Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Diete
  4. Ce efecte crezi ca are consumul de 6 catei de usturoi copt pe zi asupra sanatatii?

Ce efecte crezi ca are consumul de 6 catei de usturoi copt pe zi asupra sanatatii?

Usturoiul copt nu este doar o garnitura aromata. Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante folosite in scop medicinal. Egiptenii foloseau frecvent usturoiul in mancare, dar si pentru tratarea diverselor afectiuni de sanatate. Usturoi conservat

Usturoiul copt este mai mult decat o garnitura aromata. Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante folosite in scopuri medicinale. Egiptenii foloseau frecvent usturoiul atat in mancare, cat si pentru tratarea diverselor afectiuni de sanatate. Bulbi de usturoi s-au gasit si in mormantul lui Tutankhamon. Desi originar din Asia centrala, usturoiul are o istorie de peste 7000 de ani in diverse culturi de pe intreg globul. Romanii, grecii, japonezii si chiar si nativii americani foloseau usturoiul si il pretuiau pentru proprietatile sale medicinale. 

Scurt istoric 

Ceea ce este cu adevarat uimitor la aceasta planta este ca vechile civilizatii ale lumii, fara sa aiba contact una cu alta, au ajuns la aceeasi concluzie cu privire la calitatile vindecatoare si benefice ale usturoiului.

Nelipsit din bucataria mediteraneana, usturoiul este folosit frecvent si in Africa, India, Asia si in multe tari europene. La mijlocul anilor 1300 britanicii pastrau usturoiul in cabinetul cu medicamente, pe care il foloseau in tratarea diverselor afectiuni si boli, de la durerile de dinti si constipatie pana la edem si chiar ciuma.

In ziua de azi stim ca ingredientul activ din usturoi, planta inrudita cu crinul (familia allium) este alicina, un compus organo sulfuric. Interesant este ca usturoiul proaspat nu elibereaza aceasta substanta daca nu este taiat sau strivit.

Alicina este, de fapt, instrumentul de aparare al usturoiului contra atacurilor daunatorilor plantei. Cand este „atacat”, o enzima din usturoi numita alinaza, converteste alina in alicina, care da usturoiului mirosul puternic si specific.

Usturoiul este bun pentru inima

Desi usturoiul are o lista lunga de beneficii pentru sanatate, una dintre cele mai interesante si studiate este capacitatea sa de a intari inima si sistemul cardiovascular. Cercetatorii au inceput sa acorde atentie abilitatii usturoiului de a preveni bolile cardiovasculare dupa ce au descoperit ca populatia din zona mediteraneana, unde usturoiul este nelipsit din bucataria locala, prezinta rate de deces mai reduse decat in alte tari.

Este binecunoscut faptul ca dieta mediteraneana are o rata a imbolnavirii mult mai redusa, in special in ceea ce priveste problemele cardiovasculare. Si nu este o coincidenta faptul ca, pe langa alte alegeri alimentare sanatoase, oamenii din aceasta zona consuma usturoi in cantitati mari.

efecte usturoi copt

Compusii organo sulfurici din usturoi ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare cu ajutorul agentilor anticoagulare care impiedica formarea de cheaguri in sange, ceea ce joaca un rol esential in reducerea riscului de boala cardiaca.

Usturoiul reduce si nivelul de colesterol, regleaza tensiunea arteriala si stimuleaza circulatia sangelui, toate acestea avand rol de prevenire a atacurilor cardiace si a accidentului vascular.

Beneficiile usturoiului copt

Cercetatorii considera, de asemenea, compusii organo sulfurici ca avand proprietati protectoare impotriva cancerului.

Unele studii arata ca usturoiul este eficient in prevenirea cancerului pancreatic, la colon, rectal, esofagian, la pancreas, la stomac, la san, la prostata, la vezica, la creier si la plamani, precum si a mielomului multiplu.

Conform site-ului Web MD, usturoiul poate constitui si un tratament extrem de util pentru „prostata marita (hiperplazia prostatica benigna; BPH), fibroza chistica, diabet, osteoartrita, febra fanului (rinita alergica), diareea calatorului, presiunea arteriala in ultimele luni de sarcina (preeclampsie), candidoza, gripa si gripa porcina.”

Datorita continutului bogat de antioxidanti, usturoiul este deseori utilizat pentru a preveni si trata racelile comune. Proprietatile sale puternic antibacteriene si antifungice fac din usturoi un tratament eficient pentru infectii, de aceea era frecvent folosit pe campul de lupta pentru soldatii raniti. Usturoiul se poate folosi si cutanat ca solutie contra tantarilor si a puricilor atat pentru oameni cat si pentru animalele de companie. Un studiu chiar a aratat ca un consum de usturoi sub forma de tablete de 1200 mg/zi timp de 8 saptamani a redus riscul de intepaturi de insecte cu 21%.

Usturoiul este util si pentru durerile de urechi. Aceste remediu puternic mirositor amelioreaza inflamatia si ucide bacteriile. Usturoiul se mai poate folosi cu succes, conform site-ului Web MD, pentru a trata “oboseala cronica, tulburarile menstruale, nivelurile anormale de colesterol cauzate de medicamentele pentru HIV, hepatita, lipsa de aer cauzata de bolile hepatice, ulcerul stomacal cauzat de infectia cu H. pylori, cresterea performantei sportive, tratarea durerii musculare cauzate de efortul fizic, unei conditii care cauzeaza umflaturi in tesutul sanului, numita boala sanului fibrochistic, a unei afectiuni a pielii numita sclerodermie si a toxicitatii cu plumb.”

Usturoiul este util si pentru alte boli comune, printre care raceala comuna, durerile de cap si de stomac, congestia sinusurilor, febra, durerile in gat, lipsa de aer, astmul si bronsita.

Usturoiul copt vindeca organismul in 24 de ore

Dar partea cea mai buna a usturoiului este ca proprietatile sale de vindecare au nevoie de doar 24 de ore pentru a-si face simtite efectele! Expertii spun ca un consum de 6 catei de usturoi copti pe zi are un efect uimitor asupra sanatatii.

Iata ce se intampla in corp:

Ora 1: Stomacul digera lent usturoiul, care incepe sa hraneasca tot corpul.

Orele 2-4: Usturoiul incepe sa distruga celulele de cancer si sa previna deteriorarea cauzata de radicalii liberi.

Orele 4-6: Metabolismul incepe sa accelereze si sa extraga lichidele si grasimile din corp.

Orele 6-7: Proprietatile antibacteriene ale usturoiului distrug bacteriile nocive din corp.

Orele 6-10: Nutrientii din usturoi ajung la celule, unde exercita o influenta oxidanta.

Orele 10-24: Corpul incepe un proces intens de curatare si detoxifiere, care duce la:

Usturoiul trebuie consumat regulat, chiar si dupa ce se fac simtite primele imbunatatiri ale sanatatii. Usturoiul este un aliment medicinal cconsumat intreaga viata si ajuta corpul sa fie puternic, sanatos, viguros si plin de energie. Usturoiul poate fi considerat, fara indoiala, cel mai puternic aliment vindecator de pe planeta.

Cum se coace usturoiul

Usturoiul copt se prepara foarte usor.

  1. Se incalzeste cuptorul la 204°F.
  2. Se curata si se arunca partea exterioara a usturoiului - foitele. Se lasa numai pielita individuala a cateilor de usturoi.
  3. Cu ajutorul unui cutit se inlatura cam 0.5 - 1.25 cm din varful cateilor de usturoi.
  4. Se aseaza intr-o forma de briose, cu partea taiata in sus. Se stropesc cu ulei de masline si se freca putin pentru a fi patrunsi. Se acopera cu foaie de copt.
  5. Se coc aproximativ 30-35 minute sau pana se inmoaie.
  6. Se lasa la racit si apoi se inlatura coaja de pe fiecare catel de usturoi.

Usturoiul copt se congeleaza intr-o tava de gheata sau se acopera cu ulei de masline si se pastreaza intr-un recipient cu capac la frigider o saptamana.

Se consuma dimineata pe stomacul gol.

Sursa utilizata: https://dailyhealthpost.com/roasted-garlic-cloves/2/

#anticancer #antioxidant #beneficii #usturoi copt

Ce au mai parcurs alti cititori...

8 beneficii pentru sanatate ale cimbrului
Rhodiola (Rhodiola Rosea), planta care combate depresia si sporeste imunitatea
Afinul, o planta cu beneficii importante pentru sanatate
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101