de anxietate, sugerand ca cel putin un oarecare biom intestinal activ este esential pentru o dezvoltare normala.

“Pana nu demult, era iesit din comun sa sugerezi ca microbiomurile din intestine ar putea fi in spatele acestei boli”, a spus profesorul asistent de biologie de la Universitatea Guelph, Emma Allen-Vercoe. “Dar cred ca este o intersectare intre genetica pacientului si a microbiomului, si cea a mediului inconjurator”.

Cercetari recente publicate in ziarul Science ar putea arunca o lumina foarte necesara asupra naturii persistente si greu de tratat a sindromului colonului iritabil(SCI). Cercetatorii au infectat soarecii de laborator cu Toxoplasma gondiii, un parazit asociat cu boli mortale transmise prin alimente.

flora intestinalaIntersant, atunci cand sistemul imunitar al soarecelui a reactionat la prezenta parazitului, a suprareactionat si la bacteriile benefice. De fapt, in timp ce circa 10% din celulele T din tractul gastrointestinal au atacat parazitul, aproximativ 45% din celulele T au inceput sa atace alti microbi din intestine. Mai mult, odata ce parazitul a fost eliminat cu succes, sistemul imunitar a continuat sa identifice gresit bacteriile benefice ca agenti patogeni straini de corp, impiedicand soarecele sa se recupereze complet dupa infectie. Dupa cum se afirma in Time:

"Daca ceva similar se petrece la oameni – fie cu Toxoplasma gondii sau cu un alt invadator – ar putea fi mare parte a drumului de parcus pentru a explica atat existenta, cat si persistenta afectiunilor SCI”.

Potrivit Institutului National pentru Alergii si Boli Infectioase:

"Descoperirile echipei sunt printre primele care demonstreaza ca celulele T din intestine prezinta un raspuns imunitar la bacteriile comensale[microflora normala, ‘comensal’ in latineste inseamna efectiv comesean, tovaras de masa] in timpul unei infectii. Ele sunt de asemenea primele ce arata ca celulele T-comensale raman in circulatie dupa ce infectia este eliminata. Bazandu-se pe observatiile acestor descoperiri, cercetatorii speculeaza ca, atunci cand sunt necontrolate, celulele T specific-comensale ar putea contribui la dezvoltarea bolii lui Crohn, dar este nevoie de mai multe cercetari”.

Cine ar fi stiut? Laptele de mama sporeste cresterea benefica a florei intestinale

Adaugand si mai multa greuate la insistenta dr. Natasha Campbell-McBride ca alaptatul este crucial in a ajuta la normalizarea microflorei sugarului(si de aici rezultand protectia impotriva bolilor si tulburarilor de dezvoltare), primul studiu de acest fel asupra laptelui de mama si a impactului sau asupra florei intestinale a sugarului ofera noi perspective asupra motivului pentru care laptele de la sanul mamei este mai bun decat cel sintetic pentru protejarea noilor-nascuti impotriva bolilor infectioase.

Autorul studiului, William Parker, a explicat ca laptele matern pare sa promoveze o colonizare sanatoasa a biofilmelor[biofilm – biopelicula formata din acelasi tip de microorganism, ceea ce permite intr-ajutorarea si comunicarea] benefice. Cercetari anterioare au stabilit deja ca laptele matern reduce diareea, gripa si afectiunile respiratorii la copii, si ca scade riscul ca ei sa dezvolte alergii, diabet de tip 1, scleroza multipla si alte boli.

Potrivit specialistilor de la Duke University:

"Acest studiu este primul despre care stim ca examineaza efectele nutritiei sugarului asupra modului in care se dezvolta bacteriile, oferind informatii asupra mecanismelor stand la baza beneficiilor alaptarii materne comparativ cu formula laptelui sintentic la noii-nascuti”, a spus William Parker, doctorand, profesor asociat de chirurgie la Duke si conducatorul studiului.

Numai laptele matern pare sa promoveze o sanatoasa colonizare a biofilmelor binefacatoare, iar aceste perspective sugereaza ca ar putea exista potentiale abordari pentru dezvoltarea de substitute ce ar putea simula mai bine aceste beneficii in cazurile in care nu poate fi oferit laptele matern. "

#bacterii #digestie #flora intestinala #jarro #organism #paraziti #parazitii #probiotice #sanatate #sistem imunitar #somnul

Ce au mai parcurs alti cititori...

Hranirea florei tale intestinale este extrem de importanta, din primii ani de viata si pana la batranete
De ce sunt antibioticele daunatoare sanatatii
Echilibrul microflorei intestinale este cheia sanatatii

Ce spun cititorii despre "Este confirmat: flora intestinala dicteaza daca esti sanatos sau bolnav"

arabesque25 December 2016 14:58Raspunde

Nu există nici un fel de bacterii patogene! Nu există nici un fel de virusuri și fungi, patogeni! Autismul și boala Crohn sunt generate de intoxicații cronice cu metale grele și substanțe chimice de sinteză. Orice boală, în sine, este un PROGRAM, AUTOMAT, DE REGENERARE al organismului, în urma DEGENERĂRII. Această degenerare este cauzată de poluarea fonică și cea electromagnetică, de stresul zilnic, de hipotermie, de epuizare fizică și psihică, de malnutriție, de șocuri psihice - cum ar fi moartea sau boala unei persoane dragi - de suferințe emoționale generate de singurătate sau de lipsă de respect de sine, de suferință generată de nedreptatea suferită din partea oamenilor și a autorităților, de dorințe pătimașe, de vicii, de mândrie, invidie, lăcomie și plăcerea de a face rău celor din jur, de stilul de viață, de sedentarism și privarea de somn, de poluarea și otrăvirea apei, aerului și solului, de ingerărarea de alimente și băuturi otrăvite cu hormoni, pesticide, dioxine, îngrășăminte de sinteză pline de reziduuri de metale grele, conservanți, potențiatori de arome și de gust, arome chimice și coloranți chimici, de folosirea produselor chimice pentru curățenie corporală, pentru spălarea hainelor, a veselei, a podelelor, a geamurilor, pentru dezinsecție... cosmetice pline de otrăvuri, paste de dinți cu fluoruri și alte chimicale, obiecte de plastic ce-și degajă toxinele în apă și mâncare, mobile și parchet melaminate cu formaldehide, medicamente chimice de sinteză, antibiotice... . Nu microbii, virusurile și fungii ne îmbolnăvesc: Biologul Stefan Lanka afirma dealtfel: “Protagonistii si practicienii medicinei scolastice au nevoie de paralizarea, imbecilizarea si teama distructiva induse de fantoma virusurilor patogene ca baza centrala pentru desfasurarea activitatii lor profesionale: – in primul rand pt. a aduce prejudicii cat mai multor oameni, prin vaccinare, cu scopul de a-si crea o clientela cu afectiuni cronice (deci permanent rentabile); – in al doilea rand pt. a nu fi nevoiti sa admita ca medicina alopata a esuat total in incercarea de a trata afectiunile cronice si in acelasi timp a facut mai multe victime decat toate razboaiele luate la un loc.“ http://pro-decizii-informate.ro/boala-invazie-din-exterior-intamplare-sau-efort-al-organismului-de-a-restabili-echilibrul/

Nicolae15 September 2015 12:22Raspunde

In boala Crohn sunt recomandate probioticele sau nu? "Boala lui Crohn ar putea fi cauzata de raspunsurile sistemului imunitar la anumite microbiote din intestine." In cazul bolii Crohn sistemul imunitar reactioneaza la anumite bacterii bune sau rele din organism Intreb asta pentru ca probabil in cazul bolii Crohn probioticele ar putea agrava aceasta boala.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101