Ingrediente
Blat:
- 300 g fulgi de ovaz macinati
- 150 g smochine
- 100 g curmale
- 200g nuca care a fost hidratat timp de 8 ore in apa
- 50-100 ml suc de morcov
- 1 praf de sare
Umplutura:
- 800 g dovleac curatat
- 100 g miere sau orice alt indulcitor natural preferi
- 30 g psyllium
- ½ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita nucsoara
- ¼ lingurita cuisoare
200 g nuca pentru decor (optional)
Mod de preparare:
Introduceti ingredientele pentru blat in robotul prevazut cu lama in “S” si procesati pana cand se maruntesc bine. Adaugati sucul de morcovi treptat, pana cand compozitia devine lipicioasa si usor de modelat. Cand este gata asezati blatul intr-o forma de tarta presand si uniformizand cu degetele. Introduceti ingredientele pentru umplutura in robotul prevazut cu lama in “S”, cu execeptia psylliumului. Procesati bine dupa care adaugati si taratele de psyllium care vor absorbi lichidul in exces si vor intari compozitia. Asezati umplutura peste blat si decorati cu nuca.
Dupa ce lasam la "dospit" 15 minute in frigider, portionati si savurati.
Reteta si imagini: Alina Barbu.
Excelenta tarta cu dovleac crud! Foarte satioasă :)
sper tare mult ca nu a ti pus 2oo g miere, adica un borcan!!!! e o prajitura bomba in cazul asta si sanatatea mai mult sufera decat beneficiaza de pe urma acestei prajituri.
Si mie mi se pare o aberatie sa pui 200g miere.....
desigur ca o prajitura cu 500g zahar e mult mai sanatoasa...
Oare cu mere mai putin zemoase si putina nuca macinata nu ar merge ? :-?
Am facut si eu aceasta reteta. Este extraordinara, sanatoasa si usor de facut daca ai un robot de bucatarie bun :) Are gust de tarta cu mere, e deosebita.
dovlecul, copt/\?
dovleacul crud nu este bun.
Dovleacul se pune crud, sau copt? Multumesc.
dovleacul este crud
Arta delicios. O reteta inedita, abea astept sa o incerc.
Mai intai...invata romaneste (abea ????)