Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Blog
  4. De ce vaca are oase puternice si noi nu?

De ce vaca are oase puternice si noi nu?

Ati auzit vreodata de o vaca sa aiba nevoie de suplimente de calciu pentru oase? Sau de medicamente pentru osteoporoza? Si sa ne gandim totusi cata greutate cara pe aceste oase!. Cum fac vacile de au oase asa de puternice? Probabil ca de la multele p

Ati auzit vreodata de o vaca sa aiba nevoie de suplimente de calciu pentru oase? Sau de medicamente pentru osteoporoza? Si sa ne gandim totusi cata greutate cara pe aceste oase!. Cum fac vacile de au oase asa de puternice? Probabil ca de la multele plante pe care le mananca. Laptele de vaca este pentru viteii in crestere, dar inca dinainte ca vitelul sa ajunga la maturitate, acesta este intarcat si trece pe o alimentatie de “verdeturi”.

Marile firme din industria alimentatiei, agriculturii si cele farmaceutice alaturi de “prietenii “ lor bine platiti din mass-media, au convins multa lume ca pentru a avea oase puternice ai nevoie de lapte si de suplimente cu calciu sau eventual medicamente.

Numai in America, unde o femeie consuma in medie 1 litru de lapte/zi, nu mai putin de 30 milioane de femei sufera de osteoporoza. De fapt laptele si produsele lactate in exces accelereaza pierderea densitatii oaselor iar suplimentele adaugate nu sunt decat inca un factor negativ care duce spre mai multe complicatii si alte stari nefericite de sanatate.

De fapt aceste suplimente de calciu ce contin carbonat de calciu sau pur si simplu creta, sau roca, nu fac altceva decat sa produca calcifiere in corpul nostru, fenomen care se instaleaza de obicei la nivelul tesuturilor, incheieturilor si in jurul organelor vitale.

Hotii de oase

Unul din principalele motive din cauza caruia avem oase slabite, este ca laptele de vaca precum si suplimentele sau medicamentele au un efect acid in corp. Iar atunci cand corpul este acid , in mod automat, trebuie sa faca rost de o baza pentru a neutraliza acidul. Astfel calciul este scos din oase si folosit in acest scop.

Laptele de vaca are de 3 ori mai multe proteine decat laptele de mama, iar cand acesta este consumat , o mare parte din aceste proteine care sunt desfacute in amino-acizi (acizi, se intelege), produc aciditate si astfel o mare cantitate din calciul din oase este pierdut. Iar laptele nu este singurul care produce aciditate in organism.

De regula orice aliment gatit, nenatural, procesat va produce aciditate. In aceasta categorie intra si baturile de carbogazoase dar si alimentele bogate in proteine precum nucile si semintele. Este important pentru echilibrul Ph-ului sa consumam 80%  alimente alcaline si 20 % alimente acide.oase de vaca

Pentru cine nu vrea sa-si piarda vremea cu un tabel cu aciditatea sau alcalinitatea alimentelor, exista o regula simpla care se aplica mult mai usor. De obicei radacinile, semintele, nucile si carnea sunt acide iar tulpinile, frunzele si oasele (maduva) sunt alcaline. 

Pe de alta parte poti avea oase cu o densitate ridicata dar care se pot rupe ca niste crengi uscate daca aceste oase nu sunt si de calitate. Iar , desi poate unele medicamente iti pot da densitate, cu siguranta nu iti vor asigura si calitatea oaselor. De fapt folosirea pe timp indelungat a medicamentelor pentru osteoporoza  precum Reclast sau Actonel, a fost legata de fracturi ale femurului dupa doar 4 ani.

Cel mai bine este sa gandim logic. Daca laptele de vaca ar ajuta in vreun fel , nu am mai avea nevoie de medicamente. Iar daca medicamentele ar ajuta si ele, atunci bolile de oase ar trebui sa fie sub control. In schimb problemele de oase sunt din ce in ce mai dese si cresc de la an la an.

Calea naturala pentru oase

Daca avem o problema legata de oase, aceasta problema trebuie tratata in primul rand natural. Trebuie sa ne gandim ca pentru a rezolva aceasta problema nu avem nevoie de scanari ale oaselor si de medicamente de oasteoporoza, aceste lucruri nu vor determina si vindeca cauza. Sunt multe alte lucruri de care avem nevoie pentru sanatatea oaselor iar medicamentele nu se afla pe aceasta lista.

#calciu #medicamente #oase #osteoporoza #vaca #verdeturi

Ce au mai parcurs alti cititori...

Nutrientul necesar pentru pentru oase puternice care este trecut cu vederea
Pericolele deficientei de vitamina D
Cele mai bune si cele mai rele alimente pentru oasele tale!

Ce spun cititorii despre "De ce vaca are oase puternice si noi nu?"

Ortansa04 January 2015 13:47Raspunde

Inainte laptele nu se gasea pe toate drumurile pentru ca fiecare avea vaca lui care ii dadea lapte.se cam exagereaza .intotdeauna ce e mult strica ,ce e prea putin nu e de ajuns.echilibrul este important .parerea mea.LA MULTI ANI!

cristian10 September 2014 00:00Raspunde

de ce leii au oase puternice desi mananca doar carne ? :) vedeti dvs,faptul ca vacile mananca iarba nu inseamna ca si noi trebuie sa facem la fel, ci trebuie sa mancam ce ii este destinat omului(nci carne si nici iarba!)

04 January 2015 09:16Raspunde

Aici era vorba despre vaca fiindca da laptele pe care ea nu- l consuma decat la inceputul vietii , la fel ca si leii dealtfel. Mergand pe aceasta ratiune e la fel si cu omul , ar trebui sa consume doar laptele matern. Mi se pare destul de logic , mai ales ca in vechime omul nici nu consuma atata lapte, laptele nu era pe toate drumurile ca in ziua de azi. Sunt mari interese financiare la mijloc , nimeni nu e interesat de s?n?tatea voastr? ci doar de banii vostri. Pana la urma , fiecare e dator sa gandeasca cu capul lui ,nu sa- l poarte doar de decor. Respect.

gigi29 December 2016 17:29Raspunde

Raspunde la comentariu:de ce carnivorele au oase puternice ?

29 December 2016 21:48Raspunde

Pentru ca au mancat animalele care mancasera iarba ... minerale reciclate . Insa /carnivorele sunt facute pentru a recicla astfel mineralele intr-un mediu acid , noi nu ! Pentru ca noi avem un corp alcalin si trebuie sa gatit(distrugem) carnea pt a o consuma...in sf sunt f multe de spus.

arakelian06 February 2013 16:48Raspunde

laptele are calciu, dar in dilutie f. mica. Mai concentrata e branza grasa, dar si oasele de peste ( chiftele din pesti mici, cu tot cu oase, sau sardine la coserva, macrou marinat). La fel, astazi omul consuma multa faina ( piine, paste, patiserii, cereale pt micul dejun, prajituri), dar in afara de grau sunt si alte cereale cu un continut mare de calciu ( porumb, orz, ovaz etc). O alta problema e asimilarea si folosirea lui - Vit. D fiind raspunzatoare(vitamina produsa de piele la lumina, nu avem nevoie de suplimente). Omul insa a ajuns sa stea tot mai mult in casa, la umbra, in plus poluarea scade gradul si calitatea ultravioletelor, iar cel mai rau cred ca este supraimbracarea/ acoperirea pielii. O solutie perfecta e iesitul la plimbare in fiecare zi, 1-2 ore ( vara seara, iarna ziua).

poor guy is poor20 January 2013 04:21Raspunde

Din pacate acum si verdeturile au ajuns sa aiba un pret cam mare, fie si doar o legatura de patrunjel pe zi incarca bugetul cu 30 RON pe luna.

arakelian06 February 2013 16:52Raspunde

aici vin cu experienta vestica. Oamenii cultiva 3 fire de patrunjel in ghivece, jardiniere, oamenii cultiva fiecare palma de pamant in jurul blocurilor/caselor, fac compost cu deseuri pt a ingrasa acest pamant saracit de om. Din experienta familiei: toamna cand e f. ieftin congelez sau usuc. Calciu nu e vitamina sa se piarda. Efortul e minim, fac un drum la piata pt 3 luni, consum apa mai putina cu spalatul, si evident bani si timp mai putin. Romania are o bogata oferta de legume si fructe de calitate. Nu stim noi sa le apreciem - eu am vazut asta cand nu le-am mai avut. Un alt lucru care l-am invatat din experienta vestica: nu ne permitem financiar? reducem cantitatea, in favoarea calitatii.

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101