Pentru ca ne plac la nebunie capsunile, va propunem o reteta delicioasa de tort cu ciocolata si capsuni. Usor de preparat si sanatos, o felie din acest tort poate reprezenta un desert sau o gustare consistenta.
Ingrediente necesare
Blat:
- 200 g migdale hidratate 8 ore
- 100 g nuci hidratate 8 ore
- 5 smochine hidratate o ora
- 10 curmale hidratate o ora
- o lingura de pudra de roscove
- un praf de sare neiodata
- o lingura de miere (optional)
Crema de ciocolata:
- 200g caju hidratat
- 100 g unt de cacao topit la bain marin
- 2 linguri cacao raw
- Sucul de la o portocala
- o lingurita de scortisoara
- 2 linguri de miere
- o lingurita de sos de soia ( sau un praf de sare)
- o lingurita de vanilie pulbere
Crema de capsuni:
- 200 g caju hidratat
- 300 g de capsuni proaspete
- 100 g unt de cacao topit la bain marin
- jumatate de pastaie de vanilie (sau o lingurita de esenta de vanilie)
- 3 linguri de miere.
Decor:
- 500 g capsuni proaspete.
Mod de preparare
Blat:
- Spalati migdalele si nucile si introduceti-le in blenderul prevazut cu lala in“S”, procesati 30 de secunde.
- Introduceti curmalele si smochinele taiate marunt, pudra de roscove, sarea si mierea si proceesati pana cand amestecul devine omogen.
- Intr-o tava cu fundul detasabil presarati fulgi de cocos pentru a nu se lipi compozitia si asezati blatul presand cu degetele. Se lasa la rece pana se prepara crema.
Crema de ciocolata:
- introduceti nucile de caju in blenderul cu lama in “S” si procesati-le pana cand se maruntesc.
- adaugati cacao, scortisoara, sucul de portocala,sosul de soia, mierea si vanilia si procesati
- untul de cacao topit se adauga ultimul, lasati robotul sa mearga pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa.
- Asezati peste blat un strat de capsuni feliate si peste el crema de ciocolata. Dati totul la congelator timp de o ora.
Crema de capsuni:
- introduceti nucile de caju in blenderul cu lama in forma de “S” si procesati pana cand se maruntesc.
- adaugati capsunele, procesati, apoi mierea si vanilia.
- untul de cacao este adaugat ultimul, in timp ce robotul merge.
- cand crema a capatat o consistent cremoasa, este gata. Turnati-o peste crema de ciocolata si introduceti tortul la congelator 3-4 ore.
Decorati cu capsune si fulgi migdale..Sa aveti pofta si sanatate din plin!