Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Afla cum poti trata astmul in mod natural

Afla cum poti trata astmul in mod natural

Un episod de astm e ca si cum o mare greutate ti s-ar pune pe piept sau ca si cum un urias ar incerca sa-ti scoata si ultima suflare din corp. Adevarul este ca astmul poate ameninta si viata; un sfert de milion de oameni mor din cauza astmului in fie

Cand suferi un episod de astm, e ca si cum o mare greutate ti s-ar pune pe piept sau ca si cum un urias ar incerca sa-ti stoarca ultima suflare din corp. Adevarul este ca astmul iti poate pune viata in pericol; un sfert de milion de oameni mor din cauza astmului in fiecare an.

Astmul este o boala inflamatorie a cailor respiratorii. Tuburile bronhice se inflameaza si isi maresc volumul. Apoi spasmele bronhice ingusteaza si comprima caile nazale. Ingustarea cailor respiratorii este agravata si de o marire a secretiilor mucoase.

Cei mai multi bolnavi de astm sufera de alergii alimentare si la elementele iritante din mediu. Printre factorii declansatori din mediu se numara elemente chimice iritante sau particule industriale din aerul de la locul de munca, reactii la medicamente, fumul de tigara, poluarea din aer, scuame de la animale, praf, acarieni, gandaci etc.

Multe persoane sunt sensibile la sulfitii din mancare si bauturi. Infectiile respiratorii precum raceala sau bronsita pot declansa si ele un atac de astm. In unele cazuri, astmul este declansat de exercitiile fizice. Un prim pas sau un remediu natural pentru tratarea astmului este eliminarea lactatelor si a derivatilor din lapte de vaca. Laptele de vaca mareste productia de mucus si este cel mai cunoscut alergen din alimentatia occidentala. De multe ori, prin eliminarea laptelui, se rezolva infectii respiratorii cronice, infectii de urechi si astm, fara sa mai fie necesar un alt tratament.

Dietele vegane, fara gluten sau prin rotatie au dovedit si ele rezultate bune, insa prima consideratie trebuie sa fie eliminarea alergenilor si includerea produselor dense nutritiv. Elimina toate aromele artificiale, coloranti si aditivi (monoglutamatul de sodiu este un cunoscut factor declansator) si consuma produse organice, fara pesticide si fungicide.

Pentru ca majoritatea bolnavilor de astm au si alergii, este bine ca toti agentii alergenici sa fie inlaturati din alimentatie si din mediu. Renunta la fumat si evita spatiile inchise in care se fumeaza, adopta o dieta de eliminare pentru a identifica potentiali alergeni alimentari.

Bolnavii de astm sufera deseori de o carenta de vitamina D – ca majoritatea oamenilor, de altfel. Carenta de vitamina D apare in cazul celor care nu petrec suficient de mult timp in aer liber sau care locuiesc la altitudini mari. Obezitatea mareste probabilitatea de aparitie a carentei, precum si pielea inchisa la culoare. Alte vitamine despre care se stie ca pot afecta gravitatea sau frecventa atacurilor de astm sunt vitamina A, C si B6. In cazul vitaminelor B, este bine sa fie luat intreg complexul de B-uri, in locul unei singure vitamina B pe termen lung. Iar grasimile esentiale sunt…esentiale. Corpul are nevoie de omega 3 pentru a opri procesul inflamator. O foarte buna sursa a complexului de vitamine B este polenul crud

Descopera gama noastra de vitamine si minerale!

O dieta si un stil de viata sanatoasa sunt critice si, desigur, sportul este un component important al unui stil de viata sanatos. Daca, insa, astmul este declansat de exercitiile fizice, atentie mare la genul de sport practicat. Pot fi adoptate sporturi care implica pauze frecvente (tenis, golf, softball, etc). De asemenea, se recomanda si practicile care se concentreaza pe respiratie, cum ar fi Tai Chi si yoga.

Specialistii sugereaza celor care adopta aceste practici sa se incalzeasca treptat, pana in punctul in care aproape ca simt senzatia de apasare, dupa care sa se opreasca si sa faca exercitii de intindere. Daca senzatia apare in timpul exercitiilor, atunci trebuie redus ritmul. Reducerea ritmului inainte de atacul de astm poate elimina nevoia de medicamente.

Aerul rece poate fi un alt element declansator. Respira pe nas si acopera bine fata pentru a evita aceasta problema.

Trebuie sa inveti sa respiri corect, astfel incat plamanii sa-si mareasca volumul cand inspiri aer.  Se pot folosi tehnici manipulative ca Rolfing, care, prin masarea profunda a tesuturilor, are ca scop intreruperea tiparelor restrictive ale nervilor si muschilor, dezvoltate in urma astmului cronic.

Exista multe tratamente alternative la atacurile acute. Se pot infuza frunze de lumanarica in apa clocotita si se inhaleaza vaporii, care au efect de calmare. Acelasi efect il poate avea si uleiul de eucalipt, folosit intr-o lampa cu difuzor. Se pot consuma ceaiuri de plante din eucalipt, voronic, plamanarica, radacina de iarba fluturelui si iarba mare, ca atare sau combinate intre ele. Ceaiul verde este si el recomandat pentru teofilina pe care o contine in mod natural.

Astmul apare intr-un corp toxic, care si-a pierdut echilibrul. Primul pas spre vindecare este modificarea stilului de viata. Detoxifica-ti corpul si modifica dieta. Consuma legume si fructe organice, crude, proaspete. Evita alergenii. Si nu uita ca, desi multe alte beneficii vor aparea imediat, in privinta astmului, poate dura pana la cateva luni pana sa apara primele rezultate. Dar vor veni cu siguranta.

Remedii naturale

Remediile naturale actioneaza mult mai eficient asupra astmului cand alimentatia este curata si respiratia se face corect. Aceste tratamente sunt foarte bune pentru cei care incearca sa renunte la inhalator sau la medicamente, insa nu trebuie sa se grabeasca si sa fie foarte atenti.

Ghimbirul

Ghimbirul reduce inflamatia, pe langa multe alte beneficii care pot contribui la ameliorarea astmului. Fa un ceai de ghimbir sau bea suc de ghimbir de la primele simptome – acest lucru este valabil si in cazul migrenelor.

Lapte auriu imbunatatit

Aceasta reteta este o versiune imbunatatita a laptelui auriu. Ideal ar fi ca toate ingredientele sa fie proaspete si organice.

Se amesteca totul si se bea. Pentru ca bautura sa fie calda, se incalzeste numai laptele de cocos, dar nu prea mult, astfel incat sa nu afecteze termic si restul ingredientelor. Acestea se pot adauga cand laptele de cocos nu este prea fierbinte, pentru a pastra enzimele si micronutrientii intacti.

Uleiuri esentiale

Uleiul de eucalipt, de tamaie, de menta, de oregano, de lavanda, de cuisoare si cimbru s-a dovedit ca pot ajuta astmul, mai ales cel de eucalipt care contine eucaliptol, o substanta care fluidizeaza mucusul si secretiile vascoase. Adauga cateva picaturi de ulei de eucalipt intr-un castron cu apa calda sau intr-un inhalator cu abur. Stai deasupra inhalatorului si inhaleaza aburului. Te poti acoperi cu un prosop pentru a inhala cat mai mult abur. Aceasta tehnica va deschide caile respiratorii infundate si va relaxa spasmele plamanilor.

Descopera gama noastra de uleiuri esentiale!

Suplimente si nutritie pentru ameliorarea astmului

Otetul din cidru de mere crud are multe beneficii pentru sanatate si, daca esti predispus la astm (sau ai dureri de gat sau o infectie la nivelul sinusurilor), incearca sa bei otet de mere cu inghitituri mici. Bea cu inghitituri mici pe parcursul zilei, mai ales daca simti ca se apropie un atac. Otetul din cidru de mere ajuta si la echilibrarea pH-ului din corp, care reduce inflamatia.

Se poate folosi si Praful din plante al doctorului Shillington (vezi reteta) – Se prizeaza praful amestecat din radacina de gentiana, scoarta de arbore de ceara, pudra de piper cayenne si pudra de usturoi, pentru a curata sinusurile si a desfunda plamanii. Nu este deloc placut si iti trebuie ceva curaj sa incerci. Insa nici astmul nu este usor de indurat. Acest praf de prizat este foarte bun si pentru migrene.

Coenzima Q10 si vitamina C, luate impreuna, sunt o combinatie puternica si sinergetica de antioxidanti. Vitamina C este implicata in metabolismul histaminei, iar, in studii pe astmatici, vitamina C a aratat ca reduce oxidul nitric si cisteinil-leucotrinele eliberate dupa efectuarea exercitiilor fizice. Exista multe dovezi ca vitamina C poate trata cu succes astmul. Studiile arata de asemenea si faptul ca bolnavii cu astm bronhic dependent de corticosteroizi pot beneficia de pe urma coenzimei Q10.

Asa cum s-a mai mentionat, alimentatia este un element esential, insa, cei suferinzi de astm cronic au, cel mai probabil, nevoie sa-si trateze si intestinele.

Sursa utilizata: http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/15-natural-remedies-for-asthma

#astm #remedii naturale #probleme respiratorii

Ce au mai parcurs alti cititori...

Probleme cu prostata: cauze, remedii naturale si dieta
5 sfaturi practice pentru a scapa de balonare
Remedii naturale si cu actiune rapida impotriva migrenelor
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101