AcasaCopiiHrana VieCorpMinteSpiritReteteInvatam impreunaStiati ca..?
Despre noiEvenimente / programePoliticiContact

Budinca de chia cu capsuni

Este o reteta rapida si foarte usor de facut, mai ales ca a inceput deja sezonul capsunilor. Despre beneficiile semintelor de chia puteti citi mai pe larg in articolele: Semintele de chia - intrebari si raspunsuri si Nucile si semintele - informatii generale

Ingrediente:budinca de chia cu capsuni

• 500 de ml de lapte de nuci (sau orice alt lapte vegetal preferati)
• 150 g seminte de chia
• 5 smochine hidratate o ora
• 5 curmale hidratate o ora
• 200 g capsuni
• 1 lingura de cacao
• ½ lingurita de scortisoara
• un praf de sare
• 1 lingura de miere

Mod de preparare:

Puneti smochinele si curmalele in robotul prevazut cu lama in “S” procesati pana cand se transforma intr-o pasta. Amestecati-le cu laptele vegetal, 100 grame de seminte de chia, cacaua, scortisoara si praful de sare. Puneti-le 15 minute la frigider timp in care semintele de chia absorb tot lichidul.

Intre timp puneti capsunile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in forma de “S” si procesati pana cand se tranforma intr-o pasta fina, adaugati peste ele mierea si cele 50 de grame de seminte de chia ramase. Puneti amestecul la frigider 15 minute pana cand semintele de chia “se umfla in pene” si absorb lichidul.

In cupe (pahare sau castronele) asezati in partea de jos budinca de chia cu cacao iar deasupra ei cea cu capsuni. Optional puteti decora cu capsuni.

Acest preparat poate constitui un mic dejun delicios si sanatos.

Reteta si imagini: Alina Barbu

loading...
loading...

Postat in categoria Retete

Etichete: budinca, capsuni, chia, nuci, retete hrana vie, seminte,

Comentarii recente:
Ioana09 May 2014 02:33Raspunde

Aveti un sait grozav, pe care îl urm?resc periodic ?i vreau, de aceea, s? v? mul?umesc pentru articolele foarte bine scrise ?i solid argumentate pe care le postati. Îmi permit, totu?i, s? v? fac o observa?ie (care, din fericire, nu are leg?tur? cu con?inutul saitului, dar, din nefericire, îl urî?e?te): sint prea multe reclame care se între?es în textele saitului, devine greu de urm?rit, de lecturat ?i m?reste inutil concentrarea. Eu una cînd citesc un articol p??esc cam a?a: aici cite?te!, aici ignor? reclama!, aici e o poz?, dar, uf! e reclam?, aaa, asta din dreapta ?ine de articolul pe care îl citesc.. ?i tot a?a...

cristi25 June 2014 23:28Raspunde

Orice site "traieste" datorita acestor reclame. Oamenii din "spate" trebuiesc remunerati, unele surse trebuiesc platite. Asa ca pt noi cititorii nu e greu sa le ingnoram, inchide sau trece peste, dar ei nu pot fara.

Adauga comentariul tau
Nume*
Url
Email
Comentariu

Articole Recente

Glanda tiroida - notiuni esentiale, afectiuni, remedii si suplimente naturale

Glanda tiroida - notiuni esentiale, afectiuni, remedii si suplimente naturale

5 metode de reducere a ridurilor in mod natural, confirmate stiintific

5 metode de reducere a ridurilor in mod natural, confirmate stiintific

Energia vie a padurii UNESCO de la Strambu-Baiut, Maramures

Energia vie a padurii UNESCO de la Strambu-Baiut, Maramures

Cele mai bune versus cele mai daunatoare alimente pentru dinti

Cele mai bune versus cele mai daunatoare alimente pentru dinti

Nu te mai stradui sa gasesti fericirea!

Nu te mai stradui sa gasesti fericirea!

Show / Evenimente

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

Weekend de gatit in cuplu...la mare!

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

BRIAN si ANNA-MARIA CLEMENT din nou la Bucuresti/13 martie/Hotel Caro

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara- Plaiul Foii 2019

Tabara verde viu de detoxifiere de primavara- Plaiul Foii 2019

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Lansare Erus si valea rabdarii in Bucuresti, cantece, povesti si voie buna

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Tabara verde viu de detoxifiere a corpului si a mintii

Scopul acestui site este de a promova un stil de viata sanatos si sustenabil in armonie cu natura .

SUNTEM PE RETELELE SOCIALE