Comandă telefonic 0770 363 621 Contul meuDespre noiContact
MeniuCaută
  1. Viata Verde Viu
  2. Blog
  3. Corp
  4. Plante, condimente si alimente care te scapa de parazitii interni

Plante, condimente si alimente care te scapa de parazitii interni

Parazitii sunt mult mai prezenti in viata noastra decat isi imagineaza oamenii. Exista multe feluri de paraziti. Sunt sanse mari ca si tu, dar si o treime din toti cei pe care ii cunosti sa aibe paraziti interni. Daca mergem ceva mai departe si consi

Parazitii sunt mult mai prezenti in viata noastra decat ne imaginam. Exista multe feluri de paraziti. Sunt sanse mari ca si tu, dar si o treime din toti cei pe care ii cunosti sa aveti paraziti interni.

Daca mergem ceva mai departe si consideram si Candida un parazit (chiar daca nu intra in aceasta categorie, indeplineste toate conditiile), atunci putem spune ca majoritatea oamenilor din intreaga lume sufera de diverse probleme de sanatate din cauza parazitilor.

Plante pe care parazitii le urasc

Usturoiul

Usturoiul este anti tot ce e rau: virusii, ciupercile, parazitii sau vampirii, toti urasc usturoiul. Este o planta incredibila si este cel mai bine echipata pentru a ucide parazitii. Poate chela si metalele grele (le inlatura din corp). Usturoiul este eficient si impotriva insectelor care se hranesc cu sange, ca tantarii, puricii si mustele.

Coaja si miezul de nuca neagra

Nuca neagra si coaja verde de nuca neagra (Juglans nigra) sunt foarte apreciate de fitoterapeuti datorita calitatii acestora de a curata sangele si intestinele. Coaja de nuca neagra este folosita pentru a vindeca infectiile fungice. Sucul din coaja verde de nuca neagra este folosit pentru a ucide parazitii. Doar coaja de la nuca neagra trebuie folosita.

Pelinul

Pelinul (Artemisia absinthium) este o planta perena cu flori mici galben-verzui. Frunzele si florile se folosesc pentru a trata problemele de stomac si este si un remediu foarte bun pentru viermii intestinali. Pelinul nu se recomanda femeilor insarcinate si care alapteaza. Acesta are puternice proprietati antimicrobiene si poate fi folosit si pentru alt tip de infectii.

Cuisoarele

Uleiul esential de cuisoare este folosit pentru a dizolva ouale pe care le lasa viermii in intestine. Se crede ca este singura planta care poate distruge toate ouale parazitilor. Folosita in combinatie cu nuca neagra si pelinul, acest trio reuseste sa distruga cu succes ciclul de viata al parazitilor. Cuisoarele sunt si antibacteriene, antivirale si antifungice. Uleiul de cuisoare are puternice proprietati antimicrobiene de spectru larg.

Cimbrul

Cimbrul este una dintre cele mai bune plante pentru stimularea timusului, o glanda importanta a sistemului imunitar. Cimbrul contribuie la dinamizarea mecanismelor naturale de aparare ale corpului si actioneaza bine in combinatie cu echinaceea pentru intarirea sistemului imunitar. Uleiul de cimbru poate impiedica cresterea multor paraziti si ii ucide in tractul intestinal.

Uleiul de oregano

Uleiul de oregano  contine o cantitatea extrem de mare de antioxidanti care combat radicalii liberi si este, in acelasi timp si antiparazitar, antiviral, antibacterian si antifungic. Este un ucigas eficient, nediscriminatoriu, care poate fi folosit pentru refacerea de la zero a mediului microbian din intestine. Multe studii au demonstrat eficacitatea uleiului de oregano pentru aproape orice, de la infectii parazitare si pana la cancer.

Firul de aur chinezesc (Coptis chinensis)

Coptis chinensis este folosita in medicina chineza traditionala de sute de ani pentru tratarea diferitelor infectii cauzate de bacterii, paraziti, ciuperci si protozoare. Planta contine o substanta numita berberina, care are proprietati antimicrobiene de spectru larg.

Diatomitul

Diatomitul de uz intern absoarbe mercurul metilic, E. coli, endotoxinele, virusii, reziduurile de pesticide organofosfate, precum si reziduurile de medicamente. Beneficiile sale includ si distrugerea parazitilor intestinali, refacerea echilibrului florei intestinale, distrugerea virusilor si absorbtia toxinelor. Singurul efect secundar cunoscut este ca irita plamanii daca este inhalat; se prezinta sub forma unei pudre foarte fine.

Capsaicina /Cayenne

Ardeiul cayenne ca atare nu distruge parazitii in asa masura incat sa fie trecut pe aceasta lista, insa are alte proprietati care ii justifica prezenta aici. Ardeiul iute cayenne impiedica parazitii sa se stabileasca in corpul gazdei (sau sa muste, sa se cuibareasca), iar capsaicina are multe alte beneficii, una dintre acestea fiind faptul ca mareste eficienta altor tratamente pe baza de plante.

Gentiana

Gentiana (Hydrastis Canadensis) este un remediu natural pentru multi paraziti interni. Este si un bun ingredient in apa de gura si picaturile pentru ochi. Gentiana se mai foloseste ca tratament pentru eczema si psoriazis. Gentiana nu este doar antiparazitara; este si antibacteriana si antivirala. Este foarte buna pentru detoxifierea sangelui. Este un bun supliment pentru o cura de detoxifiere.

Echinaceea

Echinaceea intareste sistemul imunitar. Teste clinice au demonstrat ca incidenta infectiilor pe timpul iernii au scazut cu 70% cand s-a administrat regulat Echinaceea in timpul sezonului rece. Echinaceea mareste numarul celulelor albe. Echinaceea se foloseste pentru orice are legatura cu sistemul imunitar. Echinaceea este utila si in infectiile acute, cum ar fi infectiile de tract urinar si tract intestinal.

Radacina strugurilor de Oregon

Substanta activa din radacina strugurilor de Oregon este berberina. Fitoterapeutii substituie uneori radacina strugurilor de Oregon cu gentiana sau firul de aur chinezesc. Planta se foloseste pentru tratarea constipatiei, a balonarii, a problemelor intestinale, a psoriazisului si a altor afectiuni ale pielii. Aceasta distruge parazitii, bacteriile, virusii si ciupercile.

Berberina

Berberina este un alcaloid important care intareste imunitatea si care se regaseste in multe plante, printre care gentiana, Coptis chinensis, strugurii de Oregon, dudele, dudele indiene si turmericul. Berberina ofera un sprijin imunitar de spectru larg, imbunatateste sanatatea membranelor mucoaselor respiratorii, normalizeaza raspunsul imunitar si flora intestinala.

Radacina de macrisul-calului (Rumex crispus)

Radacina de macrisul-calului este o planta foarte utila pentru curatarea sangelui si a limfei. Imbunatateste functia colonului si a ficatului si este folosita pentru a trata multe afectiuni de piele, paraziti intestinali, inflamatii etc.

Semintele de dovleac

Semintele de dovleac, ca si uleiul din seminte de dovleac, sunt bogate in acizi grasi, zinc, cupru, steroli, agenti antiinflamatori si amino acizi. Semintele de dovleac sunt folosite pentru a trata viermii, mai ales tenia. Nu actioneaza foarte repede; se recomanda consumul catorva seminte de dovleac crude zilnic, timp de cateva saptamani.

Semintele de rodie

Rodia a fost proclamata un superaliment, cu multe beneficii pentru sanatate si ani de zile a fost folosita pentru tratarea celor mai comuni paraziti interni: viermi cilindrici, oxiuri si tenia.

Ciupercile Reishi

Ciupercile Reishi cresc in zone salbatice pe busteni in putrefactie si buturugi, in provinciile de coasta ale Chinei. Aceste ciuperci sunt antitumorale si anti-oxidative, scad tensiunea, glicemia si colesterolul LDL. Ciupercile Reishi trateaza hepatita B, glomeruloscleroza, cancerul si ulcerul, sunt antifungice si antiparazitare.

Precautii cu privire la remediile din plante

Nu toate plantele sau remediile din plante pot fi combinate intre ele. Tratamentele pe baza de plante trebuie administrate cu mare atentie si numai dupa o documentare corespunzatoare. Vestea buna este ca efectele secundare nu pot fi mai grave decat cele enumerate pe prospectul oricarui medicament. Este bine sa te documentezi si /sau sa intrebi un specialist in plante inainte de a folosi oricare din remediile mentionate mai sus daca esti insarcinata sau alaptezi.

O alimentatie sanatoasa este necesara ori de cate ori trebuie sa-ti refaci un aspect al sanatatii, dar mai ales cand se folosesti suplimente antimicrobiene de spectru larg. Acestea ucid si bacteriile bune, de aceea este important sa-ti hranesti corpul cu alimente sanatoase, pentru a restabili sanatatea ecosistemului intern. 

Alte recomandari alimentare pentru o cura de deparazitare:

Sursa utilizata: http://www.organiclifestylemagazine.com/herbs-and-a-protocol-that-eliminates-parasites-from-the-body

#parazitii #plante vindecatoare #remedii #paraziti interni

Ce au mai parcurs alti cititori...

6 solutii naturale sigure pentru a scapa de migrene, dureri de cap, chin
Remedii naturale pentru problemele gingiilor
23 de beneficii şi utilizări ale apei oxigenate, pe care sigur nu le ştiai
Adaugă comentariul tău
Primești săptămânal inspirație verdevie
promoții și prețuri speciale, acces la tombole și concursuri exclusive...
Termeni și condițiiCookiesConfidențialitate GDPRDisclaimerANPC
Copyright 2024 Viata Verde Viu | Ghidul tău de sănătate holistică și magazin online cu alimente, suplimente și produse bio.. Toate drepturile rezervate.
VVV Health Company SRL, Nr. Reg. Com.: J24/1813/2022, CIF: RO46758101