Multi dintre suferinzii de migrene nu realizeaza efectele pe care anumite alimente si chimicale le pot avea asupra sistemelor lor nervoase, contribuind la dezvoltarea migrenelor, sau la rezolvarea acestor probleme.
Vestile bune sunt ca schimbarile de dieta, plantele si suplimentele pot cu toate sa conlucreze pentru a furniza alinare in mod natural unora dintre pacientii cu migrene.
1. Evita aditivii alimentari si indulcitorii artificiali
Indulcitorii artificiali, conservantii si amplificatorii de aroma precum monoglutamatul de sodiu (MSG), sunt cunoscuti pentru crearea de reactii severe la unii oameni, declansand migrene si dureri de cap. In ciuda numeroaselor efecte secundare raportate si simptomelor de toxicitate ale aspartamului, acestui produs ii este permis in continuare sa revina pe piata, unde continua sa cauzeze numeroase probleme pentru consumatori. Indulcitorii precum aspartamul, zaharina si Splenda pot fi inlocuiti cu stevia, o planta naturala dulce fara efecte secundare cunoscute si fara calorii sau cu miere naturala neprocesata.
2. Evita alimentele care declanseaza migrene
Ciocolata, alcoolul, bauturile cu cofeina, cele carbogazoase, zaharurile rafinate, alimentele modificate genetic, cerealele cu gluten, branza invechita si arahidele sunt unele dintre cele mai comune alimente vinovate ce pot cauza migrene. Reintrodu alimentele cu potential problematic cate unul odata pe o perioada de saptamani pentru a vedea care provoaca problema. Scoaterea acestor alimente din dieta ar putea fi resimtita ca un sacrificiu; totusi daca durerile tale de cap sunt eliminate sau mult reduse, atunci ar merita.
3. Adauga triptofan in dieta ta
Triptofanul, unul dintre cei 10 aminoacizi esentiali, stimuleaza producerea neurotransmitatorului dopamina, care la randul ei contribuie la eliberarea serotoninei. Alinarea migrenelor adesea rezulta din fluxul de serotonina, care sporeste buna dispozitie, alina anxietatea si tensiunea, si relaxeaza micii muschi din jurul capilarelor scalpului. Adauga triptofan la dieta, fie sub forma de supliment sau prin mancatul alimentelor precum legumele, nucile si semintele.
4. Lavanda – analgezicul natural
Lavanda este utilizata de specialistii in plante pentru a alina nervii zdruncinati si are un efect analgezic asupra suferinzilor de migrene. Lavanda reduce inflamatiile care intervin in vasele de sange in timpul unei migrene, si alina spasmele din muschii gatului, din jurul ochilor si din scalp. Aseaza flori uscate de lavanda (levantica) in saci de panza sau pachete fierbinti pentru a le utiliza cand incep durerile de cap. Alternativ, fa un ceai prin inmuierea unei lingurite de flori uscate intr-o cana de apa fierbinte pentru 15 minute. Soarbe incet din cana de-a lungul zilei si indulceste-o daca doresti.
5. Ghimbirul, menta si piperul cayenne – plante alinatoare naturale ale durerii
Utilizeaza plante comune in bucatarie, precum ghimbirul, menta sau ardeii cayenne pentru a trata migrena. Ghimbirul sau menta pot de asemenea sa fie de ajutor la reducerea senzatiei de greata insotind multe migrene cauzatoare de dureri de cap. Pentru a face un ceai, amesteca cele trei plante laolalta. Pune cayenne cat ai prinde intre degete, o bucata de vreo 2,5 cm de ghimbir proaspat si o lingurita de menta uscata in doua cani de apa incalzita si lasa-le pentru 15 minute. Scoate plantele si indulceste cu miere dupa gust. Alinatorii naturali din aceste plante pot ajuta la usurarea si indepartarea durerilor de cap provocate de migrene.
6. Brusturele – un betablocant natural
Brusturele, o planta nativa in Europa si Asia de Nord, a fost gasita ca reducand intensitatea migrenelor prin micsorarea inflamatiilor si stabilizarea fluxului sanguin catre creier. Actioneaza ca betablocant, ajutand la controlul presiunii sanguine si prevenind spasmele in capilare. Utilizeaza brusturele care este etichetat “fara alcaloizi pirolizidinici/PA-free”, asigurandu-te ca toxinele daunatoare au fost temeinic inlaturate din supliment, facand planta sigura pentru uz uman. Brusturele mai este cunoscut pentru alinare numeroaselor alergii, in special cele care ar putea contribui la provocarea durerilor de cap.
Fort intéressante toate informative publicate