Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 23 de beneficii şi utilizări ale apei oxigenate, pe care sigur nu le ştiai

23 de beneficii şi utilizări ale apei oxigenate, pe care sigur nu le ştiai

Apa oxigenată este cel mai natural, sigur şi eficient dezinfectant. Descoperă 23 de beneficii şi utilizări ale acesteia, pe care sigur nu le ştiai!

Apa oxigenată, denumită şi peroxidul de hidrogen, este unicul germicid compus doar din apă și oxigen, fiind considerată cel mai sigur, natural şi eficient dezinfectant din lume.

Aceasta omoară microorganismele prin oxidarea acestora, ceea ce poate fi cel mai bine descris ca un proces de ardere controlată. Când peroxidul de hidrogen reacționează cu material organic, se descompune în oxigen și apă.  Iată 23 de beneficii și utilizări uimitoare ale peroxidului de hidrogen:

Notă: asigura-te întotdeauna că utilizezi dozele adecvate și fii atent să nu supradozezi peroxidul.

1. Înmoaie dopurile de ceară din urechi

Aceasta este o procedură des întâlnită în cabinetele ORL şi nu implică riscuri. Aşează-te culcat pe o parte, cu urechea în sus. Pune câteva picături de apă oxigenată la temperatura camerei în ureche şi aşteaptă 5-10 minute ca să îşi facă efectul, vei simţi cum apa oxigenată sfârâie. Pune un prosop la ureche şi întoarce-te pe cealaltă parte.  Repetă procedura la fiecare ureche de câte ori este nevoie.

2. Imunitate

Corpul tău produce peroxid de hidrogen pentru a lupta cu infecțiile. Celulele albe ale sângelui, care au un rol foarte important în sistemul nostru imunitar, se numesc leucocite. O subclasă a leucocitelor numită neutrofile produce peroxid de hidrogen ca primă linie de apărare împotriva toxinelor, paraziților, bacteriilor, virusurilor și levurilor.

MAI Remineralizată cu Plasma Marină BIOCEAN! - blogMAI multă energie cu până  la 20% REDUCERE la produsele RAWBOOST! - blogProvocarea lunii recomandat Iulia Bledea! Comandă acum!Sare celtică blog

3. Baie de reîntinerire și detoxifiere

Utilizează circa 2 l de peroxid de hidrogen concentrat 3% într-o cadă plină cu apă caldă. Stai în apă pentru cel puțîn ½ oră, adăugând apă fierbinte pe cât este nevoie pentru a menține o temperatura confortabilă.

Descoperă dezinfectanții naturali pe bază de apă oxigenată și argint ionic din magazinul verde viu!

4. Ciuperca piciorului

Deși mai este nevoie de studii pentru a arăta că această soluție funcționează pentru oricine, apa oxigenată este un remediu casnic rapid care merită încercat. Pentru a ajuta la tratarea ciupercii piciorului, pulverizează o mixtură 50%/50% de peroxid de hidrogen și apă pe picior (în special pe degete) în fiecare seară și lasă să se usuce.

 

5. Spălături

O soluţie preparată din 2 căpăcele de peroxid de hidrogen 3% şi apă distilată caldă, utilizată de două ori pe săptămâna,  este eficientă pentru a trata chiar și infecțiile levurice cronice.

6. Infecții

Tamponează orice infecție sau tăietură cu apă oxigenată 3% pentru zece minute de câteva ori pe zi. Chiar și cangrena, care nu s-ar vindecă cu nici un fel de medicamente, poate fi tratata cu peroxid de hidrogen. Pune jumătate de flacon de peroxid în cadă pentru a scapă de furunculi, ciuperci sau alte infecții ale pielii.

7. Infecții cu acarianul găinilor

Pacienții infectați cu micii acarieni relatează că peroxidul de oxigen distruge în mod eficient acarienii din pielea lor. Aceştia au pulverizat peroxidul pe piele, de câteva ori la rând (cu câteva minute pauză între aplicările soluției pulverizate) şi au avut rezultate uimitoare.

8. Infecții ale sinusurilor

O lingură de apă oxigenată 3% adăugată la o cană de apă neclorată poate fi utilizată ca spray nazal. În funcție de gradul de afectare a sinusurilor, se poate ajusta cantitatea de peroxid utilizată.

9. Îngrijirea rănilor

Peroxidul 3% este utilizat medical pentru curățarea rănilor, înlăturarea țesuturilor moarte și ca agent de dezinfectare orală. Peroxidul stopează sângerarea capilarelor.

Unele surse recomandă înmuierea porţiunilor infectate sau tăieturilor pentru cinci-zece minute de câteva ori pe zi. Totuși spălarea și clătirea sunt suficiente.

Nu ar trebui să lași soluția pe țesut deschis pentru perioade extinse de timp întrucât, precum multe alte antiseptice oxidante, peroxidul provoacă vătămări ușoare țesutului la rănile deschise. De aceea este important să îl utilizați cu precauție.

10. Apă de gură/Îngrijirea danturii

Mulți oameni nu realizează că peroxidul de hidrogen constituie o apă de gură foarte eficientă și ieftină. Utilizează H202 3%, adăugând  puțină clorofilă lichidă pentru aromatizare, dacă dorești.

Ia un căpăcel de apă oxigenată (cel care vine odată cu flaconul) și ține-l în gură pentru 10 minute, apoi scuipă conținutul. Fă asta în fiecare zi şi nu vei mai avea afte, iar dintii vor fi mai albi. Aceste remediu funcţionează şi atunci când ai dureri mari de dinți și nu poți merge imediat la dentist, pentru că apa oxigenată ajută la reducerea durerii.

11. Pastă de dinți

Utilizează bicarbonat de sodiu și adaugă suficientă apă oxigenată 3% pentru a forma o pastă. Îi poţi îmbunătăţi gustul folosind diverse uleiuri esenţiale sau o poţi îndulci cu stevia. Foloseşte-o o dată sau de doua ori pe săptămână pentru albirea dinţilor şi îndepărtarea tartrului. 

12. Curățarea dinților şi dezinfectarea periuţei de dinţi.

Poţi opta şi pentru varianta simplă, adică înmoi periuța în apă oxigenată 3% și periezi dinții. Pentru a dezinfecta periuţa de dinţi ţine-o în apă oxigenată pentru câteva minute. Astfel, germenii acumulaţi între peri vor fi distruşi.

Află Cum sa iti vindeci gingiile in mod natural

13. Dureri de dinți

Peroxidul de hidrogen nu este un bun analgezic, totuși, ca agent antiviral, antibacterian și antifungic, este eficient în tratarea patogenilor ce cauzează infecțiile. Iată relatarea unui pacient: "Dentistul meu vroia să îmi extragă un dinte cu rădăcina cu tot, întrucât era inflamat și, în opinia ei, urma să moară. Am simțit oarece disconfort cauzat de asta, dar i-am spus că o să dau dintelui o șansă de vindecare. Am clătit gura cu peroxid de câteva ori pe zi, cât și cu ulei din nuca de cocos, o dată pe zi. Disconfortul a dispărut, și nu am mai avut probleme cu dintele."

14. Albirea dinților

Utilizând peroxid de hidrogen 3% ca apă de gură pentru o anumită perioadă, dinţii încep să se albească. Poţi încerca acest remediu natural, deoarece produsele din comerţ îţi pot afecta smalţul dinţilor în timp.

Descoperă Cele mai bune 9 remedii pentru dintii ingalbeniti, care nu distrug smaltul

15. Deschiderea la culoare a părului

Apa oxigenată este agent de albire și este utilizat pentru deschiderea la culoare a părului. Diluează peroxid 3% în apă (50%/50%), pulverizează soluția pe părul umed și piaptănă părul pentru ca soluția să se întindă uniform. Nu vei obţine o nuanță de blond cenușiu, ci nuanțe naturale mai deschise dacă părul tău este castaniu deschis sau blond cenușiu. 

16. Dezinfectant pentru lentile de contact

Peroxidul de hidrogen este utilizat ca dezinfectant în soluția de curățat lentile de contact, datorită capacității lui de a descompune proteinele ce se acumulează pe lentilă datorită răspunsului imunitar al ochiului, rezultând un confort sporit pentru cei cu ochi sensibili.

17. Dezinfectant pentru diverse suprafeţe din bucătărie sau baie

Curăţă mesele sau suprafețele de lucru din bucătărie cu peroxid pentru a omorî germenii și a lăsa în urmă un miros proaspăt. Doar pune puțin peroxid pe cârpă cu care ștergi sau pulverizează. U

Utilizează peroxidul pentru a curăţa sticla și oglinzile fără a lasă pete la uscare. Păstrează un flacon de spray cu 3% concentrație (nediluat) pentru a dezinfecta interiorul frigiderelor și cutiile de gustări ale copiilor.

După clătirea tocatorului de lemn, toarnă sau pulverizează peroxid (și apoi oțet) pe el pentru a omorî salmonella și alte bacterii.

Combinația de oțet și peroxid constituie un agent dezinfectant ieftin, eficient și non-toxic și se spune că este bun și pentru jucăriile animalelor de companie, cușți, colivii și alte dispozitive destinate acestora.

Descoperă dezinfectanții naturali pe bază de apă oxigenată și argint din magazinul verde viu!

În testele efectuate la Institutul Politehnic și Universitatea de Stat din Virginia, mixarea ceții (rezultat al pulverizarii celor două substanțe, oțet și peroxid) a omorât practic toate bacteriile de Salmonella, Shigella sau E. coli de pe alimentele și suprafețele masiv contaminate.

Umple un flacon de spray cu un amestec părți egale de peroxid 3% și apă și ține-l în fiecare baie pentru a dezinfecta suprafeţele, fără distrugerea scurgerilor, așa cum se întâmplă cu clorul sau alți dezinfectanți.

Instrucțiuni

Ai nevoie de 2 flacoane de spray. NU AMESTECĂ cele două soluții la un loc. Pune oțet nediluat într-un flacon și peroxid de hidrogen (apă oxigenata) în celălalt flacon. Folosește-le alternativ.

NOTĂ: lumina distruge rapid peroxidul de hidrogen.

Cel mai bine este să îl lași în flaconul original și să pui capul de pulverizare al sprayului pe acest flacon original. 

Amintește-ți că pentru că orice dezinfectant să acționeze, suprafață trebuie bine curățată înainte de a-l utiliza.

Când vrei să dezinfectezi o suprafață (legume, tocătoare, masa, cuva chiuvetei, cușți/colivii, toalete, podele, etc.) dă cu spray dintr-un flacon (nu contează care, oțet sau peroxid) pe suprafață respectivă, apoi dă și cu celălalt.

Când se amestecă, pentru un scurt timp reacția chimică dintre cele două constituie un puternic dezinfectant. Poți să clătești suprafețele după aceea, dacă vrei, dar rezultatul este non-toxic. Din fericire este foarte ieftin. 

Citeşte şi 12 ingrediente naturale pentru a curata aproape orice!

18. În mașină de spălat vase

Adaugă 60 ml de peroxid 3% lângă detergentul tău în maşina de spălat vase.

19. Distruge mucegaiul

Curată cu peroxid atunci când casa devine contaminată biologic datorită invaziei mucegaiului, cum ar fi casele cu igrasie.

Află Cum să scapi de mucegaiul din casă în 5 paşi!

20. Pentru umidificatoare/Dispozitive cu abur

Utilizează 0,5 l de peroxid 3% la 4 l de apă.

21. Spălatul rufelor/Înlăturarea petelor

Peroxidul de hidrogen 3% este cea mai bună soluție anti-pete, dacă este utilizat destul de rapid după pătare – deși au fost înlăturate pete de sânge vechi de 2 zile cu destul succes. Dar trebuie ținut cont că  va albi sau decolora multe țesături.

Dacă este turnat puțin peroxid pe pată, va face clăbuci în zona cu sânge, datorită unei reacții catalizate. După câteva minute lichidul în exces poate fi șters cu o cârpă sau un șervețel de hârtie, iar pată va dispărea.

Apa oxigenată 3% trebuie aplicată pe hainele pătate înainte ca petele de sânge să fie accidental “stabilizate” cu apă caldă. Apa rece și săpunul sunt utilizate ulterior pentru a înlătura sângele tratat cu peroxid.

22. Spălare

Mai poți adauga o cană de peroxid în loc de înălbitor în maşina de spălar rufe. 

Peroxidul este soluția alternativă perfectă pentru a păstra rufele albe. De asemenea, atunci când folosești clor la rufele albe, ele tind să se uzeze mai rapid – peroxidul nu face acest lucru.

23. Soluție de spălare pentru legume

Utilizează peroxidul ca soluție de spălare pentru a omorî bacteriile și a neutraliza chimicalele. Adaugă ¼ cană de apă oxigenată 3% în chiuveta plină cu apă rece. Înmoaie legumele cu pieliță subțire (salată) pentru 20 de minute, iar pe cele cu coajă mai groasă (castraveții) pentru 30 de minute. Scurge, usucă și refrigerează.

Acest tratament prelungește prospețimea legumelor.

Dacă te grăbești, pulverizează apă oxigenată 3% pe legume și fructe. Lasă-le să stea pentru câteva minute, clătește și usucă.

*Acest material are scop informativ şi nu înlocuieşte sfatul medicului.

SURSE

http://www.collective-evolution.com/2014/02/16/25-amazing-benefits-uses-for-hydrogen-peroxide/

#curatenie #detoxifiere #infectii #Peroxidul de hidrogen #remedii #remedii naturale

Ce au mai parcurs alti cititori...

13 utilizari surprinzatoare pentru apa oxigenata
Usturoiul: unul dintre alimentele cele mai impresionante ale naturii
Părul cărunt poate apărea și din alte motive ce nu țin de vârstă. Care sunt acestea și ce tratamente există?

Ce spun cititorii despre "23 de beneficii şi utilizări ale apei oxigenate, pe care sigur nu le ştiai"

Anca21 September 2021 15:00Raspunde

Pentru a scoate ceara din urechi ,incalziti fff putin apa oxigenata,apoi cu o pipeta sau putina vata inmuiata in apa oxigenata puneti in ureche,stati 15 min.,dupa care spalati cu jetul de apa.

EMILIA MORAR06 October 2017 15:42Raspunde

SI EU VREAU APA OXIGENATA DAR NU GASESC IN FARMACII NU STIU DE UNDE SA CUMPAR

Moro20 October 2021 00:44Raspunde

Găsești in orice farmacie

SIMONA04 February 2017 21:15Raspunde

Apa oxigenata poate fi folosita și pe perioada sarcinii??? Am primit sfatul medicului dentist să tamponez gingiile inflamate cu apă oxigenata și totuși îmi e teama.

Toader15 October 2015 13:57Raspunde

Cauta?i in farmacii Perogen tablete.Dizolvati si aveti apa oxigenata.H2O2(peroxid de hidrogen).succes.

Toader15 October 2015 13:50Raspunde

La Meduman SA Viseu de Sus pute?i face comenzi ptr.Perogen tablete.Dizolva?i si ave?i apa oxigenat?(perox.de hidrogen-H2O2).Succes.

Constantin30 June 2015 21:36Raspunde

Va multumim pentru sfaturi tineti-o tot asa

constructii case la cheie iasi03 March 2015 20:00Raspunde

Foarte utila din ce vad eu.

constructii case la cheie iasi03 March 2015 20:00Raspunde

Foarte utila din ce vade eu.

02 March 2015 09:11Raspunde

se gaseste in continuare la farmacii.

bichiselena01 March 2015 22:59Raspunde

da multumesc ptr aceste informati, am sa le incerc!!!

RAYA03 November 2014 15:48Raspunde

ESTE FFF BUN SI PT OXIGENAREA, PURIFICAREA SI REGENERAREA INTREGULUI ORGANISM, DOAR CA NENOROCITII L-AU SCOS DE PE PIATA...SE FOLOSESC CATEVA PICATURI INTR-UN PAHAR DE APA... APOI SE CLATESTE GURA..

Bogdan02 March 2022 18:55Raspunde

Pentru igiena bucala trebuie folosita 1% deci mai mult de xateva picture la un pharmacy

roxana18 August 2014 00:20Raspunde

Multumim Bogdan , esti un dragut ca ne-ai impartasit informatia ta . Personal te intreb se poate folosi pe orice suprafata a corpului apa oxigenata ?

Bogdan18 May 2014 15:14Raspunde

Apa oxigenata nu e = peroxid de hidrogen...peroxidul de hidrogen are concentratia 30%. Apa oxigenata e peroxid de hidrogen DILUAT, care are concentratia 3%... E foarte important..nu confundati

Raluca04 February 2017 20:48Raspunde

Nu scrie nicăieri de concentrația de 30%...mai citiți textul încă o data!

Nicu28 May 2014 16:20Raspunde

Hai mai cu teoria chibritului,hai sa ne cacam pe noi,te spargi in scheme de mare chimist...e tot aia,numai ca nu i-a spus DILUTA si ce-i cu asta?Omul a specificat,sa pui in cada peroxid de 3%,doar no sa pui de 30% ..fugi tare chimistul lui peste...!

cristiana19 August 2014 07:02Raspunde

Bogdan are perfect? dreptate. Aici nu e vorba de ''scheme de mare chimist'', ci de faptul c? apa oxigenat? de pe pia?? are în general o concentra?ie de 2% de peroxid de hidrogen, prin urmare în afar? de u?or dezinfectant, nu albe?te nici rufe, nu decoloreaz? nici p?rul, de mucegaiuri ?i acarieni nici s? nu vorbim. Autorul articolului ar fi trebuit s? fac? m?car un mic experiment, ar fi v?zut c? teoria e una, practica e alta. Nu func?ioneaz?, am verificat în nenum?rate rânduri. Ca fapt divers, acum câ?iva ani când m-am dus la farmacie s? cump?r peroxid de hidrogen de concentra?ie 15-20 % (cam atât aveam nevoie), farmacista s-a uitat la mine ca la bombe. ''Ce s? faci tu domni?oar? cu peroxidul?? nu se vinde la liber decât în concentra?ii de 1, 2 sau 3%. Peroxidul arde.'' Probabil c? ?i-a imaginat vreo scen? din Orientul Mijlociu, c? mi s-a pus pata pe cineva ?i vreau s?-i arunc în fa??. Are efecte similare acidului sulfuric. Ca o concluzie, eu zic mai bine s? înceteze domnii autori s? perpetueze la infinit acelea?i mituri.

02 November 2014 23:42Raspunde

Perhidrolul are 30% concentratie, toate is solutii, peroxidul de hidrogen e denumirea cf. IUPAC, asa ca mai bine e sa te informezi...

nicoleta15 May 2014 22:00Raspunde

De unde se poate procura?

Alec Blenche15 May 2014 22:08Raspunde

De la farmacie

Dumitru Lungu15 May 2014 19:04Raspunde

Poate curata ceara din urechi, la maturi si copii, adaugati 2 picaturi in fiecare timp de citeva zile

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101