meniu
Retete

Tort de trandafiri

Florile trandafirului de dulceata sau “trandafirului de Damasc” dupa cum i se mai spune, au un parfum absolut fabulos, facandu-le perfecte pentru dulceata, siropuri, uleiuri etc. Trandafirul de Damasc este folosit de asemenea pe scara larga in indust

Florile trandafirului de dulceata sau “trandafirului de Damasc” dupa cum i se mai spune, au un parfum absolut fabulos, facandu-le perfecte pentru dulceata, siropuri, uleiuri etc. Trandafirul de Damasc este folosit de asemenea pe scara larga in industria cosmetica, la fabricarea, cremelor, a parfumurilor, a lotiunilor cat si in industria farmaceutica.

Parfumul florilor de trandafir atenueaza starile de anxietate, durerile de cap si alunga stresul.

Petalele de trandafir sunt bogate în acid citric, flavonoide, saponozide, steroli, cianina, fructoza, acid malic, sucroza, tanin, vitaminele A, B, C, D, E, P si K, precum si calciu, fosfor, fier, ulei volatil, geraniol si citonelol.

Noi vom suprinde aroma si beneficiile trandafirului de dulceata intr-un tort delicat si parfumat.

Ingrediente

Blat:

Tort de trandafiri

Crema de vanilie:

Crema de trandafiri:

Mod de preparare

Blat :

Introduceti nucile si migdalele in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acestea se maruntesc partial, adaugati apoi restul ingredientelor si procesati din nou pana cand compozitia devine lipicioasa si usor de modelat. Intr-o forma de tort cu fundul detasabil presarati fulgi de cocos sau puneti hartie de copt pentru a impiedica lipirea blatului si asezati blatul presand cu degetele. Se da la rece pana cand se prepara crema.

Crema de vanilie:

Introduceti nucile de caju in blenderul cu lama in “S” si procesati-le pana cand se maruntesc. Adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos, si procesati. Untul de cocos se dauaga ultimul. Procesati pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Turnati aceasta crema peste blat si dati la congelator pentru o ora.

Crema de trandafiri:

Introduceti nucile de caju in blenderul cu lama in “S” si procesati-le pana cand se maruntesc. Adaugati si restul ingredientelor, cu exceptia untului de cocos si procesati. Untul de cocos se adauga ultimul. Procesati pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Turnati aceasta crema de vanilie si lasati tortul la congelator timp de 3-4 ore.Cand este gata decorati cu petale de trandafiri si fulgi de migdale, portionati si savurati.
Reteta si imagini: Alina Barbu

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#alimente vindecatoare #caju #cidru #energii #exercitii de vindecare #hipotiroidismul #lumina stralucitoare #pietre la rinichi #raw #retete hrana vie #Ron Gutman

Ce au mai parcurs alti cititori...

Tarta raw cu crema de cocos si capsuni

Tarta raw cu crema de cocos si capsuni

Tarta raw cu cocos si stafide trase in rom

Tarta raw cu cocos si stafide trase in rom

Tort de menta si ciocolata

Tort de menta si ciocolata

Ce spun cititorii despre "Tort de trandafiri"

Cristina11 August 2014 15:29Raspunde

De unde putem lua petalele de trandafiri?

Alina06 June 2014 02:38Raspunde

Pare extrem de delicios, abia astept sa il gust.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.