Mega Reduceri De Primăvară - 14-20 martie

Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Boli si remedii
  4. 5 semne ca suferi de un dezechilibru hormonal si ce poti face pentru a remedia situatia

5 semne ca suferi de un dezechilibru hormonal si ce poti face pentru a remedia situatia

Lucrurile sunt simple: cum stii ca hormonii tai au luat-o razna? Esti obosit tot timpul. Simti ca nu poti pierde kilogramele in plus (mai ales pe cele din jurul taliei si de pe coapse). In cazul femeilor: simptomele premenstruale (cele ce apar ch

Lucrurile sunt simple: cum stii ca hormonii tai au luat-o razna?

  1. Esti obosit tot timpul.
  2. Simti ca nu poti pierde kilogramele in plus (mai ales pe cele din jurul taliei si de pe coapse).
  3. In cazul femeilor: simptomele premenstruale (cele ce apar chiar inaintea menstruatiei) sunt mai intense si mai dureroase. In cazul barbatilor: libido-ul e la pamant.
  4. Ai pofte alimentare exagerate.
  5. Esti balonat si constipat.

Sunt multe lucruri pe care le poti face pentru a reveni la un echilibru hormonal, dar iata cinci dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare:

  1. Consuma zilnic cel putin trei portii de legume din familia cruciferelor.

Legumele din familia cruciferelor (broccoli, kale, varza sau conopida) se leaga de estrogenul in exces din intestine si-l elimina din corp.
Mai exact, au un compus denumit indol-3-carbinol (I3C) care ajuta corpul sa metabolizeze estrogenul.

Consumul sub forma cruda este cel mai indicat, iar gatit la aburi ar fi a doua cea mai buna varianta. De asemenea, legumele crucifere trebuie taiate, zdrobite, sau foarte bine mestecate pentru a profita la maximum de avantajele acestora pentru sanatate. Desigur ca cele mai indicate sunt legumele fara pesticide, daca ne gandim ca pesticidele sunt perturbatori hormonali!

  1. Nu mai folosi recipienti din plastic.
    hormonii stres

    Sursa foto ; http://goo.gl/s3KKy5

BPA sau bisfenolul A este cunoscut pentru capacitatea sa de a copia estrogenul, perturband in felul acesta hormonii din organism. Exista in prezent dovezi ca si recipientii din materiale plastice fara BPA sunt nocivi. De aceea este mai bine sa eviti cat poti utilizarea materialelor plastice, mai ales incalzirea lor (cum ar fi recipientii pentru alimente si bauturi).

  1. Citeste cu atentie etichetele si evita parabenii.

Acestia sunt substante chimice prezente in produsele cosmetice, sampoane si alte produse de ingrijire personala. Sunt cunoscuti ca perturbatori hormonali.

  1. Profita din plin de hormonul somnului.

Un somn de 7 pana la 9 ore este suficient pentru ca organismul ca poate elibera, echilibra si alimenta hormonii. Hormonul HGH (hormonul de crestere) se elibereaza in timpul celei de-a 3-a faza a somnului, atunci cand creierul produce unde mai lente si corpul reactioneaza mai putin la stimulii din mediu. Acest hormon este numit "hormonul magic al tineretii" si este folosit si de atleti (ilegal) pentru performante mai mari. Cand ne scurtam orele de somn, ne scurtam si productia de HGH (pe langa alti hormoni benefici).

  1. Fa-ti timp pentru contemplare si relaxare.

Nu este usor sa-ti faci timp pentru meditatie atunci cand esti ocupat, dar merita efortul. Incearca sa faci exercitii de respiratie, meditatie, rugaciuni, yoga — orice te ajuta sa fii mai prezent si sa nu te mai gandesti la agenda incarcata. Incepe cu numai 10 minute — pe care le poti imparti pe tot parcursul zilei. Cortizolul si hormonii de stres creaza un dezechilibru la nivelul celorlalti hormoni din corp atunci cand suntem intr-o stare de stres constant, printr-un proces numit sindromul furtului de pregnenolon. Corpul fura de la alti hormoni pentru a produce mai mult cortizol, mentinand starea de stres din corp.

Un sfat bonus: Daca ai timpul si curiozitatea necesare,poti face analize de sange sau saliva pentru a verifica starea hormonilor tai.

Sursa utilizata:

http://www.mindbodygreen.com/0-17130/5-signs-your-hormones-are-unbalanced-what-you-can-do-about-it.html - hormoni de stres

#ficatul #hormoni #jos #oboseala #plastic #relaxare #sabotaj #stres

Ce au mai parcurs alti cititori...

7 semne ca suferi de oboseala suprarenala
Mic indreptar pentru stres
5 motive pentru care te simti mereu obosit si cum iti poti recapata energia

Ce spun cititorii despre "5 semne ca suferi de un dezechilibru hormonal si ce poti face pentru a remedia situatia"

Ema20 July 2016 05:41Raspunde

Ce analize se pot face la saliva și sânge ptr a verifica starea hormonilor ?

Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101