Este un desert delicios si hranitor, nuca de cocos fiind una din cele mai complete surse de hrana.
Stafidele “trase-n rom” fac acest preparat raw usor excentric…dar fooooarte bun. Sigur ca veti impresiona prietenii cu un astfel de desert.
Ingrediente
Blat:
3 cani de fulgi de cocos uscati
2 maini de curmale hidratate o ora
5 linguri de seminte de in
1 lingura de miere (optional)
50-100 ml lapte de cocos
1 praf de sare neiodata
Crema:
miezul de la 2 nuci de cocos
3 linguri de miere zaharisita
3 linguri de unt de cocos topit la bain marie
50-100 ml lapte de cocos
1 praf de sare
Topping :
1 cana de stafide
50 ml rom
Mod de preparare:
Blat: introduceti toate ingredientele in robotul de bucatarie prevazut cu lama in ”S” si procesati pana cand acestea se omogenizeaza. Adaugati lapte de cocos atata cat este necesat pentru ca “aluatul” sa fie lipicios si usor de modelat. Asezati blatul intr-o forma de tarta presand cu degetele si dati la rece pana la prepararea cremei.
Crema: introduceti miezul de la nucile de cocos in robotul de bucatarie prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand acesta se marunteste bine, adaugati si restul ingredientelor si procesati pana cand crema devine omogena. Adaugati laptele de cocos treptat astfel incat crema sa fie mai groasa. Asezati crema peste blat.
In timp ce pregatiti tarta puneti sfadidele in rom pentru a capata aroma, lasati-le aproximativ o ora.
Cand tarta este gata asezati stafidele “betive” deasupra, portionati si savurati.
Reteta si imagini: Alina Barbu