Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Sfaturi practice
  4. Hranirea florei tale intestinale este extrem de importanta, din primii ani de viata si pana la batranete

Hranirea florei tale intestinale este extrem de importanta, din primii ani de viata si pana la batranete

Bacteriile, fungii, virusurile si alte microorganisme ce compun microflora corpului depasesc numarul celulelor corpului cu un raport de 10:1. Devine tot mai clar ca aceste minuscule organisme joaca un rol MAJOR in sanatatea ta fizica si mentala. Cer

Bacteriile, fungii, virusurile si alte microorganisme ce compun microflora corpului depasesc numarul celulelor corpului cu un raport de 10:1. Devine tot mai clar ca aceste minuscule organisme joaca un rol MAJOR in sanatatea ta fizica si mentala.

Cercetatorii de la UCLA (Universitatea din California, Los Angeles), printr-un studiu de verificare a conceptului, au confirmat impactul pe care il are microflora asupra functiilor creierului cand probioticele (bacteriile benefice) au modificat functia cerebrala a participantilor.

Dupa cum este raportat de UCLA:
“... Creierul trimite semnale intestinelor tale, de aceea stresul si alte emotii pot contribui la simptomele gastrointestinale. Acest studiu arata ceea ce a fost suspectat, dar pana acum a fost dovedit doar la studiile pe animale: ca semnalele calatoresc si in sensul opus.
‘Mereu si mereu, auzim de la pacienti ca ei nu s-au simtit niciodata deprimati sau nelinistiti, pana nu au avut probleme intestinale’” a spus dr. Kirsten Tillisch. „’Studiul nostru arata ca respectiva conexiune intestine-creier este o strada cu dublu sens’”.

Studiul, publicat in jurnalul Gastroenterology, afirma ca descoperirea „transmite implicatii semnificative pentru viitoarele cercetari care ar putea indica drumul catre interventii de natura dietetica sau medicamentoasa pentru a imbunatati functionarea creierului”.

Un alt studiu publicat in dec. 2011 in Journal of Neurogastroenterology and Motility/Jurnalul de Neurogastroenterologie si Mobilitate a raportat ca bacteriile probiotice (bune) cunoscute ca Bifidobacterium longum NCC3002 au ajutat la normalizarea comportamentului similar celui anxios la soarecii cu colita infectioasa.flora intestinala

Cercetari separate au gasit ca bacteria probiotica Lactobacillus rhamnosus a avut un efect marcant asupra nivelului GABA (neurotransmitatori ai sistemului nervos) in anumite regiuni ale creierului, si a micsorat hormonul corticosteron, indus de stres, avand ca rezultat reducerea anxietatii si comportamentului corelat cu depresia.

La fel ca neuronii din creier, ai neuroni si in intestine, inclusiv neurotransmitatori ce produc serotonina. Cea mai mare concentratie de serotonina, ce implica controlul starii psihice, depresiei si agresivitatii, se gaseste in intestinele tale, nu in creierul tau – un motiv pentru care antidepresivele, care ridica nivelul de serotonina din creierul tau, adesea nu ajuta in depresii, in timp ce schimbarile adecvate ale dietei adesea o fac.

Bacteriile intestinale iti pot afecta sanatatea

Microbii intestinali sunt mai importanti pentru sanatatea ta decat se credea anterior. Ei au impact asupra diferitelor organe si sisteme:

Functia sistemului imunitar: Biologul Sarkis Mazmanian crede ca bacteriile pot antrena sistemul tau imunitar astfel incat acesta sa distinga intre microbii „straini” si cei ce isi au originea in corpul tau.

Exprimarea genelor: Cercetatorii folosind examinarea profilului genetic, au gasit ca absenta bacteriilor intestinale in timpul copilariei timpurii a modificat permanent genele si caile de semnalizare implicate in invatare, memorie si controlul miscarilor. Probioticele mai ajuta si sute dintre genele tale sa se exprime intr-o maniera pozitiva, de lupta impotriva bolilor.

Diabet: Diabeticii si nediabeticii au populatii diferite de bacterii intestinale, potrivit unui studiu danez. Cercetatorii au concluzionat ca diabetul de tip 2 la oameni este „asociat cu schimbari de compozitie in microbiota intestinala”.

Obezitate: Una dintre zonele de cel mai puternic interes al cercetarii asupra probioticelor pana acum este compozitia florei bacteriale din intestin, care tinde sa difere in cazul oamenilor zvelti fata de cei obezi. Fapt: refacerea florei tale intestinale este un factor important de luat in consideratie ca influentand pierderea in greutate.

Flora ta intestinala este constant atacata

Daca mananci mult zahar, cereale rafinate si alimente modificate genetic (adica alimente si bauturi procesate, conserve, continand inalte concentratii de fructoza din sirop de porumb si/sau soia, ambele culturi principale modificate genetic), bacteriile tale intestinale pot fi compromise. Alimentele procesate distrug microflora sanatoasa si hranesc bacteriile si drojdiile rele. Bacteriile tale intestinale mai pot fi vatamate de:

Antibiotice, care nu trebuie luate decat daca este absolut necesar (insa asigura-te ca iti reinsamantezi intestinele cu alimente fermentate si/sau un supliment probiotic)
Carnuri si alte produse animale de la animalele crescute in mod conventional; animale crescute in conditii ingorzitoare si care au primit doze regulate de antibiotice; si cerealele modificate genetic

Alimentele procesate (zaharuri excesive si nutrienti „morti”)

1. Legume fermentate
2. Soia fermentata

Legumele fermentate sunt o excelenta sursa de vitamina K2 (un vital co-nutrient atat pentru vitamina D, cat si pentru calciu) daca ti le fermentezi tu, utilizand o cultura potrivita pentru declansarea fermentarii. 600-900 gr. de legume organice fermentate facute cu o cultura de calitate contin nu doar 10 trilioane de bacterii benefice, dar si 500 mcg de vitamina K2.

Sursele pentru acest articol cuprind:

http://www.care2.com/greenliving/how-gut-bacteria-affects-your-brain.html - bacteriile intestinale

#bacterii #bacteriile intestinale #flora intestinala #intestine #probiotice #sanatate

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum poti reduce acneea prin alimentatie intr-o singura saptamana
Este confirmat: flora intestinala dicteaza daca esti sanatos sau bolnav
Stresul oxidativ mentine intestinele sanatoase
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101