Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Cum sa iti vindeci gingiile in mod natural

Cum sa iti vindeci gingiile in mod natural

Bolile gingivale grave seamana intr-o anumita masura cu intestinele permeabile. Cand mesteci mancarea, particule foarte mici care ar trebui sa treaca prin sistemul digestiv ajung in sange. Acest lucru creaza tot felul de probleme sistemului imunitar, declansand o reactie inflamatorie care perpetueaza gingivita.

O infectie dentara poate duce la boli grave, mai ales daca dintele infectat este plombat. Cariile, cavitatile si radacina de canal pot fi mici incubatoare de bacterii, unde acestea se adapostesc si cresc, devenind foarte puternice. Infectia se dezvolta si la un moment dat patrunde si in restul corpului, ajungand in sange si cauzand tot felul de probleme si boli.

Bacteriile stiu sa supravietuiasca si sa prospere in conditii dificile. Sunt reprezentative pentru fraza: “Ceea ce nu te omoara te intareste”.

Corecteaza-ti dieta!

O dieta tipic occidentala este foarte acida, bogata in grasimi inflamatorii si toxica din multe puncte de vedere. Aciditatea din corp trebuie corectata. Sangele trebuie sa-si mentina permanent un anumit nivel al pH-ului, adica usor alcalin. Cand mancam produse crude, chiar si produse mai acre precum lamaia, acestea au un efect de echilibrare a pH-ului. Aproape toate alimentele rafinate, procesate, din comert au un efect acid asupra corpului.

Cand sangele este acid, corpul sustrage minerale din alte surse pentru a corecta pH-ul. Acest lucru are drept consecinta diminuarea mineralelor necesare pentru oase si dinti. Grasimile sunt fie inflamatorii fie au efectul opus. Ambele tipuri de grasimi sunt necesare, insa alimentatia occidentala este plina de grasimi inflamatorii si, pentru a agrava lucrurile, multe grasimi nu sunt naturale si sunt foarte toxice. De aceea un occidental obisnuit are corpul inflamat in mod semnificativ in multe feluri.

Alimente de evitat pentru o buna sanatate orala

Gingivita este o infectie, iar zaharul hraneste infectia. Zaharul ne hraneste si pe noi, dar numai cand se regaseste sub forma complexa intr-un produs intreg.  Zaharurile rafinate sunt bune pentru parazitii interni. Cand mancarea este procesata intr-o maniera care o saraceste de toate mineralele, nicio fortificare nu poate face produsul sa fie ca inainte. Indiferent ca este paine, paste, orez alb sau chipsuri, aceste alimente ataca dintii si ii predispune la o infectie care poate ajunge la gingii. Produsele rafinate vor hrani si infectiile existente in gura.

Ce trebuie sa mananci pentru o gura si gingii sanatoase

Pentru o buna sanatate orala, trebuie consumate produse proaspete, mai multe legume decat fructe, insa important este sa fie intregi si crude. Acestea au capacitatea de a vindeca. Orezul brun, quinoa, leguminoasele germinate, legumele gatite rapid la tigaie, precum si multe alte alimente intregi sunt si ele benefice, insa doar produsele crude, proaspete si organice au capacitatea de a vindeca.

 

Restabileste echilibrul la nivel intestinal

Este extrem de dificil sa ai o buna sanatate orala, in conditiile in care ai o sanatate intestinala precara.

Oricine are probleme la nivelul cavitatii bucale ar trebui sa adopte o cura de detoxifiere care sa repare intestinele, sa ucida Candida si alti paraziti interni si sa refaca echilibrul florei intestinale. Sanatatea incepe din intestine, dar si problemele.

Iata ce trebuie sa mesteci…

Mesteca usturoi cu gura deschisa; inspira si expira. Lasa sucurile sa ajunga in toate zonele afectate si scuipa cand gustul devine prea intens. Poti incerca acelasi lucru si cu scortisoara, turmeric, sau ghimbir. Repeta de cateva ori pe zi.

Renunta la fumat

Fumatul – fie ca e vorba de tigari sau marijuana – este foarte nociv pentru gura. La fel si inhalarea de vapori, desi nu la fel de mult. Daca iti doresti o gura sanatoasa, insa continui sa fumezi regulat, tot ce poti spera este ca aceste remedii sa impiedice ca lucrurile sa se inrautateasca. Practica a aratat ca, in cazul celor care au urmat un astfel de tratament natural si au continuat sa fumeze, lucrurile nu s-au agravat si, in general, simptomele se amelioreaza, insa cavitatea bucala nu s-a vindecat complet.

Renunta la pasta de dinti si apa de gura toxice

Sunt si paste de dinti de calitate, insa, chiar daca le iei de la raionul de produse naturiste, verifica eticheta pentru te asigura ca nu contine niciunul dintre urmatoarele ingrediente:

Lauril Sulfat de Sodiu (LSS): Un agent toxic de spumare care s-a dovedit ca poate mari frecventa si intensitatea aftelor, pe langa multe alte efecte negative asupra sanatatii.

Triclosan: Un perturbator endocrin, o substanta chimica care dauneaza mediului, folosita pentru a distruge bacteriile.

Coloranti artificiali, arome sau orice alt adaos artificial: Fara substante produse artificial! Toate aceste ingrediente au dovedit ca pot cauza probleme pentru sanatate si ultimul lucru de care ai nevoie intr-o gura infectata sunt toxinele.

Siliciu hidratat: Acest ingredient are rolul de a inlatura petele, insa este un produs chimic ce a dovedit ca se acumuleaza pe dinti in timp si distruge smaltul. La inceput are efect si toti cei care folosesc o pasta de dinti cu efect de albire sunt multumiti de rezultate initial, insa, in timp, dintii incep sa-si piarda din stralucire.

Alcool: Alcoolul usuca gingiile, afecteaza tesutul moale si favorizeaza inflamatia. Sunt metode mai bune de a ucide microbii gingivali.

Si mai ales, evita pastele de dinti ce contin flor.

Primăvară Verde Vie blog

Foloseste o pasta de dinti facuta in casa

Curata dintii de trei ori pe zi cu o pasta de dinti  facuta dupa urmatoarea reteta:

La 6 linguri de ulei si 6 linguri de bicarbonat de sodiu, se adauga 10-15 picaturi de ulei esential. Se poate fsteviaolosi un ulei esential de menta, eucalipt, scortisoara, cuisoare, lamaie, portocala, rozmarin sau un altul, dupa preferinte. Fiecare ulei esential are si propriile beneficii pe langa aroma. Foloseste un singur ulei sau o combinatie de uleiuri. Acestea trebuie sa fie de calitate si extrase din planta pe care o doresti. Multe uleiuri provin din specii diferite de plante si au proprietati diferite.

Ingredientele uscate pot si ele sa varieze. Se pot adauga oligo minerale, pudra de magneziu si calciu, argila bentonita si/sau diatomit, eliminand cantitatea respectiva de bicarbonat de sodiu pentru a pastra consistenta. Oligo mineralele, pudra de magneziu si calciu si diatomit ajuta la remineralizare, in timp ce argila bentonita inlatura impuritatile.

Peroxidul de hidrogen (apa oxigenata) se adauga in multe paste de dinti, mai ales in cele cu efect de albire. Insa peroxidul de oxigen poate irita gingiile, de aceea este bine sa fie evitat.

Exista un al treilea pas in ingrijirea dentara pentru cei care se confrunta cu gingivite sau vor un tratament preventiv: Formula pentru dinti si gingii a dr. Shillington, care poate fi folosita ca o apa de gura (1 ml la o cana de apa), pe periuta de dinti sau impreuna cu “pasta de dinti” (8-12 picaturi pe periuta dupa periajul dentar) sau cu dusul bucal (1-2 ml, dar se clateste bine dupa utilizare pentru ca uleiul din arbore de ceai sa nu afecteze marginea de cauciuc). Dupa fiecare dintre aceste metode, nu clati gura; lasa ingredientele sa continue sa actioneze.

Formula pentru dinti si gingii a dr. Shillington

(Foloseste doar ingrediente organice pe cat posibil).

Se amesteca toate ingredientele si se face o tinctura cu ajutorul unei combinatii de apa si alcool in proportii egale.

Se agita bine inainte de utilizare.

Clatirea cu ulei

Clatirea cu ulei este o metoda traditionala ayurvedica de ingrijire orala care consta in clatirea gurii cu ulei timp de 15-20 minute. In mod traditional se foloseste uleiul de susan, insa in ziua de azi se recomanda mai mult uleiul de cocos. Pentru a mari eficienta tratamentului, foloseste uleiuri esentiale, de menta, scortisoara sau cuisoare. Uleiul din arbore de ceai sau de oregano sunt si ele foarte bune, dar mult prea puternice. Uleiurile esentiale se folosesc in cantitati foarte mici.

Iata cateva recomandari de utilizare a uleiurilor esentiale pentru clatirea cu ulei. Fiecare dintre acestea se combina cu o lingura de ulei de cocos.

Cum se clateste gura cu ulei

Clateste gura cu ulei (asa cum faci cu apa de gura) trecandu-l printre dinti, timp de 15-20 de minute. Nu clati foarte viguros, altfel obrajii vor obosi mai repede.

Cu cat clatesti mai mult, cu atat mai bine. Intre 15 si 20 minute este ideal, dar chiar si cateva minute sunt suficiente pentru a beneficia de efecte. Este nevoie de timp pentru a dezvolta rezistenta gurii pentru acest exercitiu.

Dupa ce ai terminat, scuipa. Nu inghiti. Uleiul se va imbiba cu tot felul de lucruri neplacute si nu vrei sa inghiti asa ceva. Periaza dintii sau cel putin clateste gura bine cu apa. Uleiul nu trebuie scuipat in chiuveta, pentru ca o poate infunda. Se scuipa in bazinul de WC sau in cosul de gunoi.

Concluzie

Tratamentul de mai sus este unul complet si reprezinta o abordare holistica pentru tratarea gingiilor, a cariilor, dar si a altor afectiuni ale gurii. Cuvantul-cheie este “holistic”; pentru ca gura sa se vindece, intregul corp trebuie sa fie sanatos. Iar pentru ca intregul corp sa fie sanatos, intestinele trebuie sa fie in stare optima si in echilibru.

Inainte de a incepe tratamentul, fa cateva poze, pentru a avea un termen de comparatie dupa cateva saptamani. Vei fi surprins de rezultat.

 

Sursa utilizata: http://www.organiclifestylemagazine.com/heal-gum-disease-and-cavities-naturally-step-by-step

#carii #clatirea cu ulei #gingii #remedii naturale #sanatate orala #uleiuri esentiale

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce ar trebui să conţină o trusă medicală cu remedii naturale pe care sa o ai mereu in casa
Descoperirile din vestigiile romane arata că romanii aveau o dantură perfectă. De ce?
Scapa de respiratia urat mirositoare, placa bacteriana si tartru cu un singur ingredient!
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101