0770 363 621 | GRATUIT PESTE 200 LEI
Corp

Uleiul de susan, un remarcabil agent de detoxifiere si vindecare

nbsp; Ce este uleiul de susan? Obtinut din susan (Sesamum indicum), o planta erbacee anuala din familia Pedaliaceae, uleiul de susan este folosit de obicei ca ingredient si condiment la gatit. Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate de

Ce este uleiul de susan?

Obtinut din susan (Sesamum indicum), o planta erbacee anuala din familia Pedaliaceae, uleiul de susan este folosit de obicei ca ingredient si condiment la gatit. Susanul este printre cele mai vechi plante cultivate de om, folosit de mai bine de 3.600 de ani. A fost apreciat pentru proprietatile sale medicinale, dar si pentru ca promova tineretea si frumusetea. Soldatii romani foloseau un amestec de seminte de susan si miere pentru rezistenta si forta fizica.

In ziua de azi susanul se cultiva cu preponderenta in Asia, in special in China, Burma si India. Este una dintre principalele culturi in scop comercial in Sudan, Etiopia si Nigeria.

Uleiul de susan este obtinut din semintele mici si lunguiete ale plantei, care au o aroma de nuca si o textura crocanta. Sunt doua feluri de ulei de susan: (1) uleiul alb de susan, obtinut din seminte crude de susan si cu o aroma usoara de nuca si (2) uleiul negru de susan, obtinut din semintele de susan prajite si cu o aroma puternica si un gust mai intens.

Utilizari ale uleiului de susan

Uleiul de susan este folosit de secole in bucataria asiatica. Este utilizat si in scop medicinal, in special in medicina ayurvedica, ca baza uleioasa in peste 90 % dintre uleiurile din plante. In terapia ayurvedica uleiul de susan este apreciat pentru abilitatea sa de a intari si detoxifica organismul si de a asigura functionarea adecvata a organelor vitale. Se foloseste si in ceremonii sacre si religioase.

In ziua de azi uleiul de susan este frecvent folosit in uleiurile de masaj si de corp, in produse de ingrijire a parului, cosmetice, sapunuri, parfumuri si lotiuni de protectie solara. Uleiul de susan are calitati emoliente, de hidratare si calmare. In aromaterapie se foloseste ca ulei de masaj si ulei purtator pentru uleiurile esentiale.

Iata si alte utilizari pentru uleiul de susan:

Compozitia uleiului de susan

Uleiul de susan contine un nivel ridicat de antioxidanti naturali, respectiv sesamol, sesamolin si uleiuri sesamine.

Sesaminul este un lignan cu proprietati antiinflamatorii si contine vitamina E, care mentine pielea ferma si supla. Iar sesamolul contine zeci de proprietati farmacologice active, dintre care majoritatea actioneaza benefic asupra inimii.

Uleiul de susan contine 15 % grasimi saturate, 42 % acid oleic si 43 % acid linoleic cu omega-6, avand o compozitie similara cu cea a uleiului de alune. Este, de asemenea, bogat in complexul de vitamine B, printre care tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic, piridoxina si acid folic. 

Este bogat in aminoacizi esentiali in producerea de proteine, precum si in minerale ca fier, cupru, calciu, mangan, magneziu, seleniu, fosfor si zinc.

Beneficiile uleiului de susan

Uleiul de susan are proprietati antioxidante, antibacteriene, antivirale si multe studii ii dovedesc beneficiile terapeutice si pentru sanatate. Fondatorul site-ului GreenMedInfo, Sayer Ji, enumera cateva dintre beneficiile pe care uleiul de susan le poate avea in cateva afectiuni si boli:

“Susanul merita sa fie considerat, impreuna cu usturoiul, mierea, turmericul si o serie de alte substante selectate, un aliment medicinal accesibil si ieftin care, consumat in mod regulat, poate chiar salva vieti,” spune Ji.

Aboneaza-te la newsletter. Gratuit.

Fii la curent cu noutatile Viata Verde Viu.
Articole privind un stil de viata sanatos, retete si multe altele.

#anticorpi #beneficii #piele #susan #uleiul de susan

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 moduri in care poti folosi sucul de rodie pentru piele

7 moduri in care poti folosi sucul de rodie pentru piele

Periajul uscat, o practica 100% naturala pentru o piele frumoasa si stralucitoare

Periajul uscat, o practica 100% naturala pentru o piele frumoasa si stralucitoare

Tratamente naturale pentru infrumusetare folosind uleiul de susan

Tratamente naturale pentru infrumusetare folosind uleiul de susan

Ce spun cititorii despre "Uleiul de susan, un remarcabil agent de detoxifiere si vindecare"

ramo12 March 2016 10:57Raspunde

trebuie mentionat faptul ca are un continut bogat de fitoestrogeni si este indicat femeilor care sunt la menopauza sau premenopauza ,este foate bogat in calciu fiind bun pt osteoporoza reteta pt osteoporoza sau pt ceai care au deficit de calciu 300 gr susan (proaspat macinat ) 150 gr nuca (proaspat macinata ) zeama de la o lamaie si jumatate 3 linguri de miere se amesteca totul se pune intr-un borcan de sticla ,se pastreaza la frigider . se consuma 1 lingura din amestec dimineata pe stomacul gol ,30 mim repaus alimentar

Adaugă comentariul tău
Primesti saptamanal
inspiratie verdevie
Copyright 2019 Viata Verde Viu. Toate drepturile rezervate.