Este un dulce sanatos, cu o crema pe baza de avocado.
Este foarte important ca avocado sa fie foarte bine copt.
Cacaua poate fi inlocuita cu aceeasi cantitate de pudra de roscove pentru un plus de calciu.
Ingrediente
Blat:
• 1 cana de migdale hidratate 8 ore
• ½ cana de fistic crud
• 10 curmale hidratate timp de o ora
• 1 lingura de cacao
• 1 lingura de mesquite pulbere sau zahar de cocos
• 1 praf de sare neiodata
Crema:
• 1 cana de fulgi de cocos
• 1 avocado bine copt
• 1 lingura de ulei de cocos topit la bain marie
• 6-7 frunze de menta
• 2 picaturi de ulei essential de menta
• 2 linguri de miere cruda
Ciocolata:
• 50 g unt de cacao topit la bain marie
• 1 lingura de miere cruda
• 1 lingura de cacao
• 1 varf de lingurita de pudra de vanilie
• 1 praf de sare
Mod de preparare
Blat:
Procesati toate ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” pana cand compozitia devine lipicioasa si usor de modelat. Intr-o forma de tort cu fundul detasabil puneti de hartie de copt sau presarati fulgi de cocos (impiedica lipirea blatului de forma) si asezati blatul presand cu degetele. Se da la rece pana se prepara crema.
Crema:
Introduceti fulgii de cocos in robotul prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand se maruntesc foarte fin. Curatati avocado, taiati-l cubulete si adaugati-l peste fulgii de cocos. Adaugati de asemenea menta tocata fin, mierea si procesati. Untul de cocos este adaugat ultimul in timp ce robotul merge. Turnati crema peste blat si dati la rece pana se prepara ciocolata.
Ciocolata:
Topiti untul de cacao si mierea zaharisita la bain marie, adaugati cacao, vanilie si un praf de sare, amestecati si apoi turnati ciocolata peste crema .
Lasati tortul la congelator timp de o ora. Cand este gata portionati si savurati.
Surse pentru reteta si imagini: Alina Barbu
Se poate folosi pentru amestecul compozitiei un blender vertical? Pentru ca eu nu am altfel de robot de bucatarie.
ai uitat ingredientele pentru blat ?
nu mai e nevoie,am gasit ingredientele,erau mai sus de poza tortului