Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. De ce sunt antibioticele daunatoare sanatatii

De ce sunt antibioticele daunatoare sanatatii

Odata cu venirea iernii , milioane de oameni se vor repezi mai devreme sau mai tarziu la doctor pentru o reteta contra simptomelor de raceala sau gripa. Dar sunt oare medicamentele, de cele mai multe ori antibiotice, o alegere inteleapta? Desi medic

Odata cu venirea iernii , milioane de oameni se vor repezi mai devreme sau mai tarziu la doctor pentru o reteta contra simptomelor de raceala sau gripa. Dar sunt oare medicamentele, de cele mai multe ori antibiotice, o alegere inteleapta?

Desi medicina moderna inca nu are un remediu pentru banala raceala, gripa sau alti virusi, cei mai multi doctori, urmand scenariul doctorului care ajuta si castiga bani, va prescrie un antibiotic si va trimite pacientul acasa.

Aceasta atitudine “profesionista” nu numai ca este total ineficienta contra conditiilor virale, dar este si o neglijenta medicala.

Antibioticele dauneaza grav sistemului imunitar

Sistemul imunitar, atunci cand functioneaza la eficienta maxima, este un miracol al naturii, avand capacitatea de a preveni si vindeca, teoretic, orice afectiune, inclusiv antibioticelecancerul.

Ceea ce doctorii numesc “boli” sunt in prezent cunoscute ca manifestarea unor simptome externe ce reflecta un sistem imunitar compromis, ineficient. Tot ceea ce medicina moderna face este, de fapt, mascarea simptomelor manifestate ale unei afectiuni fara sa vindece holistic originea si conditia respectiva, nevindecand astfel nici boala, uneori cauzand chiar mai mult rau pacientului, cu medicamente chimice si proceduri chirurgicale invazive.

Sistemul imunitar al celor mai multi oameni din ziua de azi este de multe ori deja compromis datorita unei diete si a unui stil de viata deficitare, a toxinelor din mediu si altor factori, printre care si medicamentele.

Sistemul imunitar este foarte complex, din acesta cel putin 80% fiind localizat in sistemul digestiv si reglat prin “flora intestinala”, alcatuita din numeroase bacterii care vietuiesc acolo. Cel putin 15% din greutatea intregului corp poate fi atribuit trilioanelor de bacterii si altor organisme, cele mai multe aflate in tractul digestiv.

Proportia dintre bacteriile “bune” si “rele” sau “benefice” si “patogene” este absolut critica pentru functionarea eficienta a sistemului imunitar, fiind, in mare, o proportie de 85% "microbi buni " si 15% "microbi rai" in intestine. La cei mai multi oameni, datorita factorilor mentionati anterior, aceasta proportie este serios inclinata in favoarea microbilor rai, care favorizeaza slabirea sistemului imunitar.

Acest dezechilibru dintre bacterii “benefice” si “patogene” este cunoscut sub denumirea de "disbioza."

Cand se consuma antibiotice, nu numai “bacteriile rele” sunt ucise, ci si multi bacteriile bune, lasand intestinul lipsit de o flora benefica, capabila sa regleze imunitatea si, prin urmare, compromitand serios sistemul imunitar ca intreg.

Consumul de antibiotice este, deci, un lucru foarte daunator sanatatii, deoarece distruge cu succes tocmai mecanismul natural al organismului care ne protejeaza de toate bolile – sistemul imunitar – care e posibil sa nu se mai refaca niciodata.

Repararea si mentinerea unui sistem imunitar sanatos prin nutritie

Ce e natural e intotdeauna cel mai bun, iar in contextul sistemului imunitar, acest lucru inseamna o nutritie naturala, sanatoasa, eficienta si benefica pentru flora intestinala.

De departe, cele mai bune alimente si bauturi care mentin o flora intestinala sanatoasa, si, prin urmare, un sistem imunitar sanatos, sunt alimentele ce contin "probiotice," care, asa cum sugereaza si numele, sunt "pro" "biotic" adica pro viata. Antibiotic inseamna inevitabil anti viata.

O singura cana de mancare probiotica zilnic este suficienta in multe feluri, in special pentru sistemul imunitar, devenind astfel, un scut contra bolilor.
Sunt multe exemple de alimente si bauturi probiotice, toate fructele si legumele fermentate, ceaiul kombucha si chefirul de cocos – si multe altele. Aceastea sunt foarte sanatoase pentru mentinerea unui sistem imunitar si o buna sanatate pe parcursul acestei ierni, astfel incat vizita la medic sa nu mai devina necesara. Pentru cei care vor insa sa suplimenteze cu probiotice exista si varianta de capsule precum cele pe care le puteti gasi in magazinul nostru online Camara Verde - Probiotice sau in alte magazine naturiste.

Surse:

http://nature.com

http://sciencedaily.com

http://drlwilson.com

http://science.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/042769_antibiotics_healthy_gut_flora_immune_system.html##ixzz2kJf8Vrc9 - antibioticele

#antibioticele #bacterii #probiotice #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Este confirmat: flora intestinala dicteaza daca esti sanatos sau bolnav
Echilibrul microflorei intestinale este cheia sanatatii
Hranirea florei tale intestinale este extrem de importanta, din primii ani de viata si pana la batranete
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101