Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Caracterul nociv al laptelui, expertiza unui medic

Caracterul nociv al laptelui, expertiza unui medic

"Caracterul nociv al laptelui' ( CALEA VINDECARII ) DR. GABRIEL FILIP, ISRAEL Inainte de a citi acest articol sa aveti in minte bine-cunoscuta fraza a lui HIPPOCRATE: “Cand cineva doreste sa fie sanatos trebuie intrebat mai intai daca es

Un articol scris de DR. GABRIEL FILIP, ISRAEL

Inainte de a citi acest articol sa aveti in minte bine-cunoscuta fraza a lui HIPPOCRATE: “Cand cineva doreste sa fie sanatos trebuie intrebat mai intai daca este dispus sa inlature cauza bolii sale. Numai atunci este posibil sa-l ajuti” .

PREFATA:

Cui ii face rau laptele?

La intrebarea : “ Daca ati avea o singura alegere de facut in ceea ce priveste alimentatia, ce schimbare credeti ca ati face pentru a aduce un beneficiu cat mai mare sanatatii?” Raspund : “AS ELIMINA LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE''. Nu as avea nici un dubiu, daca mi s-ar da o singura posibilitate de a schimba ceva care ar duce la un beneficiu maxim pentru sanatate.
Cand mi se prezentau detinutii trimisi de alti doctori ai inchisorilor cu artrita reumatoida sau astm, prima si prima data le ceream sa nu mai consume lapte si produse lactate.

Si de fiecare data ma minunam cat de repede se vedeau semnele vindecarii, numai prin simplul fapt de a fi eliminat laptele si produsele lactate din alimentatia lor.

Era un timp in care recomandand laptele consideram ca este un beneficiu indiscutabil pentru sanatate, dar acum observatii si cercetari stiintifice ne-au obligat sa reconsideram complet aceasta recomandare.

Laptele si derivatele sale contribuie la un numar surprinzator de mare de problemele de sanatate.
Si asta este valabil nu numai pe termen scurt (privind reactii de tip imediat ) dar si prin faptul ca mai ales consumul de lapte de vaca inca din fasa poate avea reactii pe termen lung pe parcursul intregii vieti .

Laptele care va este dat sa-l beti nu a fost produs pentru voi. Ci pentru vitei, iezi, manzi.' Mamele noastre la nastere ne cresc cu laptele matern apoi ne intarca.
Odata devenit adult, nici un animal nu mai bea lapte. Sa pui putin in cafea sau ceai mai merge, dar nu deveniti consumatori de lapte.

Pentru a reusi sa obtineti de la voi insiva tot ce este mai bun, nu mancati lactate.
Care este efectul principal pe care il are laptele asupra organismului?
Ingerat, el devine o masa mucilaginoasa care se intareste, lipindu-se de orice alta substanta pe care o gaseste in intestinul subtire facand astfel dificila buna functionare a organismului.

Si branza? Nu este altceva decat lapte concentrat, fermentat... Pentru a produce un kg de branza sunt necesari 4-5 litri de lapte.

Intr-un timp si eu faceam ca voi, un simplu exemplu fiind pizza, felul meu preferat. Credeam ca n-am sa reusesc vreodata sa renunt la ea. Dar de cand am facut-o ma simt atat de bine incat nu m-as mai intoarce in acele timpuri.

Incercati sa eliminati din ''DIETA'' voastra produsele lactate timp de 30 de zile si veti vedea rezultatele pe propria piele.

Am examinat aproximativ 2700 de publicatii stiintifice in care laptele si proprietatile si efectele sale erau obiect de studiu. Nu imi rezulta deci, ca nu ar exista o literatura medicala stiintifica privind efectele nocive a laptelui si a derivatelor sale...

In opinia mea, cred ca exista numai un singur motiv valid pentru consumul de lapte si derivate si acela este :
''Pentru ca asa dorim sa facem. Pentru ca ne place si a devenit parte a culturii noastre. Pentru ca ne-am obisnuit atat de tare cu gustul lui” .

CAPITOLUL I

SA TII DEPARTE DE CORPUL TAU CEEA CE ESTE DESTINAT VITELULUI, IEDULUI, MANZULUI!

CAZEINA SI PERMEABILITATEA INTESTINULUI ALTERATA

Mereu predam in institutii si alte cercuri ca exista o suprafata a intestinului subtire care este puternic corelata cu creierul.

Cand creierul se “poticneste”(impiedica) inseamna ca peretele intestinului subtire este murdar, incrostat. In acest sens exista un dicton antic care spune : “anoxii intestinale, anoxii cerebrale” .
O stare generala de intoxicare de la produsele lactate se reflecta intr-un anumit grad in deficientele in comunicare si o incetinire a timpului de formulare a frazelor.

Cazeina reprezinta 80 % din proteinele laptelui de vaca. Este o substanta extrem de lipicioasa, ceea ce a determinat si folosirea ei ca adeziv pentru lipirea etichetelor pe sticlele de bere. Incercati sa dezlipiti o astfel de eticheta si veti vedea ca nu e deloc usor. Cazeina este folosita de asemenea pentru a lipi bucati de lemn (la fabricarea mobilelor sau la tocurile de la ferestre).
Industria alimentara o foloseste in mancarea congelata, in produse pentru microunde si in toate produsele elaborate ( semipreparate) , deoarece a inteles atat de mult ca acest adeziv tine laolata alimentele dandu-le o anumita consistenta mai stabila.

Laptele matern uman contine cazeina ? Da, 40 miligrame la un litru. Sau altfel spus: intr-un litru de lapte uman sunt 1% proteine si din acestea 4% este cazeina.
Laptele de vaca contine cu 400% mai multa cazeina decat cel uman.
Laptele de capra contine cu 250% cazeina mai mult decat cel uman.
Laptele provenit de la alte mamifere depaseste enorm de mult cazeina fata de cel uman.

Deci, laptele matern NU este acelasi lucru cu cel de vaca (sau al altor animale). Nu numai ca are o cantitate de cazeina cu mult inferioara celui de vaca dar are si proteine complet diferite de cel de vaca sau alt mamifer. In timp ce laptele uman formeaza in intestin mici “fulgi” pufosi care sunt usor de digerat, laptele de vaca formeaza conglomerate ca niste bataturi, mari, groase si dense pe care organismul uman are dificultati in a le digera.

Laptele produce mucus ! Reziduurile rezultate din descompunerea bacterica a cazeinei produc mucus dens si filamentos care se prinde de alte mucoase obstructionand diversele conducte ale tractului digestiv. In medie, o persoana care consuma lactate are in organism circa 4-5 litri de mucus care obstructioneaza organele interne: rinichii, splina, pancreasul, aparatul respirator etc. Imaginati-va, daca ati inceta sa mai mancati lactate pentru o saptamana, o ceata interioara s-ar ridica din corpul vostru. Dar mancati doar o felie de pizza in ultima zi si imediat in urmatoarele 12 ore mucusul se va reintoarce pentru a va ingreuna si bloca organele.

In activitatea mea indelungata de medic psihiatru si nu numai, am demonstrat tot timpul ca exista o corelatie intre activitatea cerebrala si consumul de cazeina, a carei suspendare din dieta faceau sa dispara atat simtomele la nivel mental cat si cele in plan comportamental. Simptomele semnaleaza rolul peptidelor derivate din cazeina in producerea efectelor toxice asupra neurotransmitatorilor sistemului nervos central.

Stomacul viteilor cu cele 4 compartimente ale sale este mult mai adaptat decat al celui uman. in a “demonta” cazeina si proteinele din laptele de vaca in aminoacizi. Aparatul digestiv al omului nu reuseste sa faca acelasi lucru si de aici rezulta reziduurile daunatoare care raman in organism, consecinta a imposibilitatii organismului de a “demola” cazeina si care se traduce intr-o deteriorare a mucoasei intestinale. Este ca si cum un motor ar fi alimentat cu carburantul gresit iar in acest caz, unele din partile sale incep sa se deterioreze.

Pe de alta parte, capacitatea organismului uman de a crea un mediu digestiv eficient se diminueaza cu varsta: ne referim la faptul ca acidul clorhidric necesar digestiei, dupa 50 de ani este produs in cantitate de doar 20% din necesar; sau la faptul ca ''renina'', o enzima necesara pentru “demolarea” cazeinei, dispare din organismul adultului datorita programarii genetice; si nu in ultimul rand la faptul ca enzimele pancreatice si hormonii necesari digestiei sufera si ei o diminuare.

Si cand toate acestea se intampla este evident ca prioritatea este aceea de a evita cazeina, care este prin excelenta proteina cel mai greu digerabila raportand la oricare alta proteina din hrana ingerata.

#boli #cazeina #lactate #lapte #vaca

Ce au mai parcurs alti cititori...

Minunile din dovleac
Populatiile care nu consuma lactate sunt mai sanatoase
Laptele de mama

Ce spun cititorii despre "Caracterul nociv al laptelui, expertiza unui medic "

Dana Gheorghe05 January 2020 10:43Raspunde

Multumesc pentru Artikol, bine descris..

15 January 2020 15:54Raspunde

Buna, Dana, Multumim mult.

a13 June 2017 22:25Raspunde

DR. GABRIEL FILIP, un mare vrăjitor/manipulator, care în loc să spună adevărul despre adevăratele motive pentru care laptele NU MAI ESTE sănătos pentru consum, induce idei eronate. Laptele din zilele noastre este, pur și simplu, OTRĂVIT. De aceea nu este așa de bun ca aliment. Toate pesticidele din furaje, toată medicația folosită pentru creșterea intensivă și tratamentul vacilor, precum și pentru și stimularea alăptării formează un puternic cocteil otrăvitor. Antibiotice, antiinflamatorii, hormoni, pesticide, etc.... toate administrate fără discenământ, au transformat laptele într-o otravă lichidă. Însă ideea că laptele, de unul singur, este cauza multor boli, ca și când toți ceilați factori, dovediți, ai bolilor, n-ar exista și nu ar acționa în paralel cu otrăvurile din lapte... este o aberație. Cauzele bolilor sunt multiple și acționează în acelați timp: cauze psihosomatice, toxicitatea generalizată, condiții grele de viață, alimentație deficitară, stil greși de viață, etc. La fel și cu carnea: nu carnea este problema... ci carnea otrăvită ca urmare a creșterii intensive. La fel și cu ouăle... la fel cu toate alimentele incriminate de manipulatorii ce vor să ascundă efectele cancerigene ale chimizării a tot ceea ce există: aer, apă, alimente, mediul înconjurător, habitatul casei, mașinii, locului de muncă... Orice minciună pentru a masca efectul criminal al produselor chimice.

Adrian04 September 2016 14:08Raspunde

Si fiindca esti om informat raspunde la intrebarea asta: in pizzeria ta preferata nu ti-au spus ca pot face pizza fara branza?!! Sau era un argument necesar pentru a emfatiza o teza valabila doar in contextul urban, unde laptele si produsele sale sunt puternic prelucrate industrial?

Andrei06 July 2016 23:13Raspunde

Pot sa cred ca omul nu poate fi carnivor din cauza unor diferente majore fata de carnivore: - Saliva alcalina. - Sistem digestiv subdezvoltat. - Aciditate gastrica scazuta. - Organism similar cu al cimpanzeilor, care sunt frugivori, insectivori si ocazional vaneaza(un paradox). Insa literatura naturista din trecut recomanda alimentele crude, fara a elimina total un anumit aliment. Omul a dobandit gena de procesare a laptelui la varsta adulta acum 50 000 de ani. Motivul este simplu, clima rece nu permite agricultura. Iarba creste si fara prea multa lumina/caldura. Popoarele nordice consumau peste, cresteau animale, vanau, activitati de baza si astazi(vezi renii radioactivi din Norvegia). Ei aveau acces la cereale numai prin schimburi cu celelalte popoare. Cred ca motivul pentru care laptele a ajuns sa fie blamat pentru toate bolile este SURSA lui, nu compozitia biologica naturala. Aceste studii sunt facute pe populatii care traiesc in mediu artificial, sunt sedentari, stresati, se hranesc cu alimente procesate, pline de pesticide si aditivi. Oamenii din zone izolate sunt inca sanatosi consumand lapte, branzeturi, slanina, etc., dar se Oxigeneaza, se expun la lumina naturala si fac efort fizic. Totusi sa nu uitam ca Steve Jobs era frugivor, asta nu l-a scutit de cancer, transplant si moarte prematura. Nu putem compara laptele unei vaci crescute cu porumb modificat genetic, plin de pesticide, careia ii este decupat stomacul pentru a extrage hrana putrezita. Aceasta vaca ar fi mai sanatoasa daca ar consuma cel putin 30% iarba, dar profitul e mai important. Prin ce procese chimice trece laptele industrial ? De cate ori este repasteurizat ? De ce companii gen Ne**le sunt acuzate ca folosesc instalatii din aluminiu pentru laptele bebelusilor. Cate persoane nu au hranit bebelusii cu produse Ne**le ca mai apoi sa treaca pe To**er BIO si toate problemele sa dispara "miraculos". Suna a reclama ? Intrebati si voi parinti cu bebelusi care au trecut la lapte BIO de la tarani sau chiar din comert !

Andrei06 July 2016 20:20Raspunde

Dacii si alte popoare europene erau pastori si apicultori. Credeti ca erau nebuni de nu arau cu plugul suprafete intinse ?

Andreea04 July 2016 22:29Raspunde

Tocmai am citit un articol împotriva consumului de lactate și m-a lăsat fără cuvinte. Cum sa spui ca lactatele nu ne sunt benefice? Eu cred ca citiți prea multe "studii" și începeți sa delirati. Eu sunt consumatoare de lapte și iaurt, am slăbit multe kg cu iaurt, face parte din alimentația mea de ani de zile și sunt foarte sănătoasă. Mătușa mea de 80 de ani de la tara care consuma preponderent lactate v-ar zice sa va vedeți de treabă.

Magda24 May 2018 12:00Raspunde

Corect!Aveți dreptate!

IesireaDinMatrix.25 June 2016 18:10Raspunde

Inca alte dovezi catre cei/le care renunta la lactate,sa o faca numai din cauze etice,stiind bine ce implica industria de lactate.In rest sanatatea,ecologia tine de etica,dar si fericirea. Insa asa cum arata dovezile nu neaparat scrierile din partea medicala ci dovezile clare ale populatiei din Valea Hunza,plus populatiile din Caucaz,pastorii din Bulgaria,Sardinia toti consuma lactate.Plus francezii ,a se citi paradoxul francez. Si totusi acestia sunt cele mai sanatoase populatii de pe planeta alaturi de vegetarieni !Cei din Okinawa consuma si carne dar putina.Ce se intampla cu lactatele?Peste tot citim despre faptul ca ""ce nesanatoasa este cazeina"",dar stiati ca urda si zerul nu au cazeina?Stiati ca exista cazeina A 1 si A 2?Iar cazeina A 2 nu este nesanatoasa,produsele lactate cu aceasta cazeina nu sunt nesanatoase?Plus consumata de populatiile amintite.Iata cateva info, http://www.organicbharat.com/milk.php http://paleoleap.com/place-of-dairy-on-paleo-diet/ https://www.a2milk.co.uk/about-a2-milk/ A se traduce interviul, https://www.youtube.com/watch?v=4uLdC5XtZu0

Daniel Mihailescu24 June 2016 10:21Raspunde

Toata pledoaria este contrazisa de realitate data de logevitatea deosebita a abhazilor - si a celorlati cauzcazieni, la care alimentul de baza e...kefirul de capra . Sa ne amintim ca numarul centenarilor la abhazi este egal cu numarul persoanelor trecute de 70 de ani in Romania, iar menopauza la femei se instaleaza mult mai tarziu In plus, cata cazeina contine urda? Zero.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101