Ingrediente
Blat:
- 150 g fulgi de ovaz
- 1 mana de curmale
- 1 mana de smochine
- 2 linguri sirop de agave ( optional)
- 50-100 ml lapte de cocos
- 1 lingura de seminte de in macinate
- 1 lingurita de cacao
- 1 praf de sare
Crema:
- 1 cana de caju hidratat 4 ore
- pulpa de la o nuca de cocos
- 4-5 linguri sirop de agave (sau orice alt indulcitor preferati)
- 2 linguri unt de cocos topit la bain marie
- 1 praf de sare
- 300 g capsune pentru topping
Mod de preparare
Blat:
Introduceti fulgii de ovaz in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S”, si procesati pana cand acestia se tranforma in faina. Adaugati si restul ingredientelor si procesati bine. Adaugati lapte de cocos atat cat este necesar pentru ca aluatul sa devina lipicios si usor de modelat.
Asezati blatul intr-o forma de tarta presând cu degetele si puneti la frigider pâna la prepararea cremei.
Crema:
Introduceti nucile de caju in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc. Procedati la fel si cu miezul de nuca de cocos. Puneti-le inpreuna in robot, adaugati si restul ingredientelor si procesati bine.
Turnati crema de cocos peste blat si lasati 15 minute la frigider pana cand se intareste.
Taiati capsunile felii si puneti-le pe tarta, portionati si savurati.
Reteta si imagini: Alina Barbu.