Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Hrana vie
  4. Beneficiile curmalelor pentru sănătate

Beneficiile curmalelor pentru sănătate

Curmalele sunt fructe pline de minerale, vitamine si fitonutrienti benefici pentru sanatate. Afla la ce sunt bune curmalele si ce beneficii pentru sanatate au.

Curmalele (Phoenix dactylifera) nu par a fi deosebite cand le privim, sunt "sifonate" si au exteriorul maro si uscat , dar sunt foarte gustoase si aromate!

Curmalii, pomii care produc aceste fructe, au fost adusi de pe coasta de vest a Americii, de catre misionarii spanioli, in anii 1700. Acestia incep sa faca rod  dupa 3-5 ani de la plantare, si sunt pe deplin maturi dupa 12 ani. Sunt cultivati in regiunile aride ale lumii si pot fi gasiti in special in Iordania si granita dintre Iran si Irak.

Iata ce vei afla din acest articol:

 

Beneficiile curmalelor pentru sănătate

Cand vine vorba de numarul de minerale si vitamine, este suficient sa va spun ca sunt o multime. In primul rand, acestea sunt usor de digerat, permitand corpului sa profite din plin de bunatatea lor.

Fibrele alimentare din curmale ajuta la deplasarea cu usurinta a reziduurilor  prin colon si ajuta la prevenirea colesterolului rau (LDL). Continutul de fier, o componenta a hemoglobinei in celulele rosii din sange, determina echilibrul de oxigen in sange. Potasiu, un electrolit, ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale. Vitaminele B continute in curmale si carotenolidele cum ar fi luteina, zeaxantina, , sunt absorbite in retina, pentru a mentine functiile optime de lumina, de filtrare, si protejeaza impotriva degenerescentei maculare.

curmale beneficii

Curmalele contin vitaminele A si K. Vitamina A protejeaza ochii, mentine pielea si chiar protejeaza plamanii si gura de a dezvolta cancer. Taninele, care sunt flavonoide, precum si antioxidantii polifenolici , lupta impotriva infectiilor si inflamatiilor, si ajuta la prevenirea sangerarii excesive (anti-hemoragice). Vitamina K este un coagulant de sange, care, de asemenea, ajuta la metabolizarea oasele tale.

Cuprul, magneziul, manganul, vitamina B6 (piridoxina), niacina, acidul pantotenic, riboflavina, sunt, de asemenea, prezente in curmale.

Impreuna, acesti cofactori ajuta organismul sa metabolizeze carbohidrati, proteine, si grasimi. Consumul de curmale cu moderatie, poate contribui la multe beneficii in sanatate, cum ar fi protectia impotriva deteriorarii celulelor, ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral, si prevenirea cancerului de colon, de prostata, de san, endometrial, pulmonar, si cancer pancreatic.

Iata si alte beneficii ale consumului regulat de curmale:

iti recomand sa citesti si Consumul a doar 3 curmale pe zi genereaza aceste 6 efecte uimitoare

 

Compozitia nutritionala a curmalelor

O portie medie de curmale fara samburi (28 de grame) contine:

 

Ce spun studiile despre beneficiile curmalelor?

Studiile au raportat multe beneficii pentru sanatate. Exista in curmale:

Studiile au concluzionat ca aceste fructe gustoase ar putea fi considerate un aliment aproape ideal cu o gama larga de substante nutritive esentiale si un mare potential pentru sanatate.

 

Cum consumăm curmalele?

Curmalele sunt folosite cu mare succes in bucataria cruda cu hrana vie ca si indulcitor. De la prajituri si pana la lapte si smoothie-uri, folositi cu incredere curmalele.

 

Concluzii

Fier pentru sange, fibre de fibre, vitamina A pentru ochi, potasiu pentru inima ta, B-uri, tanine - acestea sunt doar cateva din multele substante nutritive din curmale, ceea ce face din ele, una dintre cele mai sanatoase alimente din lume.

Curmalele sunt o gustare minunata, dar asigurati-va ca le mancati cu moderatie, fructele pot contine niveluri ridicate de fructoza, care pot dauna sanatatii dumneavoastra.

SURSE

http://foodfacts.mercola.com/dates.html
http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/7348/2
http://www.medjooldates.com/
http://www.imperialdategardens.com/
http://www.nutrition-and-you.com/dates.html
http://www.plantsciences.ucdavis.edu/GEPTS/pb143/CROP/DATE/date.htm - curmalele

#beneficii #curmale #minerale #proprietati #vitamine

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cuisoarele, un condiment traditional de Craciun cu proprietati vindecatoare
Fasolea ochi-negru : un complex de vitamine, proteine si minerale
La ce sunt bune ridichile

Ce spun cititorii despre "Beneficiile curmalelor pentru sănătate"

Liviu10 January 2016 21:05Raspunde

Exista cateva sute de aminoacizibin natura! Intre 20 si 25,infunctie de situatie sunt cei care intra in procesele de formare a proteinelor!

fleron08 February 2015 13:33Raspunde

In ce alimente vegetale se gaseste aur si/sau argint si/sau platina in cantitati mai mari? De ex aur se gaseste in anumiti gandaci.

08 February 2015 12:49Raspunde

In natura exista in total 20 de aminoacizi; conform acestui articol curmalele contin 23, deci mai multi decat exista :) No coment!

Alec Blenche08 February 2015 21:27Raspunde

este mai complex de atat , mai cititi si alte surse : https://tubeclip.files.wordpress.com/2011/06/aminoacizi.pdf sau http://en.wikipedia.org/wiki/Proteinogenic_amino_acid

Nicole16 August 2014 19:56Raspunde

Se numeste curmal sau finic si da, este o specie de palmier. Dar si autorul articolului s-a exprimat corect ;)http://ro.m.wikipedia.org/wiki/Finic

Loghin Roxana05 July 2014 17:57Raspunde

Pt. autorul acestui articol, curmalii in care cresc aceste frumuseti mici, sunt palmieri. Cumalele sunt fructele palmierului . La scoala ne-au invatat despre curmal, ca sa aflu muult mai tarziu ca palmierul e curmal

Alina20 November 2014 01:50Raspunde

Nu palmierul e curmal ci invers ...curmalul este o specie de palmier.

Pirvu Gabriela27 April 2014 22:59Raspunde

Din pacate majoritatea curmalelor de pe piata sunt confiate, chiar si cele vandute ca fiind "uscate". Doar dupa ce consumi cu adevarat uscate sau proaspete iti dai seama de diferenta. Mai exista o varianta de curmale pe piata,proaspete, la cutie de carton insa rezista dubios de mult timp la frigider pentru niste fructe proaspete.

Silviu24 March 2014 16:31Raspunde

?ti?i cumva dac? cele care se g?sesc pe pia?a din romania au adaos de zah?r ?multumesc.

24 March 2014 16:38Raspunde

fructele confiate au zahar (sunt fierte in apa cu zahar). fructele uscate (curmale, smochine) nu cunoastem sa aiba zahar adaugat.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101