Cand vine vorba de sanatate, prevenirea bolii este cu mult mai buna decat tratarea acesteia. Cercetari recente confirma ca inflamatiile sunt o cauza decisiva de boli si afectiuni la adulti. Expertii sunt acum de acord ca eliminarea sau limitarea expunerii la urmatoarele sapte alimente pot micsora inflamatiile si pot duce la o mai buna sanatate.
Alunga pofta de dulce
Problema evidenta cu mancatul prea multor alimente zaharoase este castigul in greutate. Oricat de rau este acest lucru, excesul de zahar mai duce si la o varietate de alte probleme de sanatate, precum anxietatea, migrenele, depresia, fibromialgia si diabetul de tip II. De exemplu, diabetul intervine deoarece inflamatiile cauzeaza rezistenta la insulina, care, in timp, cauzeaza diabet. In mod asemanator, zaharurile afecteaza sistemul imunitar, ceea ce poate duce la fibromialgie.
Lactatele, care contin o forma de zahar, cauzeaza si ele inflamatii si ar trebui evitate. Donald Abrams, doctor in medicina si sef al sectiei de oncologie la San Francisco General Hospital, explica faptul ca trupul uman nu a fost menit sa ingereze lapte dupa intarcare; de aceea laptele contribuie la inflamatii. Studiile au aratat ca excesul de lactate poate duce la cancere la san, prostata si vezica, dar si la limfomuri. Cititi mai multe despre lapte in articolul : Laptele, aliment miracol sau otrava?
Sari peste ce este prea mult
Consumul de prea multa carne poate de asemenea sa duca la inflamatii. Acesta include carnea de vita, porc si pui, toate continand acid arahidonic. Un studiu din 2006, publicat in Arhivele de Medicina Interna a gasit ca femeile care au consumat 1,5 portii sau mai multe pe zi, carne de vita, au avut sanse aproape duble de a fi diagnosticate cu cancer la san datorat receptorilor hormonali pozitivi, cand au fost comparate cu femeile care consumat carne de vita de trei ori pe saptamana. Acest risc este suplimentar celui de inflamatie cauzata de sodiul si nitratii adaugati mezelurilor.
Nu doar pentru conducatorii auto
Alcoolul, care ridica nivelul estrogenilor, este un alt declansator de inflamatii. Cancerul la san raspunde la alcool intr-un mod negativ, potrivit lui Carolyn Lammersfeld, Director National Director de Nutritie pentru Centrele de Tratament al Cancerului din America.
Doar cativa stropi, va rog
In ciuda faptului ca asa-numitele uleiuri bune obtin calificative inalte, acesta este un domeniu unde oricine ar trebui sa paseasca atent. Doar unele uleiuri sunt bune, si doar in cantitati mici. Unele uleiuri contin acizi grasi omega-6. Consumul de prea multi acizi grasi omega-6 duce la inflamatii. Acelasi lucru este adevarat despre cafea. Boabele de cafea contin ulei, care poate deveni ranced si imbacsind ficatul, duce la inflamatii suplimentare. Cititi mai multe despre cafea in articolul: Consumul de cafea : placere sau durere?
Unduirile aurii ale granelor
Glutenul, un compus proteic gasit in grau, cauzeaza inflamatii in tractul digestiv. Potrivit expertilor, corpul reactioneaza la grau ca la o substanta straina, cel mai probabil deoarece civilizatiile timpurii nu mancau grau. Pentru a inrautati lucrurile, unele forme de grau au suferit modificari ale biologiei (inginerie genetica), ceea ce sporeste inflamatiile. Citeste mai multe despre gluten in articolul: Glutenul, un pericol nebanuit
A te mentine sanatos este important. Eliminarea sau limitarea expunerii la aceste sapte alimente cauzatoare de inflamatii este o cale sigura de a deveni mai sanatos si a ramane asa. De aceea consumul a mai putin zahar, lactate, carne, alcool, ulei, cafea si grau/gluten va duce la o mai buna sanatate.
Sursele pentru acest articol includ:
http://theconsciouslife.com
http://www.drweil.com
http://www.mnn.com
http://science.naturalnews.com
http://www.naturalnews.com/042501_inflammatory_foods_disease_prevention_wheat_gluten.html - inflamatii
Si atunci ce si cum trebuie sa mancam ? Unii spun ceva altii altceva ...
pentru cei sensibili la gluten: urmati LOW FOODMAP http://www.med.monash.edu/cecs/gastro/fodmap/low-high.html
de consumat, dar in cantitati mici.ptr expierenta de tinut 2 saptamani,oluna apoi,fiecare decidera.
Orice aliment din ziua de astazi e daunator de orice tip de produs fie vorba , asta nu le putem opri suntem introduse cu buna stinta in consumatia zilica e vroba pe plan mondial studiu oameni sunt omorati incet si sigur cu buna stinta prin alimetatia de zi de zi suntem condamntati sa mancam astfel de produse.
Ma intreb ce mai ramane de mancat,dupa lista asta neagra...Pare facuta de guvernanti
bune idei si adevarate sint , doar pt sanatatea noastra , sint fff. foarte bune MULTUMIM
incantata de informatii,sunt total de acord cu aceste sfaturi
SUNT FOARTE UTILE ACESTE INFORMATII SI VA MULTUMESC CA M-ATI LUMINAT.NU STIAM CA SI CONSUMUL DE LACTATE INFLAMEAZA ARTICULATIILE. ION MARIA -BRAILA