Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. 5 motive pentru care nu slabesti, chiar daca mananci echilibrat

5 motive pentru care nu slabesti, chiar daca mananci echilibrat

Daca vrei sa slabesti poate fi frustrant sa vezi ca nu ai rezultate chiar daca mananci cum trebuie. Din pacate, este o situatie destul de des intalnita. Multi oameni se bucura de primele rezultate, insa se descurajeaza cand vad ca ajung intr-un punct

Daca vrei sa slabesti poate fi frustrant sa vezi ca nu ai rezultate chiar daca mananci cum trebuie. Din pacate, este o situatie destul de des intalnita. Multi oameni se bucura la inceput, cand au rezultate, insa se descurajeaza cand vad ca ajung intr-un punct mort dupa doar cateva luni.

Mai frustrant este sa nu ai deloc rezultate, nici macar la inceput, si sa nu slabesti in ciuda tuturor eforturilor depuse. Daca e si cazul tau, iata cateva motive pentru care este posibil sa se intample acest lucru.

Esti prea stresat(a)

Devine deja un cliseu, insa adevarul este ca diminuarea stresului este importanta pentru un stil de viata sanatos. Stresul poate influenta chiar si greutatea corporala. Cand esti stresat, corpul raspunde printr-o reactie de lupta-sau-fugi, care s-a dezvoltat inca din vremurile preistorice, cand oamenii aveau nevoie de aceasta reactie de stres pentru a supravietui. In ziua de azi, insa, reactia de stres a corpului este declansata de o agenda prea incarcata, tot felul de intalniri, obligatii sociale si alte raspunderi de acest fel.

Cand corpul este stresat, produce anumiti hormoni, in special adrenalina si cortizol. Cortizolul este un adevarat inamic al pierderii in greutate. Din cauza sa, corpul isi mentine greutatea, mai ales pe cea din jurul taliei.

De aceea este bine sa te implici in activitati care te ajuta sa te destinzi – yoga, masaj, sauna, un pranz cu prietenii, plimbari si meditatie – in aceeasi masura in care ai grija sa iti respecti rutina de exercitii fizice. Este tentant sa crezi ca sportul este singurul care te poate ajuta sa-ti atingi telurile in ceea ce priveste pierderea in greutate, insa adevarul este cu totul altul.

Faci prea mult sport

Daca tot vorbim de sport, verifica daca nu exagerezi cu miscarea. Sportul este bun pentru pierderea in greutate, insa sportul in exces poate declansa raspunsul de stres mentionat mai sus. Si, odata cu stresul vine si cortizolul si… restul deja il cunosti.

Suferi de epuizarea glandelor suprarenale

Vei vedea ca problemele enumerate au toate legatura intre ele si sunt corelate cu sanatatea hormonala. Glandele suprarenale produc o anumita cantitate de hormoni de stres, de aceea o buna sanatate a suprarenalelor este absolut necesara pentru pierderea in greutate.

Milioane de oameni sufera de epuizare suprarenala, o maladie moderna cauzata, in principal, de prea mult stres. Cand glandele suprarenale obosesc, apare o senzatie permanenta de epuizare, precum si alte simptome ca insomnia, o depresie usoara si o pofta permanenta de alimente sarate.

Daca ai impresia ca suferi de epuizare suprarenala, trebuie sa ai grija de trei lucruri: sa-ti ajuti tiroida cu o alimentatie adecvata, sa elimini din stres si sa renunti la cofeina (cofeina stimuleaza corpul sa produca mai mult cortizol).

Ai probleme cu glanda tiroida

Hipotiroidismul poate sa apara in cazul epuizarii suprarenale netratate sau poate fi o boala ereditara. Hipotiroidismul si epuizarea suprarenala au simptome similare, desi sunt cateva indicii care pot ajuta la identificarea hipotiroidismului. Tremuratul mainilor, pielea uscata, respiratia accelerata, nervozitatea si o sensibilitate marita la caldura sunt toate simptome ale hipotiroidismului.

Poti consulta medicul pentru a vedea daca este vorba de hipotiroidism, caz in care vei primi un tratament. Dar, pana atunci, este bine sa te asiguri ca ai suficient iod in alimentatie, pentru ca tiroida are nevoie de iod pentru producerea hormonilor.

Suferi de sindromul ovarelor polichistice 

Sindromul ovarelor polichistic este mult mai raspandit decat s-ar crede si trece de multe ori neobservat. Cauza exacta a aparitiei sindromului ovarelor polichistice nu este cunoscuta, insa afecteaza femeile aflate la varsta reproducerii si este asociat cu cresterea in greutate, acneea, o pilozitate crescuta corporala si menstruatie neregulata.

Pentru a trata aceasta afectiune cel mai bine este sa ceri sfatul unui medic, dar sunt si cateva aspecte de care poti tine cont: o alimentatie redusa in carbohidrati si bogata in grasimi vegetale sanatoase este foarte utila, avand in vedere ca diminuarea consumului de carbohidrati reduce inflamatia, in timp ce grasimile sanatoase stimuleaza productia de hormoni. Eliminarea stresului, sportul regulat si somnul adecvat, oricat ar suna de monoton, sunt extrem de importante pentru femeile care sufera de sindromul ovarelor polichistice – ca, de altfel, pentru toata lumea.

Sursa utilizata: http://www.care2.com/greenliving/5-reasons-you-might-not-be-losing-weight-even-if-youre-eating-well.html

#pierderea in greutate #slabesti #sport

Ce au mai parcurs alti cititori...

Ce ar trebui sa stim despre sistemul limfatic
Sportul ameliorează depresia şi anxietatea şi previne dementa
7 obiceiuri care dăunează sistemului imunitar
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101