Pentru ca e vara si ne plac deserturile racoritoare, iata un preparat cu arome de vacanta, gustos si foarte usor de pregatit.
Ingrediente:
- 1 cana de nuci romanesti hidratate 8 ore
- 2 linguri pudra de roscove (carob)
- 500 ml de apa
- 1 mana de smochine
- 50 ml de rom
- 3 linguri de miere zaharisita
- 1 praf de sare neiodata
Mod de preparare:
Taiati smochinele in cubulete, puneti-le intr-un vas si adaugati peste ele romul. Lasati-le asa de vreo 20 de minute timp in care se vor "imbata" bine.
Introduceti nucile in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S”, adaugati apa , praful de sare, carobul si mierea si procesati bine pana cand compozitia capata consistenta unei smantani.
Puneti amestecul intr-un recipient, adaugati smochinele aROMate, amestecati si dati totul la congelator timp de 4 ore. Pentru a evita formarea cristalelor de gheata amestecati bine la fiecare 30 de minute.
Reteta si imagini: Alina Barbu