Este un desert perfect pentru zilele calduroase in care poftesti la ceva racoritor, iar combinatia de menta si ciocolata este una din cele mai reusite.
Ingrediente necesare
Inghetata:
- 3 avocado copti
- 1 banana
- 1 lingura de miere crudă (sau orice alt indulcitor preferati)
- 1-2 linguri suc de lamaie
- 8 frunze de menta
- 2 picaturi ulei esential de menta
- ½ lingurita pudra de spirulina
Topping de ciocolata:
- 3 linguri unt de cocos topit la bain marie
- 1 lingurita pudra de cacao
- 1 varf de lingurita pudra de vanilie
Mod de preparare:
Curatati avocado si banana. Introduceti toate ingredientele pentru inghetata in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand se tranforma intr-o compozitie omogena. Turnati aceasta compozitie in forme pentru inghetata ( vor iesi 6 inghetate) si introduceti la congelator timp de o ora.
Scoateti inghetatele din congelator, amestecati ingredientele pentru topping si tunati-l peste acestea. Se va intari in cateva secunde.Asezati-va comod, savurati si ascultati simfonia simturilor.
Poze si reteta: Alina Barbu