Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Un medic specialist explica cum sa eviti supraalimentarea si sa atingi nivelul optim de greutate

Un medic specialist explica cum sa eviti supraalimentarea si sa atingi nivelul optim de greutate

De ce cele mai multe diete dau gres? Nu pentru ca suntem noi lenesi sau nu avem vointa. Aproape de fiecare data acestea dau gres pentru ca ne privam de prea multe. Cand iti reduci in mod semnificativ cantitatea de calorii, corpul percepe acest lucru

De ce cele mai multe diete dau gres? Nu pentru ca suntem noi lenesi sau nu avem vointa. Aproape de fiecare data acestea dau gres pentru ca ne privam de prea multe.

Cand iti reduci in mod semnificativ cantitatea de calorii, corpul percepe acest lucru ca pe un pericol iminent. Sistemul de alarma intern care ne protejeaza de flamanzire se activeaza si incetineste metabolismul. Treci pe modul de flamanzire si ai tendinta de a manca prea mult. Si, inevitabil, cand renunti la cura, revii la greutatea anterioara si inca ceva peste.

Gandeste-te la ce se intampla cand sari peste micul dejun, muncesti fara sa-ti iei pranzul si seara ajungi in sfarsit acasa. Mananci orice iti sta in cale, nu-i asa? Te simti apoi rau, prea plin, vinovat si iti pare rau ca ai pus piciorul in bucatarie.

De ce se intampla acest lucru? Pana la urma, esti o persoana rationala. Stii foarte bine ca nu e bine sa mananci prea mult.

Nu esti nici lipsit de vointa, nici imoral, nici orientat spre autodistrugere. Nu ai nevoie de ani de terapie pentru a rezolva problema.

Raspunsul se afla in programarea noastra genetica: corpul nostru este facut sa ia in greutate. Si deloc intamplator, corpului nu-i place deloc sa fie privat de o cantitate suficienta de calorii.

Cunoastem cu totii persoane supraponderale care spun, “Eu nu mananc prea mult, si totusi nu pot pierde in greutate.” Dietele pe care le tin nu dau rezultate si de obicei isi recapata greutatea anterioara. Daca au trecut prin tot felul de diete, corpul este deja obisnuit cu procesul.

Aud des ca epidemia de obezitate este o chestiune de raspundere personala. Oamenii ar trebui sa exercite mai mult autocontrol. Ar trebui sa nu mai manance atat de mult si sa renunte la bauturi indulcite si alimente procesate. Stiinta arata altceva: alimentele procesate, bogate in zahar, sare si grasimi— alimente create artificial in loc sa fie crescute in pamant — dau dependenta din punct de vedere biologic.

Aproape nimeni nu sta sa manance patru castroane pline de broccoli, dar multi ar fi in stare sa rada patru castroane pline de inghetata. Acest comportament este generat de centrele de recompensa neurochimice primitive din creier care depasesc puterea vointei. In cazul dependentei de mancare, aceste comportamente depasesc semnalele obisnuite biologice care controleaza foamea.

Nimeni nu alege sa fie gras. Insa suntem programati biologic sa ne dorim alimente dulci si condensate si sa mancam cat de multe putem.

Iata 7  strategii pentru a evita supraalimentarea si pentru a pierde in greutate

Din fericire, sta in puterile noastre sa ne normalizam obisnuintele alimentare — si niciuna dintre aceste strategii nu implica numararea caloriilor. Pentru a pierde in greutate, a ne mentine greutatea si a reduce riscul de diabet, iata sapte strategii eficiente utilizate de Mark Hyman, medic de familie, specializat in medicina functionala, autor, lector, formator, cu pacientii sai:

  1. Mananca alimente intregi. Cel mai important lucru in pierderea in greutate si evitarea consumului exagerat de mancare este sa incluzi in dieta alimente neprocesate, intregi si adevarate. Acest lucru inseamna ca trebuie sa treci pe legume, fructe, cereale integrale, fasole, oleaginoase, seminte, ulei de masline, produse organice.
  2. Nu sari niciodata peste micul dejun. Daca sari peste micul dejun te vei infometa si pe parcursul zilei ajungi sa consumi mai multa mancare decat ai nevoie pentru a te simti plin. Un studiu recent pe 3.000 de oameni care au pierdut in medie 35 kg si si-au mentinut greutatea timp de sase ani a aratat ca majoritatea dintre acestia au luat regula micul dejun. Numai 4% dintre cei care nu au luat micul dejun au reusit sa-si mentina greutatea pierduta.
  3. Cand mananci fa-o in mod constient. Trebuie sa fii relaxat pentru ca sistemul nervos intestinal sa functioneze normal. Daca esti stresat, nu poti digera mancarea corect si hormonii de stres incetinesc metabolismul. Si cand mananci repede ai tendinta de a manca mai mult decat trebuie, pentru ca ii ia creierului tau 20 de minute de cand incepi sa mananci si pana cand acesta percepe senzatia de satietate.
  4. Tine un jurnal. Daca scrii tot ce mananci - nu numai ce mananci, dar si cum te simti dupa ce ai mancat — este foarte util sa renunti la mancatul fara rost si la alte obiceiuri alimentare daunatoare. O cura de cuvinte si analiza de sine deseori contribuie la pierderea in greutate. Iti metabolizezi viata si caloriile mult mai bine.
    pierdere greutate jurnal

    Sursa foto : https://goo.gl/jQni1x

  5. Dormi suficient de mult. Este vital sa dormi opt ore neintrerupte pe noapte. Vei reduce poftele si normaliza hormonii care regleaza grasimile. Un studiu a descoperit ca si o privare partiala de somn duce la rezistenta la insulina, favorizand aparitia obezitatii si a diabetului de tip 2.
  6. Gestioneaza-ti nivelul de stres. Locuri de munca solicitante, tensiune in casnicie, lipsa de somn, prea multe lucruri de facut, si prea putin timp duc toate la aparitia stresului cronic, care te fac sa mananci mai mult decat ai nevoie. Invata sa te relaxezi activ cu tehnici precum meditatia, yoga, sau respiratii adanci.
  7. Fa miscare. Exercitiile potrivite te vor ajuta sa pierzi in greutate, sa ti-o mentii si sa-ti controlezi pofta de mancare astfel incat sa nu mananci mai mult decat ai nevoie. Incearca sa mergi pe jos cel putin 30 de minute in fiecare zi. Multi au nevoie de mai multa miscare si de exercitii sustinute pentru a vindeca diabetul si a normaliza ritmul de mancare. Alege metode care sa fie si distractive in acelasi timp: alearga, mergi cu bicicleta, danseaza, joaca jocuri sau sari pe o trambulina.

Trebuie sa intelegi ca nu e vina ta daca mananci prea mult. Tu ce strategie folosesti pentru a manca normal si a rupe cercul vicios al dependentei de mancare? Scrie-ne ideile tale in comentariile de mai jos, aici invatam impreuna!

Sursa utilizata: http://www.mindbodygreen.com/0-21050/how-to-stop-overeating-reach-your-healthy-weight-a-doctor-explains.html - greutate

#alimente #bisfenolul-A #greutate #mancare #metabolism #somn

Ce au mai parcurs alti cititori...

Cum iti influenteaza obiceiurile alimentare modul in care dormi
Top alimente ce reduc riscul dezvoltarii cancerului mamar
Ce trebuie să mâncăm și ce să nu mâncăm atunci când ne luptăm cu o răceală?

Ce spun cititorii despre "Un medic specialist explica cum sa eviti supraalimentarea si sa atingi nivelul optim de greutate "

Ana24 February 2017 00:04Raspunde

Eu daca iau si micul dejun ma ingras mai tare. Daca sar peste aceasta masa pierd in greutate. Daca dorm prea mult iarasi iau in greutate. 6 ore imi sunt suficiente. Nici o dieta nu are efect la mine. Pot sa mananc numai legume si fructe. Nu slabesc un gram. Singura metoda in care slabesc este activitate fizica. Dar nu sport, sala etc. Ci multe ore state in picioare, mersul si stresul ma ajuta sa slabesc. Si atunci max 5 kg.

Sanda12 February 2017 23:47Raspunde

Regulile funcționează, e clar! Am început o dietă bazată pe legume, semințe și fructe în special! E adevărat, când dorm bine pierd mai mult din greutate; la fel când fac mai multă mișcare; când sunt mai puțin preocupată ( stresata)...

bitica12 February 2017 17:14Raspunde

da o sa respect un pic regulile de mai sus am 96 kg

liliana18 November 2016 18:18Raspunde

Teoreticamente ..tutt lo sapiamo..cisa dobiamo dare ..e nn fare...per una vita sana equilibrata...pero..de le volte il laviro nn pernete

02 November 2015 16:17Raspunde

Bine gindit pentru sanatate.

NICA IOAN31 October 2015 23:59Raspunde

da, e fff important sa respectam aceste recomandari pt ca OBEZITATEA e o GRAV BOALA !

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101