Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. La ce sunt bune ridichile

La ce sunt bune ridichile

Denumirea stiintifica: Raphanus sativus Planta erbacee legumicola, din familia cruciferelor, cu frunze adanc crestate si cu radacina sferica sau conica, alungita, carnoasa si umflata. Ofera un gust deosebit, la fiecare muscatura; ridichile au un loc

Denumirea stiintifica: Raphanus sativus

Planta erbacee legumicola, din familia cruciferelor, cu frunze adanc crestate si cu radacina sferica sau conica, alungita, carnoasa si umflata. Ofera un gust deosebit, la fiecare muscatura; ridichile au un loc unic in inimile iubitorilor de legume. Exista multe soiuri de ridichi, ele au multe forme, marimi si culori diferite.

Ridichea medie, este de culoare rosie, rotunda, cu un interior alb stralucitor si aproximativ de marimea unei mingi de ping-pong. Un alt tip, este de culoare alba sau alb-crem, si este o ridichi de iarna, in timp ce cele rosii, sunt de primavara. Este insa interesant de stiu ca ridichea, initial, a fost negra. Alte soiuri au culoarea roz, gri inchis, violet, verde, alb, si galben.

Ridichea este mentionata in istoria Chinei, inca din anul 2700 i.Hr. Egiptenii au cultivat aceasta planta, chiar inainte de construirea piramidelor. Grecii si romanii au cultivat, de asemenea, aceasta planta si o consumau cu miere si otet. Cultivarea ridichei, a ajuns si in Anglia, Germania, Mexic, si Puerto Rico de prin anii 1500. In Marea Britanie, ridichile erau folosite si ca tratament medicinal, precum pentru pietre la rinichi, piele, si viermi intestinali. Este posibil sa fi functionat, deoarece colonistii au dus seminte de ridiche cu ei in Lumea Noua.

Citeste si articolul: 10 beneficii ale macrisului

Cand cumperi ridichi rosii, asigura-te ca nu sunt prea mari, prea moi, goale, sau galbene. Salata de ridichi cu spanac, este un amestec minunat, doar asigura-te ca le-ai spalat bine.

Inainte de a refrigera ridichile, spalati-le, scoateti frunzele verzi din partea de sus si puneti-le intr-o punga din plastic, cu un prosop de hartie in partea de jos. Acest lucru optimizeaza continutul de umiditate din restul de ridichi, si ajuta la pastrarea proaspata a acestora, pentru aproximativ o saptamana. Feliile, se pot adauga la sandvis-uri si salate. Nu aruncati frunzele ridichilor deoarece si acestea sunt pline de nutrienti importanti si pot fi folosite cu succes in salate sau in smoothie-uri verzi.

Beneficiile ridichilor in sanatate

Ridichile sunt o sursa foarte buna de vitamina C - 25% din valoarea zilnica recomandata - ajuta la reconstruirea tesuturilor si vaselor de sange, precum si mentinerea oaselor si a dintilor puternici. Vitamina C, lupta impotriva bolilor si salveaza celulele de la un atac violent al radicalilor liberi distructivi. Acest lucru se face prin intermediul electrolitilor si actiunea antioxidanta naturala din aceasta vitamina. Vitamina C creste imunitatea organismului si ajuta la lupta impotriva tuturor tipurilor de boli, inclusiv cancer, boli de inima si accident vascular cerebral.

Acid folic, fibre, riboflavina, si potasiu, precum si cantitati mari de cupru, vitamina B6, magneziu, mangan, calciu si substante nutritive, toate acestea sunt proeminente in ridichi si sprijina sanatatea organismului tau.

Nu este nici o surpriza faptul ca ridichile contin fibre si carbohidrati. Acest lucru, tine “sistemul spalat” si de asemenea, ajuta la mentinerea unei greutati sanatoase. In mod ironic, aceste legume pot ajuta la orice senzatie de arsura din timpul urinarii. Ridichile sunt un diuretic natural, purifica rinichii si sistemul urinar, si amelioreaza inflamatia.

Ridichile pot regla, de asemenea, tensiunea arteriala, reduce congestia, si previne problemele respiratorii cum ar fi astmul sau bronsita. Sunt un bun antibacterian, antifungic si au proprietati detoxifiante. Contin si compusi care calmeaza eruptiile cutanate, uscaciunea, si alte afectiuni ale pielii.

Consumul de ridichi, poate ajuta la eliminarea bilirubinei, evidentiata de o tenta de galben pe piele, in membranele mucoase, sau ochi, de multe ori prezenta la nou-nascuti. Acest tip de icter se produce atunci cand bilirubina se acumuleaza in bila. Intre timp, proprietatile benefice din ridichi, inhiba, de asemenea, daunele celulelor rosii din sange, prin furnizarea de oxigen proaspat.

Informatii nutritionale

O portie de ridichi (100 de grame):

Per portie

Calorii……………………………………………………………………...16

Carbohidrati……………………………………………………………...3 g

Zaharuri……………………………………………………………………..2 g

Fibre……………………………………………………………………..…..2 g

Proteine……………………………………………………………..……..1 g

Descopera si retete cu ridichi.

Studiile efectuate pe ridichi

Un studiu a raportat ca, in comparatie cu alte crucifere, ridichile negre spaniole, contin de patru ori mai mult glucosinolat, care sporeste detoxifierea. Testele clinice, au aratat ca acestea au o capacitate mai mare in detoxifiere, metabolizeaza rapid enzimele si reduc toxicitatea medulara.

Oamenii de stiinta, au ajuns la concluzia si rezultatele sustin ipoteza ca, glucosinolatele din ridichile negre spaniole, protejeaza impotriva toxicitatii acute.

Oamenii de stiinta, au evaluat eficacitatea chemopreventivelor din ridichi, inclusiv din radacina, tulpina, frunze, si extracte, si investigatiile asupra mecanismului molecular au aratat o scadere si chiar moartea celulelor canceroase din organismul uman.

Reteta sanatoasa cu ridichi:ridichi

Ingrediente:

Procedura:

  1. Puneti mazarea in 2 centimetri de apa clocotita, si astepta-ti pana este gata - 4 - 5 minute. Se pune pe o foaie de copt, captusita cu un prosop de hartie.
  2. Se procedeaza la fel si cu fasolea galbena. Amestecati fasolea cu mazarea si bagati la frigider - aproximativ 20 de minute.
  3. Amestecati cu suc de lamaie, ulei, coriandru, sare si piper intr-un castron mare. Adauga si ridichile. Pune-ti sare si piper dupa gust. Serviti rece.

Aspecte inedite despre ridichi

Cuvantul "ridiche" vine din latina "Radix", care inseamna "radacina", iar cuvantul grecesc "Raphanus", se traduce prin "rapid apare", ar putea avea de a face cu faptul ca ridichile sunt una dintre cele mai rapide plante din gradina, atunci cand acestea sunt plantate din seminte.

Rezumat

Ridichile sunt legume preferate de intreaga planeta. Ele contin cantitati semnificative de vitamina C si o serie de alte vitamine si minerale.

Ridichile contin, de asemenea, un compus antioxidant important, numit sulforafan, un luptator dovedit impotriva cancerului. Compusii din ridichi elimina bilirubina din ficat, previn icterul, si au si alte sarcini sanatoase, cum ar fi purificarea rinichilor si a sistemului de urinare, regleaza tensiunea arteriala, amelioreaza congestia, si previn probleme respiratorii cum ar fi astmul sau bronsita.

Daca vrei o masa vie dar si beneficii sanatoase in acelasi timp, cumpara ridichi, si feliazale subtire in urmatoarea ta salata!

Sursa pentru acest articol:

http://foodfacts.mercola.com/radish.html

http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2606/2

http://aggie-horticulture.tamu.edu/archives/parsons/publications/vegetabletravelers/radishes.html

http://nutrition.indobase.com/articles/radish-nutrition.php

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003479.htm

http://www.nutrition-and-you.com/radish.html - despre ridichi

#beneficii #cancer #proprietati #ridichi #rinichi #vitamina C

Ce au mai parcurs alti cititori...

Beneficiile consumului de kiwi
Semintele de mustar: putere de vindecare mare intr-un ambalaj mic
Piersica : 16 beneficii pentru sanatate

Ce spun cititorii despre "La ce sunt bune ridichile"

Paul12 July 2014 16:04Raspunde

da , exact aproape ca-n occident , când se constatâ câ un produs sau altul nu se mai vinde pe piatâ se "âncearcâ sâ-i "descopere tot felul de calitâti miraculoase" si omul care citeste spune "mai sti câ asa-i ,si hai sâ-l cumpârâm"scuze dacâ jignesc pe cineva !

arghiropol dan15 December 2013 02:25Raspunde

Documentati pana in varful degetelor! PROFESIONISTI cu adevarat!

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101