Daca decizi sa renunti la carne, e bine sa stii la ce sa te astepti!
O avalansa de energie, pierdere in greutate fara eforturi, o senzatie noua de bucurie si fericire sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le vei experimenta (sau despre care probabil ai auzit), insa modificarile sunt mult mai profunde!
Iar daca te numeri printre cei care au nevoie doar de un imbold pentru a face acest pas si a se tine de decizia luata, iata un material educational care ar putea fi exact inspiratia de care ai nevoie!
Chiar si veganii sau vegetarianii consacrati pot beneficia de o actualizare a informatiilor despre beneficiile stilului de viata deja ales.
Este bine sa ai argumente si sa-ti alimentezi entuziasmul cand consumatorii de carne vin cu contraargumente ‘confirmate stiintific.’
1. SE REDUCE NIVELUL INFLAMATIEI IN CORP
Daca esti consumator regulat de carne, branza si in general, de alimente cu grad ridicat de procesare, este posibil sa ai un nivel marit de inflamatie in corp. Inflamatia pe termen scurt (ca cea care apare dupa o accidentare) este normala, dar nu si cea care dureaza luni sau ani de zile.
Inflamatia cronica este asociata cu aparitia arteriosclerozei, a atacurilor de cord, a accidentelor vasculare, a diabetului si bolilor autoimune, printre altele.
In schimb, regimul alimentar pe baza de plante este antiinflamator in mod natural, pentru ca este o sursa bogata de fibre, antioxidanti si alti fitonutrienti si contine mult mai putine substante care pot declansa inflamatia, asa cum sunt grasimile saturate si endotoxinele (toxine eliberate de bacteriile prezente in mod normal in produsele de origine animala). Studiile arata ca persoanele care adopta un regim alimentar pe baza de plante isi pot reduce dramatic nivelul de proteina C-reactiva (PCR), un indicator al inflamatiei in corp.
2. SCADE NIVELUL DE COLESTEROL
Colesterolul marit este un factor de risc important in bolile de inima si accidentele vasculare, doua din principalele cauze ale mortalitatii in occident. Grasimile saturate —prezente in principal in carne, lactate si alte produse de origine animala - sunt cauza principala a colesterolului marit.
Studiile arata in mod consecvent ca adoptarea unui regim alimentar pe baza de plante scade nivelul de colesterol din sange cu pana la 35%. In multe cazuri, scaderea este comparabila cu cea determinata de un tratament medicamentos — dar cu mai multe efecte pozitive! Persoanele care vor sa-si reduca colesterolul si riscul cardiovascular pot adopta o alimentatie pe baza de plante pentru a atinge acest scop.
Alimentatia predominant vegetala duce la scaderea colesterolului din sange, pentru ca nu contine decat foarte putine grasimi saturate si zero colesterol. Mai mult, dieta vegetariana este bogata in fibre, ceea ce reduce si mai mult nivelul de colesterol. Soia se pare ca are si ea un rol in scaderea colesterolului, pentru cei ce aleg sa o consume.
inca ceva , carbohidratii ajuta ce ? stiu ca dulcili nu ie bun pt sistemu imunitar si te ingrasa mai mult decat grasimile si proteinile astea relile ,,,,sa manncam domne dulceturi si sa scapam de diabet ,,,,sa lasam glicemiile sa zburde cum vor dansile ok ?
in ring cu colesterolul ,,,deci io sunt boxioru ala rau care nemerniceste colesterolu,,,,da nimenik nu zice ca ajuta la mimiorie ,colesterolu asta