Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Invatam impreuna
  4. Echilibrul microflorei intestinale este cheia sanatatii

Echilibrul microflorei intestinale este cheia sanatatii

Tractul digestiv este incarcat cu trilioane de microorganisme ce formeaza un ecosistem natural numit in mod obisnuit flora intestinala. Anumiti stresori datorati stilului de viata dezechilibreaza simbioza naturala si cauzeaza o inmultire a microbilor

Tractul digestiv este incarcat cu trilioane de microorganisme ce formeaza un ecosistem natural numit in mod obisnuit flora intestinala. Anumiti stresori datorati stilului de viata dezechilibreaza simbioza naturala si cauzeaza o inmultire a microbilor patogeni, inflamatie intestinala cronica si vatamarea mucoasei intestinale.

Echilibrul sanatos al microflorei este o chestiune esentiala pentru sanatate.

Microflora benefica digera hrana noastra si produce enzime ce metabolizeaza proteina in aminoacizi ce pot fi absorbiti. Aceste enzime cheie mai transporta vitaminele, mineralele si alti nutrienti esentiali prin peretele intestinal si in fluxul sanguin, unde acestea sunt efectiv transportate catre celulele care au nevoie de aceste pachete nutritive.

Aceste specii benefice mai ajuta corpul sa produca si sa metabolizeze vitaminele K2, B1, B2, B3, B6, B12, acidul folic si cel pantotenic. Fara o productie adecvata a microflorei, corpul va suferi de un metabolism deficitar al calciului si al functiei neuromusculare, si de afectiuni inflamatorii cronice datorate carentelor acestor importanti nutrienti.

Cele doua brate ale florei intestinaleintestinale

Flora intestinala are doua brate majore. Primul brat inspecteaza mediul nostru prin interpretarea toxinelor ajunse in corp. Cand factori de mediu precum praful, chimicalele, parul de animale si polenul cad pe membranele mucoase, bacteriile progenice simt si reactioneaza la acestea. Cel de-al doilea brat este responsabil cu reactiile bazate pe activarea imunitara si inflamatorie.

Cand primul brat este afectat, cel de-al doilea incepe sa devina hiperactiv, ceea ce duce la reactii autoimune. Depinzand de tendintele genetice ale individului, acest lucru poate avea ca rezultat astm, alergii, artrita reumatoida, scleroza multipla, tiroidita Hashimoto sau Graves, fibromialgie, boala Crohn, etc.

Contaminantii distrug echilibrul florei intestinale

Antibioticele sunt lucrul cel mai letal pentru echilibrul nostru microbian. Dupa o runda de antibiotice, va fi nevoie de cel putin patru pana la opt saptamani pentru restabilirea intestinelor. Aceasta perioada de timp este o fereastra de oportunitate pentru ca parazitii sa se stabileasca pe peretii intestinali. Mancatul carnii, lactatelor si carnii de pui obisnuite pot fi la fel de periculoase ca administrarea de retete cu antibiotice, datorita cantitatii de antibiotice prezente in aceste produse.

Alimentele bogate in zahar si carbohidrati procesati sporesc numarul si varietatea diferitelor tulpini de Candida din corp. Aceste alimente mai favorizeaza in mediul intestinal cresterea viermilor paraziti.

Medicatiile de toate tipurile, inclusiv pilulele contraceptive si corticosteroizii sunt extrem de periculoase pentru flora intestinala. Tratamentele dentare cu fluor si pasta de dinti pe baza de fluor sunt vatamatoare pentru echilibrul microbian. Apa tratata cu clor este deosebit de periculoasa, intrucat ne sterilizeaza intestinele si expunerea repetata la aceasta distruge bacteriile progenice din intestine.

O dieta bogata in vegetale si bauturi fermentate precum kefir din apa de cocos, bere de ghimbir, varza murata simpla, kombucha si kimchi ajuta la restaurarea echilibrului microbian.  de asemenea mai putem folosi suplimente de probiotice precum cele gasite in magazinul nostru : Camara verde

Restul dietei ar trebui sa fie bogat in grasimi bune precum nuca de cocos, avocado, uleiul de masline si nuci si seminte incoltite. Alimente de origine animala ar trebui evitate pe cat posibil sau reduse semnificativ. Suplimentele probiotice sunt deosebit de importante pentru a grabi refacerea florei intestinale si a mentine ulterior echilibrul castigat.

Postul intermitent pentru perioade de 12-24 de ore zilnic poate fi deosebit de benefic pentru regularizarea florei intestinale. Aceste perioade de post ar trebui sa includa multe fluide si bauturi fermentate care aduc in mediul intestinal enzime, probiotice si acizi organici. Sunt recomandate din cand in cand perioade mai lungi de purificare cu bauturi fermentate.

Sursele pentru acest articol includ:

http://www.purenewyou.com/shop/index.php?main_page=index&cPath=162
http://www.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/036433_probiotics_foods_health.html
http://www.naturalnews.com

http://www.naturalnews.com/038424_micro_flora_digestive_tract_good_health.html - intestinale

#intestine #parazitii #probiotice #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Este confirmat: flora intestinala dicteaza daca esti sanatos sau bolnav
Stresul oxidativ mentine intestinele sanatoase
De ce sunt antibioticele daunatoare sanatatii
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101