Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. 11 Beneficii dovedite ale semințelor de Chia

11 Beneficii dovedite ale semințelor de Chia

Semințele de chia sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă, fiind extrem de bogate în nutrienți cu importante beneficii pentru corp și creier. Află 11 beneficii pentru sănătate ale semințelor de chia, dovedite științific.

Semințele de chia sunt niște semințe mici și negre ce provin de la o plantă înrudită cu menta, denumită Salvia Hispanică. Planta este originară din America de Sud, semințele de chia fiind un aliment important pentru azteci și maiași în vremurile de demult. Aceștia le apreciau pentru capacitatea lor de a furniza energie substanțială, de fapt, “chia” înseamnă “putere” în limba veche a maiașilor.

În ciuda vechimii lor istorice ca mostră alimentară, doar recent au fost recunoscute ca superalimente, iar în ultimii ani popularitatea lor a explodat de-a dreptul și sunt în prezent consumate de toți oamenii preocupați de sănătate, pretutindeni în lume.

Semințele de chia sunt extrem de bogate din punct de vedere nutrițional, consumul acestora fiind foarte benefic pentru corp și creier.

Iată 10 beneficii ale semințelor de chia, dovedite stiintific:

1. Semințele de chia sunt pline de antioxidanți

O altă categorie la care strălucesc semințele de chia o reprezintă cantitatea de antioxidanți. Acești antioxidanți protejează de râncezeală grăsimile delicate din semințe. Pentru că suplimentele cu antioxidanți nu sunt foarte eficiente, este indicat ca acestea să fie luate din alimente. Antioxidanții sunt  importanți pentru sănătatea noastră, deoarece luptă contra radicalilor liberi, care pot deteriora moleculele din celule, favorizând îmbătrânirea și apariția unor boli precum cancerul.

2. Semințele de chia au un conținut mare de fibre

Uitându-ne la spectrul nutritiv al semințelor de chia, putem vedea că 30 de grame de semințe au 12 grame de “carbohidrați.” Cu toate acestea , 11 din acestea sunt fibre, care nu sunt digerate de corp. Fibrele nu duc la creșterea zahărului din sânge, nu au nevoie de insulină pentru a fi distribuite, deci nu ar trebui luate în calcul ca și carbohidrați. 

Conținutul real de carbohidrați este de 1 gram la 30, ceea ce este foarte scăzut. Acest lucru face din semințele de chia un aliment cu conținut scăzut de carbohidrați. Datorită conținutului bogat în fibre, semințele de chia pot absorbi apă de până la 10-12 ori greutatea lor, devenind gelatinoase și mărindu-și volumul în stomac. Teoretic, asta ar trebui să crescă sățietatea, să scadă absorbția mâncării și să ajute implicit la un consum mai scăzut de calorii.

Fibrele hrănesc bacteriile bune din intestin, ceea ce este important deoarece este vital pentru sănătate ca microorganismele din stomac să fie bine hrănite. Semințele de chia sunt 40% fibre, raportat la greutate. Asta face din ele una din cele mai bune surse de fibre din lume.

Primăvară Verde Vie blog

3. Semințele de chia sunt bogate în proteine

Semințele de chia conțin o cantitate semnificativă de proteine. Raportat la greutatea lor, au aproximativ 14% proteină, ceea ce este foarte mult comparativ cu cele mai multe plante. Mai conțin și o cantitate echilibrată de aminoacizi esențiali, astfel încât corpurile noastre pot folosi proteinele conținute. Proteinele au multe beneficii pentru sănătate, fiind foarte bune și pentru pierderea în greutate.
Un aport mare de proteine scade pofta de mâncare și s-a dovedit că reduce și gândurile obsesive despre mâncare cu până la 60%, precum și poftele de gustări de la miezul nopții cu până la 50%. Semințele de chia reprezintă o sursă excelență de proteină, mai ales pentru cei care consumă puține produse de proveniență animală sau deloc.

4. Semințele de chia te pot ajuta să slăbești

Datorită aportului mare de fibre și proteine, semințele de chia te pot ajuta să slăbești. Mulți experți în sănătate sunt de părere că semințele de chia ajută la pierderea în greutate. Fibrele absorb mari cantități de apă și își măresc volumul în stomac, ceea ce ar trebui să crească senzația de sățietate și să încetinească absorbția alimentelor . Au existat câteva studii despre glucomannan, o fibră care acționează în mod similar, demonstrând că poate duce la pierderea în greutate.
De asemenea,  proteinele din semințele de chia ajută la reducerea apetitului și a cantității de mâncare consumate. 

Includerea semințelor de chia în dietă nu va avea nicio influență asupra greutății sau va avea o influență mică dacă stilul de viață nu este unul sănătos. Astfel, nu ne putem gândi la semințele de chia ca la un supliment de slăbit. Un stil de viață sănătos ce are ca scop și pierderea în greutate înseamnă mai mult decât să adaugi sau să elimini alimente din dietă. Are importanță dieta, dar și alte aspecte ale stilului de viață, precum somnul și mișcarea.

În combinație cu o dietă pe bază de alimente sănătoase și un stil de viață sănătos,  semințele de chia pot ajuta la pierderea în greutate.

Descoperă o retetă de Budincă de Chia cu Căpșuni delicioasă

 

5. Semințele de chia sunt bogate în acizi grași Omega 3

Ca și semințele de in, semintele de chia sunt foarte bogate în acizii grași Omega-3. De fapt, semințele de chia conțin mai mult Omega-3 decat somonul, prin comparație. Citește mai multe despre importanța grăsimilor omega-3 în articolul  Omega 3, importanța și sursele!

6. Semințele de chia pot să scadă riscul bolilor de inimă și a diabetului de tip 2

Semințele de chia îmbunătățesc anumiți indicatori din sânge, care pot să scadă riscul bolilor de inimă și a diabetului de tip 2. Datorită faptului că semințele de chia sunt bogate în fibre, proteine și Omega-3, acestea îmbunătățesc metabolismul corpului. În două studii diferite , o dietă cu semințe de chia, proteină din soia, ovăz și nopalin, s-a dovedit că reduce colesterolul LDL și trigliceride, mărește colesterolul HDL și reduce inflamațiile . Studiile pe hamsteri au arătat că semințele de chia reduc trigliceridele, cresc colesterolul HDL (“bun”) și reduc inflamatiile, rezistența la insulină și grăsimea abdominală.

7. Semințele de chia contribuie la sănătatea oaselor

Semințele de chia conțin o serie de nutrienți importanți pentru sănătatea oaselor. Conțin calciu, fosfor, magneziu și proteine. Conținutul de calciu este in special impresionant, acesta ajungând la 18% din DZR in doar 30 de grame, procentul fiind mult mai mare decât al lactatelor.

8. Semințele de chia pot fi benefice în diabetul de tip 2

seminte de chia beneficii

Cea mai bună utilizare a semințelor de chia de până acum s-a dovedit a fi în studiul pacienților bolnavi de diabet tip 2. În acest studiu, 20 de pacienți de diabet au primit fie 37 de grame de semințe de chia, fie 37 de grame de tărâțe de grâu, timp de 12 săptămâni.

 

Când au primit semințele de chia, s-au înregistrat îmbunătățiri la câțiva indicatori importanți de sănătate. Presiunea sângelui a scăzut până la 3-6 mm/Hg iar indicatorul inflamator denumit hs-CRP a scăzut cu până la 40%. Un alt factor de risc denumit vWF a scăzut cu până la 21%. S-a înregistrat și o scădere în zahărul din sânge, dar nesemnificativă. Datorită faptului că semințele de chia sunt bogate în fibre, pare logic ca acestea să reducă creșterile de zahăr din sânge ce apar după mese, dar acest lucru trebuie să fie confirmat de studii.

9. Semințele de chia pot îmbunătăți performanțele fizice

Legenda spune că Aztecii și Maiașii foloseau semințele de chia pentru a-și crește rezistența fizică. Există un studiu recent care demonstrează că acest lucru ar putea avea efect. În acest studiu, 6 participanți au consumat carbohidrați proveniți fie din băuturi energizante, fie un amestec de jumătate energizant/jumătate semințe de chia . Apoi au alergat întâi o oră pe banda de alergat, apoi o cursă de 10 km cronometrată. Nu a fost nicio diferența între cele două grupuri. Cu alte cuvinte, înlocuirea unei jumătăți din cantitatea de energizant cu semințe de chia nu a scăzut performanță sportivilor, demonstrând că semințele de chia au fost de folos.

Conform studiului, semințele de chia ajută sportivii “cu aport de carbohidrați” pentru rezistență în timpul curselor, aducând și un aport de nutrienți și reducând consumul de zahăr.

10. Semințele de chia se pot integra foarte ușor în dietă

Acest ultim punct nu este un beneficiu pentru sănătate, dar este la fel de important. Semințele de chia sunt incredibil de ușor de încorporat în dietă zilnică. Semințele ca atare au un gust destul de neutru, așa că pot fi adăugate practic la orice. Nu trebuie măcinate precum semințele de in, ceea ce le face ușor de preparat. Pot fi mâncate crude, înmuiate în suc, adăugate la budinci, sau la mâncăruri gătite. Le poți presară peste cereale, în iaurt, în caserole cu legume sau orez. Datorită capacității lor de a absorbi atât apă cât și grăsimea, pot fi folosite pentru îngroșarea sosurilor, sau chiar că înlocuitor de ouă în rețete.

Pot fi amestecate cu apă pentru a le face gelatinoase. Adăugarea de semințe de chia la rețete le va crește drastic valoarea nutritivă. Par foarte bine tolerate... dar dacă nu obișnuiești să consumi multe fibre, pot apărea efecte secundare digestive dacă mănânci prea multe deodată.
Doza zilnică recomandată este de 20 de grame (cam 1.5 linguri) de semințe de chia, de două ori pe zi.

11. Furnizează un volum mare de nutrienți cu un aport foarte redus de calorii

Semințele de chia sunt micuțe și par nesemnificative, însă nu te lăsa înșelat de mărimea lor, pentru că aceste semințe minuscule sunt un cocktail de nutrienți puternici.

O porție de 30 grame de semințe de chia conține:

Este impresionant, mai ales dacă luăm în considerare că vorbim despre 30 de grame care furnizează doar 137 de calorii și un singur gram de carbohidrați digerabili!
Că să fie clar pentru toată lumea, 30 de grame este echivalentul a  2 linguri.
Interesant... dacă ar fi să scădem fibrele, care nu tot timpul ajung să fie transformate în calorii pentru corp, semințele de chia conțin doar 101 calorii la 30 de grame. Și pentru că totul să fie de-a dreptul perfect, semințele de chia sunt un aliment “integral”, crescute de regulă organic, nu sunt modificate genetic și nu conțin gluten.

Concluzie

Există o serie de studii care atestă în mare parte beneficiile incredibile și potențialul minunat al acestei plante. Însă ideea comună care se desprinde din aceste studii este că semințele în sine , nesusținute de un stil de viață sănătos ce cuprinde o alimentație sănătoasă, mișcare, odihnă, gândire pozitivă și dezvoltare spirituală, nu vor avea efectul scontat. Același lucru aș îndrăzni să îl afirm despre majoritatea superalimentelor. Deși mulți își doresc calea ușoară și rapidă, nu există acel aliment minune pe care să îl consumăm din când în când și să rezolve, vindece , să spele tot.

Dacă vrei să afli mai multe despre consumul semințelor de chia, citește articolul Semințele de Chia: Întrebări și răspunsuri

SURSE

http://www.care2.com/greenliving/proven-health-benefits-of-chia-seeds.htm 

#beneficii #bolile de inima #diabet #dieta #fibre #grasimi sanantoase #minerale #Omega 3 #proteine

Ce au mai parcurs alti cititori...

Făina de năut - versatilă, fără gluten şi bogată în proteine
Semintele de canepa, unul dintre cele mai complete alimente
Semintele de susan, o fabrica de nutrienti

Ce spun cititorii despre "11 Beneficii dovedite ale semințelor de Chia"

Maria02 September 2015 12:31Raspunde

Care este adevarul? sunt "dovedite stiintific" ?

Maria02 September 2015 12:27Raspunde

Adev?rul despre alimentele „miraculoase“ - de la semin?ele de chia la uleiul de cocos Semin?ele de chia ?i uleiul de cocos sunt alimentele de care se apropie cel mai des termenul "miraculos" Cancerul, diabetul, bolile de inim?, m?trea?a... pot fi oare vindecate cu adev?rat sau cel pu?in prevenite toate aceste probleme de s?n?tate prin ceea ce mânc?m? R?spund la aceast? întrebare exper?ii în nutri?ie ?i medicii cardiologi ?i oncologi consulta?i de publica?ia britanic? The Guardian. Dintre c?r?ile care ofer? r?spunsuri, prima la care se apeleaz? cel mai des este dic?ionarul. Drept urmare, atunci când vei fi tentat s? dai o c?ciul? de bani pe ultimul aliment-minune despre care se spune c? poate învinge cancerul, diabetul, bolile de inim? sau c? te poate sc?p? de burta durdulie pân? la var?, n-ar strica s? verifici defini?ia cuvântului „miracol“ din dic?ionar. Aceasta sun? în felul urm?tor: „un eveniment extraordinar ?i minunat“ – iar continuarea este de-a dreptul edificatoare – „care nu poate fi explicat prin legile naturale sau ?tiin?ifice“. Cu aceast? pledoarie începe un amplu articol din „The Guardian“, în care sunt citate concluziile ?i avertismentele mai multor medici ?i specili?ti în nutri?ie din Marea Britanie. „Fie c? este vorba de ulei de nuc? de cocos, semin?e de chia sau o?et de mere nu exist? dovezi ?tiin?ifice care s? sugereze c? dac? î?i bazezi dieta pe vreun aliment special sau „minune“ vei avea parte de efectele benefice promise. Toate acestea sunt aproape în îngregime un vehicul de marketing, numai c? atunci când citesc aceste afrima?ii online oamenii tind s? cread? în ele“, explic? Duane Mellor, un profesor asistent în nutri?ie ?i dietetic? de la Universitatea din Nottingham ?i purt?tor de cuvânt al Asocia?iei Britanice de Dietetic?. Unul dintre motivele pentru care oamenii cad în aceast? capcan? a vânz?torilor de alimente s?n?toase este folosirea unui truc de prestidigita?ie, prin crearea unui v?l de confuzie prin folosirea terminologiei ?tiin?ifice. Multe produse sunt acompaniate de tot felul de expresii ce ?in de un cumplit jargon ?tiin?ific, cum ar fi «su?inerea func?iei cognitive». Oamenii au tendin?a de a le acorda importan??, de a le citi ca pe ceva semnificativ pentru s?n?tatea uman?. A?a se face c? avem termeni precum antioxidan?i ?i radicali liberi, care sunt unele dintre cele mai de temut ?i prost în?elese cuvinte“, puncteaz? Mellor. Ce sunt radicalii liberi? Radicalii liberi sunt elemente instabile rezultate în urma oric?rei reac?ii chimice care folose?te oxigenul în organism. Ei sunt instabili, deoarece le lipse?te un electron ?i, în încercarea de a se restabiliza, fur? un electron fie din gr?simile membranelor celulare, fie din ADN. Prejudiciul pe care îl cauzeaz? în decursul acestui proces se cheam? stres oxidativ, fenomen care poate fi asociat cu apari?ia unor boli precum cele de inim?, cancerul sau diabetul. Pe de alt? parte, radicalii liberi au o larg? implicare în unele procese benefice. Ei ajut? la distrugerea bacteriilor invadatoare ?i joac? un rol important în comunicarea celular?. Pentru a limita ac?iunea lor la activit??ile care ne sunt benefice, organismul produce ceea ce numim antioxidan?i. F?când un exerci?iu de imagina?ie, ace?tia ar fi ni?te indivizi care stau la intrarea într-un club de noapte în a?teptarea chefliilor din?untru pentru a le oferi la ie?ire o ciocolat? cald? ?i o îmbr??i?area pentru a-i calma. Cam a?a ace?ti antioxidan?i furnizeaz? radicalilor liberi eletronii de care au nevoie pentru a nu provoca daune în alt? parte. "Dac? te ui?i la antioxidan?ii care circul? în corpurile noastre, de departe cei mai comuni sunt cei produ?i de organism - glutation ?i acid uric – urma?i de vitaminele A, C ?i E, pe care îi ob?inem oricum din mâncarea obi?nuit?. Mul?i dintre antioxidan?ii prezen?i în alimente precum semin?ele de chia sunt acolo pentru a opri râncezirea uleiului din acestea sau pentru a le proteja de ac?iunea d?un?toare a luminii soarelui ?i nu pot fi utiliza?i de corpurile noastre. De aceea, de?i EFSA [Autoritatea European? pentru Siguran?a Alimentar?] permite produc?torilor s? pretind? c? produsele lor sunt bogate în antioxidan?i - deoarece chiar sunt – ace?tia nu au voie s? afirme c? ele au beneficii asupra s?n?t??ii. Dac? te ui?i cu aten?ie, e un fel de a da o not? legal? acestor practici“, consider? Mellor. Chiar ?i atunci când sunt utiliza?i sub form? de suplimente, antioxidan?ii nu par s? aib? vreun beneficiu. Un studiu amplu publicat în „New England Journal of Medicine“ care a urm?rit aproape 10.000 de persoane pe o perioad? de patru ani ?i jum?tate nu a ar?tat niciun beneficiu al administr?rii suplimentelor cu vitamina E în preven?ia bolilor de inima. Sunt mai multe studii privind efectul altor suplimente cu antioxidan?i care au rezultate la fel de descurajatoare, noteaz? în continuare The Gurdian. E important s? mânc?m echilibrat „Ca medic, cred c? ne-am luat ochii de premiu“, spune cardiologul Ali Khavandi de la Royal United Hospital din Bath despre importan?a unei alimenta?ii s?n?toase în prevenirea bolilor cronice, cum ar fi afec?iunile cardiovasculare ?i diabetul. „În ultimii ani, cel pu?in în cazul medicilor cardiologi, cred c? am fost mai interesa?i de partea mai sexy a tratamentelor - noi medicamente, stenturi ?i tehnicile chirurgicale - ?i am l?sat arena dietelor un pic f?r? pilot. Acum aceasta e populat? de persoane necalificate ?i diver?i guru celebri în domeniul s?n?t??ii care r?spândesc informa?ii inexacte. Cred c? în calitate de medici avem obliga?ia de ne a reafirma ca o voce autoritar? atunci când este vorba de alimenta?ia s?n?toas?“, a comentat medicul Khavandi. Problema, subliniaz? cardiologul britanic, este c? mesajele pe care medicii le au de transmis în privin?a alimenta?iei s?n?toase au mai fost spuse ?i nu sunt la fel de intersante, senza?ionale. Cu to?ii ?tim c? fructele ?i legumele sunt bune, la fel ?i cerealele integrale sau nucile. Legat de gr?simi, el a reiterat recomandarea de a alege gr?simile nesaturate, precum sunt cele din uleiul de m?sline ?i pe?te gras. Cât despre alimentele care au gr?simi saturate, zise neutre, cum ar fi untul sau uleiul de cocos ?i carnea ro?ie neprocesat?, atunci când sunt consumate cu modera?ie acestea este pu?in probabil s? ne fac? r?u. Medicul ne îndeamn? s? st?m departe de excesul oric?ror produse din f?in? alb?, carne procesat?, cu gr?simi trans de tipul celor din uleiurile vegetale ?i de palmier utilizate în fast-food-uri. Acestea sunt sfaturi care p?lesc în fa?a articolelor „spumoase“ care apar zilnic despre beneficiile sau pericolele unor produse alimentare specifice. Oamenii devin confuzi ?i pierd din vedere mesajele simple ?i documentate. Acest lucru este cel mai bine ilustrat de ceea ce se întâmpl? în zona tratamentelor bolilor oncologice. În mod cert, nu exist? ceea ce s-ar putea numi o diet? anti-cancer. Am pacien?i care m? întreab? despre aceste alimente tot timpul. Boala te face s? pierzi controlul. Oamenii vor s? recâ?tige acest control imediat ?i un mod foarte u?or este s? fac? asta prin diet?. Afl? o mul?ime de lucruri de pe internet... Trebuie s? în?elegem c? internetul este o sabie cu dou? t?i?uri ?i dac? suntem în c?utarea de informa?ii atunci ar trebuie s? le c?ut?m pe site-uri cu o reputa?ie solid?“, l?mure?te Justin Stebbing, medic oncolog ?i profesor de oncologie la Imperial College din Londra. Astfel de site-uri sunt, potrivit lui Stebbing, NHS Choices, Cancer Research UK, Diabetes UK ?i British Heart Foundation. Distrugerea miturilor: fapte privind cele mai titrate cinci alimente „miraculoase“ 1. Uleiul de cocos Afirma?ia: Uleiul de cocos con?ine gr?simi saturate. De?i nu reprezint? un pericol pentru înfundarea inimii, cum se credea odinioar?, e hazardant s? afirm?m c? este benefic. O analiz? recent? a studiilor efectuate a sugerat c? gr?simile saturate ridic? atât nivelul colesterolului bun, cât ?i pe cel al colesterorlului r?u. Uleiul este, predominant, o triglicerid? cu caten? medie, care, în opinia sus?in?torilor, ar putea ajuta la pierderea în greutate. Aceast? afirma?ie îns? nu a fost demonstrat? prin studii f?cute pe oameni. Alte sugestii privind beneficiile uleiului de cocos includ faptul c? acesta ar ajuta la reglarea nivelului de glucoz? din sânge ?i la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, precum ?i la prevenirea apari?iei bolii Alzheimer. Îns?, dup? cum am men?ionat mai sus, nici aceste beneficii nu au fost dovedite prin studii efectuate asupra oamenilor. Verdictul profesorului Duane Mellor: Probabil, cel mai bine este s? te bucuri de un pic de ulei de cocos pus într-o mâncare thailandez?, în mod ocazional mai degrab?, decât s?-l folosi?i în fiecare zi! 2. O?etul de mere Afirma?ia: F?r? îndoial?, este un ingredient gustos, îns? a fost anecdotic legat de o list? lung? de poten?iale beneficii de s?n?tate în domenii precum: tulbur?rile digestive, durerile de gât, colesterolul ridicat, indigestia, prevenirea cancerului, m?trea?a, acneea, crampele ?i se mai spune c? ajut? ?i la controlul glicemiei. Autoritatea European? pentru Siguran?a Alimentar? (EFSA) nu a aprobat nici una dintre aceste revendic?ri. Multe dintre studii au fost f?cute pe animale sau în laboratoare utilizând celule umane. Verdictul profesorului Duane Mellor: Folosi?i o?etul în salate în locul uleiurilor ?i maionezei, care con?in multe calorii, sau pentru a ad?uga savoare sosurilor ?i pentru a ajuta la reducerea aportului de sare - ar putea ajuta, nu atât pentru c? ar con?ine ceva anume, cât pentru faptul c? înlocuie?te alimentele mai pu?in s?n?toase. 3. Mierea de Manuka Afirma?ia: Ca ?i cele mai multe tipuri de miere, aceasta con?ine peroxid de hidrogen care îi confer? calit??ile sale antibiotice. De asemenea, ea mai con?ine ?i metilglioxal, o component? antibacterian?, în cantit??i mult mai mari decât au fost g?site în alte tipuri de miere. Studiile au sugerat c? mierea de Manuka ar putea ajuta la u?urarea simptomelor infec?iei, cum ar fi tusea. Dar nu este clar dac? mierea are un efect antimicrobian sau dac? aceasta are doar un efect calmant, ca toate siropurile. Verdictul profesorului Duane Mellor: Oricare dintre afirma?iile f?cute în favoarea mierii de Manuka este vag?. De aceea, au ?i fost respinse toate de c?tre autorit??ile de reglementare. Beneficiile asupra s?n?t??ii trebuie evaluate în perspectiva raportului dintre cantit??ile foarte mari de zaharuri ?i cantit??ile foarte mici ale compu?ilor activi propu?i. 4. Spirulina Afirma?ii: Acesta este un alt aliment-minune pentru care agen?iile de reglementare, de aceast? dat? este vorba de Institutul Na?ional al S?n?t??ii din Statele Unite, spune c? nu exist? suficiente dovezi ?tiin?ifice care s? sprijine orice referiri f?cute cu privire la efectele benefice asupra s?n?t??ii. Printre afirma?iile care au fost respinse se reg?sesc cele referitoare la tulbur?rile metabolice ?i cardiace (cum ar fi, controlul tensiunii arteriale ?i al diabetului zaharat), precum ?i cele care vizeaz? tulbur?rile de s?n?tate mental?, cum ar fi anxietatea, depresia ?i ADHD. Ea con?ine urm?toarele elemente nutritive utile: calciu, niacin?, potasiu, magneziu, vitamina B, fier, precum ?i aminoacizi esen?iali - îns? juriul nu s-a l?murit dac? organismul uman poate utiliza aceste elemente din aceast? surs?. Verdictul profesorului Duane Mellor: Spirulina nu ar trebui s? fie invocat? ca o surs? de nutrien?i. Decât s? cumperi astfel de suplimente, f?r? s? te gânde?ti la ceea ce m?nânci, mai bine ai cheltui bani pe legume ?i fructe – acest lucru va face ca întreaga diet? s? fie mai bun?. 5. Semin?ele de chia Afirma?ii: Au în compozi?ie antioxidan?i, dar mul?i dintre ace?tia sunt de origine vegetal?, astfel c? este mai pu?in probabil s? fie utili pentru noi. Au, de asemenea, un con?inut ridicat de acizi omega-3, dar corpurile noastre nu sunt deosebit de pricepute la a utiliza uleiurilor omega-3 de origine vegetal?. Cel mai bine este ca aceste uleiuri s? fie ob?inute din pe?tele gras, precum somonul. Dar pentru cei care nu m?nânc? pe?te, chia ?i alte semin?e pot fi un substitut bun. Alte plusuri poten?iale sunt legate de con?inutul ridicat de proteine ?i fibre, fapt care i-au f?cut pe unii s? sugereze c? acest lucru ar putea ajuta la pierderea în greutate prin reducerea senza?iei de foame. Cu toate acestea, pâna în prezent, niciunul din cele dou? studii care s–au f?cut în aceast? privin?? nu a reu?it s? dovedeasc? existen?a vreunui beneficiu legat de pierderea în greutate sau reducerea risculi de apari?ie a bolilor de inim?. Verdictul profesorului Duane Mellor: Semin?ele de chia pot s? confere o textur? interesant? pâinii. Semin?e de in ?i cele de cânep? sunt, de asemenea, bogate în acizi gra?i omega-3. Deci, chia nu este unic? ?i ar trebui, mai degrab?, s? ne bucur?m mai mult pentru efectul s?u asupra texturii decât pentru efectele sale speciale pe care le-ar avea asupra s?n?t??ii.

Livia23 July 2016 12:48Raspunde

Dna Maria aveti grija sa nu ramaneti doar cu dovezile stiintifice. Haideti sa va spun ce mi-a dovedit mie natura in care ne-am nascut si cu ajutorul caruia am fost tratati ani buni inainte sa apara baietii destepti care fac bani multi din medicamentele care chipurile va trateaza-dar de fapt va imbolnavesc si va vor face si mai dependenta de ele pe viitor- super!mai multi bani pt ei si mai multe boli pt noi. Ne tratam toti,adica 4 copii si 2 adulti de 10 ani numai cu ajutorul fitoterapiei. Am apelat doar de 3 ori la antibiotic, datorita unei greseli in tratarea boli si altele care daca nu se intamplau nici atunci nu apelam. Am scapat de lipsa de fier cu chia, amaranth, tapioca si altele. Am scapat de noduli operabili in 2 luni cu tratament fitoterapeutic.Cei 4copii ai nostri au trecut prin multe boli, otite si alte bau bau pt unii dar au trecut frumos cu tratament fitoterapeutic-nu date dupa ureche,ci cu sfatul unui medic fitoterapeut. Mama a reusit dupa 4 ani de chin cu pumni de pastile sa isi regleze glicemia cu semintele de chia. Nu ma intereseaza ce arata studiile platite in ascuns de hotii Bigpharma, dar stiu sigur ca mama din greseala a descoperit ca ii s adea glicemia de la 320 la 100 sau chiar 90 in zikele de post cand o bateam ka cap sa manance chia. Acum consuma zilnic si nu mai ia insulina. Am exemple din viata mea cu miile asa ca stuiile acestea false pe mine ma dezgusta. Au demonstrat ca nu e o problema sa ai o antena telefonica langa dar oamenii se imbolnavesc de cancer iar animalele din curte au tumori descoperite la sacrificare. Au demonstrat ca vaccinurile sunt grozave dar copiii mor sau fac autism si altele. Cum expkicati un copil perfect sanatos pana la 2 ani care reusea sa articuleze cuvinte grele precum biblioteca si altele si care dupa vaccinul de 2 ani s a transformat treptat in leguma. Cat trebuie sa mai suferim ca sa se sature altii de bani? Cand va servi vreodata medicina cu adevarat bolnavului? Cand medicii orbi vor inceta sa ne arunce noua stiinta in fata ca sa isi ia comisioanele. Cand veti renunta la orbirea in care va aflati? Oamenii de langa voi se trateaza sanatos sau mor indopati de miraculoasa alopatie, cand veti lasa studiile si veti studia oamenii de langa voi? Multi nu avem studiile de specialitate dar tot ne dam seama cand suntem mintiti.Va doresc sa va folositi creierul cu care ati fost dotata sa descoperiti adevarul de kanga dvs nu din studii. Multa sanatate.

marianna06 February 2017 02:43Raspunde

Buna ziua.Ati putea sa spuneti numele medicului fitoterapeut care va ajuta?Am nevoie de sfaturile unui astfel de medic,intr-o problema de sanatate destul de grava.Imi puteti trimite numele pe adresa dw email va rog si cum pot lua legatura cu el?adresa de email este:marianna_dobrea@yahoo.com.Multumesc!

Cornelia10 January 2017 11:34Raspunde

@ *Livia* Mare dreptate ai. Si eu de aproape 3 ani nu mai duc copii la dr alopat. Nici eu (si am tiroidita autoimuna cronica) nu iau nici un medicament, decat controlez boala prin alimentatie si ma simt foarte bine. Nici eu nu sunt deacord cu vaccinurile, am dat la copii, ca deh...asa facea toatea lumea(ca oile la taiere); am facut vaccin la primii doi toate pana la un an. La fete gemene toate pana la penultimul (ultimul de la un an nu l.am facut); atunci de abia mi.am deschis si eu ochii cat de otravitoare sunt vaccinurile. Al doilea baietel mi.a facut un fel de pneumonie sau bronsita urata (un medic zicea pneumonie unul bronsita), de la vaccinul de la 6 luni, aproape 3 saptamani am stat cu el in spital cu antibiotice si inhalatii. Atunci dr nu mi.a spus ca de la vaccin (normal, nici nu au sa spuna pt ca ei iau bani grei pt lucrurile astea). Pe urma am aflat cade la vaccin. De fiecare data dr cand facea vaccin la copii imi spunea: sa ai grija in caz ca face febra sa ne anunti! Asta a fost un mister pt mine! Cum adica sa faca febra de la vaccin?????!??!? ---febra se produce atunci cand in corp se instaleaza un factor ce produce inflamatie puternica--da, vaccinul are virusi si alte otravuri pt a periclita sistemul imunitar (cine nu are reactii adverse de la vaccin, are cat de cat sistemul imunitar puternic, dar poate face mai tarziu boli autoimune etc). Si despre studii bine zici....cred ca mai doctori suntem noi unii oameni de rand, decat cei platiti cu scoli inalte. Doctor poate fi fiecare in casa lui, nu neaparat sa ai stiu eu ce studii cu diplome. Sunt si studii fara diplome care sunt foarte bune. Oamenii din vechime nu aveau facultati, si studiau adevarat, nu ca acum, fac studii mincinoase in ascuns, si hop si ei cu diploma (ca sa avem oarecare incredere)!!! ...mare mirare am avut cand am fost candva intr.o farmacie si am cerut sa imi dea ceva pt inflamatie la ovare: racisem brusc in vreo 2 ore cum am tras frig la picioare, frig destul de mare...si d.na farmacista imi spune: pai va dau un dezinfectant urinar!...nu mi.a venit sa cred!! M.am uitat mirata la ea si am spus: dar eu am racit la ovar, am inflamatie, nu am infectie urinara! Un antiinflamator nu imi ajuta?? D.na: ba da va ajuta si antiinflamatorul! Nu am mai zis zis nimic, i.am cerut antiinflamator si am plecat...dar pe urma vreo ora am ramas nauca: cum de ajung asemenea specimene la farmacie(nu stiu ce studii a facut cel putin d.na, de are asa informatii!!) Pt cine nu cunoaste cat de cat medcina generala, antiinflamatorul sau dezinfectantul nu e acelasi lucru.

Dusan05 August 2016 20:05Raspunde

Nu stiam nimic despre seminte de chia,dar acum o ora am citit un articol dintr-o publicatie sarbeasca cum ca N.Djokovic nu mananca paine ci consuma seminte de chia si asa am ajuns aici .Fiind diabetic am sa incercsi eu acest aliment

elena09 August 2015 11:16Raspunde

Sint foare bune le folosesc ,o cunostint? a slabit cu ele.le recomand cu încredere.

26 July 2015 09:57Raspunde

sunt foarte samnatoasea

Bianca16 August 2014 18:09Raspunde

Reduc tensiunea arterial?,protejeaz? inima, reducand factorii de risc in bolile de inima.

Timis Maria-Elena09 July 2014 23:20Raspunde

sunt recomandate si pt. HTA? multumesc

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101