meniu
Sfaturi practice

Expunerea prelungita la deodorizante de camera poate cauza alergii si chair astm

Milioane de oameni folosesc lumanari parfumate, spray-uri de camera, deodorizante si difuzoare de priza pentru a crea o atmosfera placuta in mediul ambiant, dar sunt aceste produse sigure pentru sanatatea noastra? Noi studii conduse de cercetatori d

Milioane de oameni folosesc lumanari parfumate, spray-uri de camera, deodorizante si difuzoare de priza pentru a crea o atmosfera placuta in mediul ambiant, dar sunt aceste produse sigure pentru sanatatea noastra?

Noi studii conduse de cercetatori de la Universitatea Emory din Atlanta precum si de la  Atlanta Allergy & Asthma Clinic sugereaza faptul ca anumiti compusi chimici din deodorizantele de camera pot declansa alergii, astm sau alte probleme de sanatate.

"Anumiti aditivi chimici ce se gasesc in astfel de produse pot declansa congestii nazale si alergii ", afirma Dr.Stanley Fineman, alergolog in cadrul universitatii Emory,in urmadeodorante analizei datelor studiului. "Pentru persoanele astmatice au existat date clare referitoare la modificarea functiei plamanilor o data expusi la astfel de compusi chimici.". Numeroase produse de deodorizat contin compusi volatili toxici precum formaldehide, distilatii petroleice, benzen si limonen, cunoscuti drept declansatori ai astmului si a altor simptome respiratorii, precum si ai iritatiei oculare, deteriorarii osoase si chiar leucemiei. Alte ingrediente toxice ce pot fi continute sunt camphor, diclorobenzen, naftalina si fenol.

Chiar si anumite produse ce au eticheta 'natural' pot contine ingrediente periculoase precum ftalati ce se pot depune in timp in ficat sau in tesutul adipos. Expunerea la ftalati este legata  de scaderea calitativa si cantitativa a lichidului seminal precum si alte dezechilibre ce tin de sistemul reproductiv. De aceea este recomandat chiar si in cazul produselor 'naturale' sa fie verificata lista de ingrediente ale producatorului inainte de a folosi produsul.

In anul 2007, Consiliul de Aparare al Resurselor Naturale al SUA  a testat 14 astfel de produse populare si a obtinut rezultate socante: majoritatea, chiar si cele etichetate cu '100% natural' sau 'fara arome ' contineau chimicale periculoase legate de dezechilibre hormonale si probleme reproductive.

Consumatorii ar trebui sa fie informati despre ingredientele din produsele pe care le folosesc. Exista mult prea multe produse pe rafturi pe care le consideram sigure dar care nu au fost nici macar testate pentru siguranta lor in legatura cu  sanatatea oamenilor.

Surse:

http://www.msnbc.msn.com/id/45181988/ns/health-allergies_and_asthma/#.TsgQNWO4q7s - deodorizante

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#alergie #deodorizante de camera #formaldehide #ftalati #pericole #san

Ce au mai parcurs alti cititori...

5 motive pentru a evita odorizantele de camera pline de chimicale

5 motive pentru a evita odorizantele de camera pline de chimicale

Cum te poti apara de campurile electromagnetice

Cum te poti apara de campurile electromagnetice

3 substante des intalnite ce pot cauza cancer la san

3 substante des intalnite ce pot cauza cancer la san

Ce spun cititorii despre "Expunerea prelungita la deodorizante de camera poate cauza alergii si chair astm"

irina30 November 2011 16:12Raspunde

Daca deschizi zilnic geamul si aerisesti casa, chiar nu e nevoie sa strici banii si sanatatea cu asa ceva :)

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal
inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale
acces la tombole și concursuri exclusive...
Copyright 2020 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.