Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cele mai bune 9 remedii pentru dintii ingalbeniti, care nu distrug smaltul

Cele mai bune 9 remedii pentru dintii ingalbeniti, care nu distrug smaltul

Dacă dorești să îți albesti dinții, dar te preocupă și sănătatea lor, este important să afli în primul rând cauza care a dus la colorarea lor. Cafeaua, ceaiul, vinul roșu și țigările sunt principalii vinovați, de aceea este bine să începi să reduci sau să elimini complet consumul acestora. De asemenea, este bine să știi că există, din fericire, și câteva alternative mai holistice.

Albirea dintilor este o practica ce s-a dovedit a fi foarte daunatoare pentru viata dintilor.

Specialistul dentar Linda Greenwall a investigat in detaliu utilizarea tratamentelor de albire a dintilor, in special pe cele care contin dioxid de clor, si declara ca "aceste tratamente cu dioxid de clor sunt promovate ca fiind sigure pentru dinti. Insa nu este deloc asa."

Este greu de gasit o alternativa sigura si eficienta la metodele traditionale de albire a dintilor - metode care pot cauza deteriorari grave si ireversibile pentru smalt, cum ar fi eroziunea dintilor, pierderea stralucirii, decolorare, absorbtia petelor (datorita pierderii smaltului protector), asprirea dintilor si o sensibilitate marita (uneori permanenta).  

Primăvară Verde Vie blog
 

Mai sunt si alte riscuri, printre care:

Daca doresti sa iti albesti dintii, dar te preocupa si sanatatea lor, este important sa afli in primul rand cauza care a dus la decolorarea lor. Cafeaua, ceaiul, vinul rosu si tigarile sunt principalii vinovati, de aceea este bine sa incepi sa reduci sau sa elimini complet consumul acestora.

De asemenea, este bine sa stii ca exista, din fericire, si cateva alternative mai holistice .

Tratamente naturale pentru albirea dintilor

1. Clatirea cu ulei

Clatirea cu ulei este o practica traditionala aryurvedica folosita pentru detoxifierea si curatarea corpului. Pe langa albirea dintilor, aceasta metoda reduce caria dentara si gingivita. Se foloseste de obicei uleiul de susan, dar, pentru rezultate optime se poate folosi uleiul de cocos, care contine monolaurin, un antimicrobian foarte eficient care actioneaza contra principalei bacterii ce cauzeaza aparitia cariilor, Streptoccocus Mutans.

Uleiul trebuie sa fie unul de calitate. Se ia o lingura de ulei si se plimba prin gura timp de 20 de minute. Se clateste bine gura cu ulei, astfel incat acesta sa acopere bine dintii si toate partile gurii. Cu cat se tine uleiul mai mult in gura, cu atat acesta va atrage mai multe bacterii, ciuperci si virusi din gura si din corp. La final se scuipa uleiul si se pot peria dintii ca de obicei, daca se doreste.

 

2. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are un nivel foarte scazut pe scara de abrazivitate relativa dentara (Relative Dentin Abrasivity sau RDA). Aceasta scara cuprinde valori de la 0 (deloc abraziv) pana la 269 (foarte abraziv), iar bicarbonatul de sodiu se situeaza la nivelul 7.

Mod de utilizare:

In primul rand, bicarbonatul de sodiu trebuie sa fie de calitate.

1. Se ia un praf de bicarbonat de sodiu si se pune intr-un bol de sticla sau un pahar.
2. Se adauga apa curata si filtrata in bol si se amesteca bicarbonatul de sodiu. Solutia trebuie sa fie destul de diluata, pentru ca nu trebuie sa contina prea multe granule. Se inmoaie periuta de dinti in aceasta solutie si se curata dintii, incepand de la molari periind dintii in fata si apoi in spate.
3. Optional: Dupa periaj, se mai poate adauga apa in pahar sau bol si se poate clati gura. Acest lucru ajuta la alcalinitatea gurii.

4. Se clateste gura cu apa curata, ca dupa un periaj dentar obisnuit.

Sunt si persoane care folosesc bicarbonatul de sodiu direct pe dinti. In combinatie cu saliva, acesta devine lichid.

3. Argila

Argila caolina alba are un nivel scazut de abrazivitate si actioneaza eficient atat pentru a reda stralucirea dintilor cat si pentru a curata petele. De asemenea, contine calciu, siliciu, zinc si magneziu si poate fi folosita si de persoanele cu sensibilitate dentara.

Mod de utilizare:

Se aplica direct pe periuta de dinti, incepand de la dintii din fata, apoi, pe masura ce se amesteca cu saliva, se trece si la restul dintilor.

Se poate folosi si in combinatie cu bicarbonatul de sodiu.

 

4. Carbune activat

Carbunele activat nu este absorbit de corp, insa are el o capacitate mare de absorbtie, eliminand toxinele fara a dauna in vreun fel corpului. Carbunele activat este foarte util in cazuri de otravire alimentara sau ingestie accidentala de substante toxice. Va da rezultate daca se administreaza in decurs de 30 de minute de la ingestie, insa nu trebuie luat cu vitamine sau suplimente, pentru ca le va absorbi si pe acestea.

Carbunele trebuie folosit cu atentie, pentru ca pateaza tot ce atinge, haine, gresie, blat etc. In caz de ingestie, trebuie tinut cont de faptul ca poate cauza constipatie, blocheaza absorbtia de minerale si nu trebuie amestecat cu lactatele.

Mod de utilizare:

Se uda periuta si se inmoaie in carbune. Se pune periuta rapid in gura (pentru a nu pata chiuveta) si se periaza dintii usor, cu miscari circulare, timp de doua minute. Se scuipa cu atentie si se clateste gura foarte bine cu apa. Dupa periaj, gura se poate clati si cu carbune amestecat cu apa, timp de cateva minute.

Aceasta metoda se poate combina cu clatirea cu ulei.

5. Apa oxigenata (peroxid de hidrogen) diluata

Este important sa se dilueze apa oxigenata intr-o concentratie de 1% sau 1.5% cel mult. O concentratie mai mare va dauna dintilor, chiar si o concentratie de 3%.

Corpul produce peroxid de hidrogen la nivelul plamanilor, intestinelor si a glandei tiroide si prezenta apei oxigenate atentioneaza sistemul imunitar ca exista o leziune in corp. Astfel se poate explica de ce apa oxigenata diluata poate ajuta in cazul unei boli gingivale.

Mod de utilizare:

Se foloseste in concentratie foarte scazuta si se clateste gura intre 3 si 5 minute.

6. Turmeric

Ca si in cazul carbunelui, si turmericul trebuie folosit cu mare atentie, pentru ca pateaza! Poate pata orice, inclusiv periuta de dinti, mai putin dintii!

Turmericul are multiple proprietati medicinale, ajuta sistemul digestiv si este antiinflamator. Se spune ca poate preveni chiar si unele tipuri de cancer.

Mod de utilizare:

Se uda periuta si se inmoaie in 1/8 lingurita pudra de turmeric. Se perie dintii normal, insa in loc sa se clateasca gura ca de obicei, se lasa turmericul pe dinti intre 3 si 5 minute. Apoi se clateste bine pana se inlatura orice reziduu de culoare galbena.

Se poate folosi si urmatoarea combinatie: 2 parti pudra de turmeric la 1 parte ulei de cocos si 1 parte bicarbonat de sodiu. Se amesteca pana se obtine o pasta, care se tine la rece (uleiul de cocos devine lichid la o temperatura de 23-24 de grade Celsius).

7. Capsuni

Capsunile sunt bogate in vitamina C, care albeste dintii. Pentru albirea dintilor, se strivesc cateva capsuni, se aplica pe dinti si se lasa sa actioneze cateva minute, dupa care se clateste gura foarte bine.

8. Lamaia

Lamaia are o mare putere de albire. Multi o folosesc pentru albirea parului, dar poate avea efect si asupra dintilor. Se stoarce sucul de la o lamaie intr-un castron si se adauga putina sare de mare. Se amesteca pentru a forma un fel de pasta, care se aplica pe dinti si se lasa sa actioneze intre 3 si 5 minute. Se clateste bine. Este important sa se clateasca gura bine, pentru ca acidul citric din lamaie poate ataca smaltul.

9. Coaja de banana

Aceasta metoda este destul de controversata. Unii specialisti din domeniul sanatatii spun ca functioneaza, altii ca nu. In definitiv, suprafata mai aspra, bogata in magneziu si potasiu, ar putea curata o parte din petele de pe smalt, insa rezultatele pot varia de la persoana la persoana. Se freaca dintii cu coaja unei banane coapte timp de 2-5 minute, dupa care se clateste gura. Se repeta de doua ori pe zi.

Dezavantajele benzilor de albire si a tratamentelor de albire

Sunt multe optiuni pentru albirea dintilor, puse la dispozitie de cabinetele dentare sau de farmacii: gutiere pentru albire, tratamente profesionale cu clor sau benzi de albire, cum sunt Whitestrips.  Nu exista niciun dubiu ca aceste produse functioneaza, insa sunt multe relatari despre dezavantajele acestor optiuni, care nu apar la utilizarea metodelor naturale.

Acest lucru se intampla pentru ca tratamentele folosesc ingrediente dure care afecteaza gingiile si dintii, cauzand o sensibilitate de durata chiar si dupa o singura utilizare. De exemplu, intre o treime si o jumatate dintre toti cei care utilizeaza Whitestrips vor manifesta o iritatie a gingiilor intr-o oarecare masura. Poate ai folosit aceste produse fara probleme, insa daca ai suferit iritatii, poti incerca alternativele naturale recomandate anterior.

Stilul de viata si alimentatia sunt importante

De asemenea, este esential sa nu uitam ca atunci cand folosim produse si remedii naturale, rezultatele nu vor aparea peste noapte. Daca vrei ca dintii tai sa arate natural, primul lucru de care trebuie sa tii cont este ca ai nevoie de timp. Trebuie sa folosesti metodele de mai sus, combinate cel putin o luna si sa elimini cat mai multi dintre factorii care pateaza dintii (cafea, ceai, vin rosu, fumat) pentru a vedea daca acestea functioneaza sau nu in cazul tau.

Traim intr-o societate care aproape ca este guvernata in intregime de cafea, aceasta fiind si principala cauza de decolorare si ingalbenire a dintilor. Desi primul pas in albirea dintilor ar fi eliminarea acesteia din alimentatie, pentru multi poate sa nu fie optiunea cea mai dorita, astfel ca remediile naturale de albire a dintilor prezentate vor putea cel putin sa neutralizeze efectul daunator al consumului de cafea.

Igiena dentara este importanta. Lipsa ei poate favoriza aparitia bolilor in alte zone ale corpului. Un lucru care dauneaza sanatatii dintilor a dintre modalitatile prin care ne putem face rau dintilor este prin este consumul de bauturi si alimente acide, care ataca smaltul dintilor daca acestia nu sunt ingrijiti cum trebuie.

 

SURSE

http://www.collective-evolution.com/2017/02/10/the-top-9-natural-home-remedies-for-yellow-teeth-that-wont-destroy-your-enamel/

#albirea naturala a dintilor #Apa oxigenata #argila #bicarbonatul de sodiu #capsuni #carbune activat #clatirea cu ulei #dintii #lamaia #turmericul #smaltul dintilor #sanatatea dintilor #coaja de banana

Ce au mai parcurs alti cititori...

Scapa de respiratia urat mirositoare, placa bacteriana si tartru cu un singur ingredient!
6 Metode inedite de albire a dintilor in mod natural
48 de utilizari fantastice ale bicarbonatului de sodiu
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101